Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

32bit/64bit router conflicts

Windows Vista General






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 07-19-2009
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 1
thare12983 is on a distinguished road
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
32bit/64bit router conflicts
I'm having some serious issues with my DLink DIR-655 router and a couple machines at home. First off I have three computers at home, the first is a WinXP laptop, the second is a Vista 64bit Desktop, and the third is a Vista 32bit laptop.

This is my second DIR-655 as I returned the first one thinking there were hardware issues, but I am beginning to think otherwise.

Here is my issue:

When I have the 64bit Desktop plugged into the router, it works fine. When I add the XP wirelessly, it works fine. When I add the Vista32 wirelessly, it works fine. However, when I add the Vista32 as a wired connection, the router seems to go haywire and all connections drop, the connection goes to either Limited Connectivity or Local Only (although I cannot access the router configuration page). I've toyed with every single setting I can imagine, updated drivers, uninstalled/reinstalled the NIC, and still it does it repeatedly.

Just as a side-note, if I take an old DLink router that has a cable test feature it only comes up as 10Mbps half-duplex, whereas the rest of the computers come up 100Mbps Full Duplex. Anyone have any idea what's going on?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
32bit vs 64bit Badger microsoft.public.windows.vista.installation setup 15 07-10-2009 00:05
help in vista conflicts with my router Paul microsoft.public.de.windows.vista.dateisystem 5 11-26-2008 05:10
help in vista conflicts with my router Paul microsoft.public.de.windows.vista.installation 1 11-24-2008 12:24
help in vista conflicts with my router Paul microsoft.public.de.windows.vista.netzwerk 1 11-24-2008 12:24
switching from 64bit to 32bit now then back to 64bit later =?Utf-8?B?UCBSZW50b24=?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 4 02-12-2007 04:17




All times are GMT +1. The time now is 06:12.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120