Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Need Help!!! Bios (flash) Problem Vista!!!

Windows Vista Home Premium






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 01-06-2011
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 0
joeyarcay is on a distinguished road
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Need Help!!! Bios (flash) Problem Vista!!!
Ive had a Compaq Presario PC (SR5505F) with Home Vista Premium in my closet for about 2 months now and have decided to finally fix it. It has an ASUS M2N68-LA motherboard, 160 GB sata hard drive, 2gb ram and AMD Athlon X2 4200 Dual Core Processor.

I'm very much aware that the problem I am facing has to do with the BIOS (which i cannot access).

At startup, i receive the following message:

Award BootBlock BIOS v1.0
Copyright (c) 2000, Award Software, Inc.

BIOS ROM checksum error

Detecting IDE ATAPI device...
Found CDROM, try to Boot from it ... Fail

Detecting floppy drive A media...
INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER


The CD drive automatically is the 1st device booted at startup so I believe that a bootable CD with the right rom files and bios updates is what I need to get my BIOS back in check. When a CD is recognized, the message changes to:

Award BootBlock BIOS v1.0
Copyright (c) 2000, Award Software, Inc.

BIOS ROM checksum error

Detecting IDE ATAPI device...
Found CDROM, try to Boot from it ... Pass

DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER


With nothing to boot off the CD, it just gives me the disk boot failure message.

I have even ordered the system disks from Compaq and the following message after inserting the 1st disk is:

Error: No enough memory!

I even went out to Best Buy and bought a brand new 2 GB DDR2 stick of RAM and it turned out not to be the issue. I think I need to "flash" the BIOS as I've read on other threads.

This thread: (I have really screwed up my BIOS on my desktop - HELP! [Archive] - MajorGeeks Support Forums) is almost the exact same problem I am experiencing but was unable to solve my problem following the steps mentioned on the thread. I have a feeling that I am not using the right files of some sort when I burn the bootable CD's. I need a step by step to get through this problem. I've used the imgburn program to create my bootable CD's and have used sach2's (genius from the thread im referring to) iso uploads to try to resolve my problem and have had little luck.

PLEASE HELP!!!

**I tried burning sach2's Bootivy.iso file and the only Message ive recieved is:

"Award BootBlock BIOS v1.0
Copyright (c) 2000, Award Software, Inc.

BIOS ROM checksum error

Detecting IDE ATAPI device...
Found CDROM, try to Boot from it ... Pass

1.) FD 1.44 System Type-(00)

_"


The underscore just stays flashing after.. and nothing happens. This is the most progress I've made.

PLEASE HELP!!!!!!!!!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BIOS flash turns Radeon HD 6950 into 6970 Steve Security News 0 12-28-2010 01:50
Trying to flash the BIOS...for the worse PhilTheGap microsoft.public.windows.vista hardware devices 11 05-15-2008 23:51
Trying to flash the BIOS...for the worse PhilTheGap microsoft.public.windows.vista.installation setup 11 05-15-2008 23:51
Cannot flash BIOS on Vista 32 sjk1 microsoft.public.windows.vista.performance maintenance 10 11-21-2007 15:49
Pure DOS to flash BIOS =?Utf-8?B?cmVuZQ==?= microsoft.public.windows.vista.general 16 04-18-2007 14:26




All times are GMT +1. The time now is 06:26.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120