Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

RE: Error Code 0x80070715

microsoft.public.windowsupdate






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 10-25-2007
sebasmiriam
 

Posts: n/a
RE: Error Code 0x80070715
Hi Engel:

Installing the Agent fixed the problem.
The installation of the Agent failed at the end but when I rebooted it
was working.
Before I installed the Agent I realized the windows update service was
always on "initializating" state.

Thanks a lot.

"Engel" wrote:

> Hello sebasmiriam,
>
>
> - Download/Install Windows Update v3.
>
> http://download.windowsupdate.com/Wi...gent30-x86.exe
> (You *may* need to install it using the command line switch "/wuforce"
> right after the reboot - immediately after logging in.)
>
> - Download/Install the 927891 patch.
> http://www.microsoft.com/downloads/d...9-404327772E5A
>
> Reboot
> - - -
>
> I hope that post is helpful.
>
> Let us know how it works ºut.
> - -- --
>
> "sebasmiriam" wrote:
>
> > Hello:
> >
> > Every time I try to do a windows update on IE I get:
> > "Error Code: 0x80070715
> > The page can not be displayed ..."
> > I have looked for information about this error but it seems there is none.
> >
> > My WindowsUpdate.log contains:
> > Misc =========== Logging initialized (build: 7.0.6000.381, tz: +0200)
> > ===========
> > Misc = Process: C:\Archivos de programa\Internet Explorer\iexplore.exe
> > Misc = Module: C:\WINDOWS\system32\wuweb.dll
> > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.AgentInfo failed: error
> > 0x800401f3
> > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.ServiceManager failed: error
> > 0x80040111
> > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.AgentInfo failed: error
> > 0x800401f3
> > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.ServiceManager failed: error
> > 0x80040111
> > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.AgentInfo failed: error
> > 0x800401f3
> > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.ServiceManager failed: error
> > 0x80040111
> > .............
> > Setup *********** Setup: Checking whether self-update is required
> > ***********
> > Setup * Inf file: C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\WebSetup\wsus3setu p.inf
> > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\cdm.dll: target version
> > = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\wuapi.dll: target
> > version = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe: target
> > version = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\wuaucpl.cpl: target
> > version = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > Setup FATAL: Failed to retrieve version for C:\WINDOWS\system32\wuaueng.dll,
> > error: 0x80070715
> > Setup FATAL: CSusSetupInfSection::IsUpdateRequired failed with 0x80070715
> >
> > I am running XP Profesional version 2002 Service Pack2, IE7.0
> >
> > Also, Automatic updates do not work.
> >
> > Any ideas?
> >
> > Regards
> >

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 10-26-2007
Engel
 

Posts: n/a
RE: Error Code 0x80070715
Hi sebasmiriam,

Terrific--glad to hear it. It helps when you mark your initial question as
answered--that will enable others searching for an answer to find a correct
one more quickly.

I am glad I could help and thank you for updating the thread.
- -- ---


"sebasmiriam" wrote:

> Hi Engel:
>
> Installing the Agent fixed the problem.
> The installation of the Agent failed at the end but when I rebooted it
> was working.
> Before I installed the Agent I realized the windows update service was
> always on "initializating" state.
>
> Thanks a lot.
>
> "Engel" wrote:
>
> > Hello sebasmiriam,
> >
> >
> > - Download/Install Windows Update v3.
> >
> > http://download.windowsupdate.com/Wi...gent30-x86.exe
> > (You *may* need to install it using the command line switch "/wuforce"
> > right after the reboot - immediately after logging in.)
> >
> > - Download/Install the 927891 patch.
> > http://www.microsoft.com/downloads/d...9-404327772E5A
> >
> > Reboot
> > - - -
> >
> > I hope that post is helpful.
> >
> > Let us know how it works ºut.
> > - -- --
> >
> > "sebasmiriam" wrote:
> >
> > > Hello:
> > >
> > > Every time I try to do a windows update on IE I get:
> > > "Error Code: 0x80070715
> > > The page can not be displayed ..."
> > > I have looked for information about this error but it seems there is none.
> > >
> > > My WindowsUpdate.log contains:
> > > Misc =========== Logging initialized (build: 7.0.6000.381, tz: +0200)
> > > ===========
> > > Misc = Process: C:\Archivos de programa\Internet Explorer\iexplore.exe
> > > Misc = Module: C:\WINDOWS\system32\wuweb.dll
> > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.AgentInfo failed: error
> > > 0x800401f3
> > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.ServiceManager failed: error
> > > 0x80040111
> > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.AgentInfo failed: error
> > > 0x800401f3
> > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.ServiceManager failed: error
> > > 0x80040111
> > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.AgentInfo failed: error
> > > 0x800401f3
> > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.ServiceManager failed: error
> > > 0x80040111
> > > .............
> > > Setup *********** Setup: Checking whether self-update is required
> > > ***********
> > > Setup * Inf file: C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\WebSetup\wsus3setu p.inf
> > > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\cdm.dll: target version
> > > = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\wuapi.dll: target
> > > version = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe: target
> > > version = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\wuaucpl.cpl: target
> > > version = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > > Setup FATAL: Failed to retrieve version for C:\WINDOWS\system32\wuaueng.dll,
> > > error: 0x80070715
> > > Setup FATAL: CSusSetupInfSection::IsUpdateRequired failed with 0x80070715
> > >
> > > I am running XP Profesional version 2002 Service Pack2, IE7.0
> > >
> > > Also, Automatic updates do not work.
> > >
> > > Any ideas?
> > >
> > > Regards
> > >

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11-03-2007
Wilhoff
 

Posts: n/a
RE: Error Code 0x80070715
I was unable to get the Agent to install (it failed each time I tried, and
rebooting was no magic bullet). Is there a way I can make use of the
\wuforce command when I have the Agent installation saved as an .exe file on
my hard drive, or do I need to install it from a link? I will say that I at
least got to the Windows Update page itself this time, but when I tried to
use it, I got the same old 0x80070715 error code.

Many thanks for your assistance!
-- Wilhoff

"Engel" wrote:

> Hi sebasmiriam,
>
> Terrific--glad to hear it. It helps when you mark your initial question as
> answered--that will enable others searching for an answer to find a correct
> one more quickly.
>
> I am glad I could help and thank you for updating the thread.
> - -- ---
>
>
> "sebasmiriam" wrote:
>
> > Hi Engel:
> >
> > Installing the Agent fixed the problem.
> > The installation of the Agent failed at the end but when I rebooted it
> > was working.
> > Before I installed the Agent I realized the windows update service was
> > always on "initializating" state.
> >
> > Thanks a lot.
> >
> > "Engel" wrote:
> >
> > > Hello sebasmiriam,
> > >
> > >
> > > - Download/Install Windows Update v3.
> > >
> > > http://download.windowsupdate.com/Wi...gent30-x86.exe
> > > (You *may* need to install it using the command line switch "/wuforce"
> > > right after the reboot - immediately after logging in.)
> > >
> > > - Download/Install the 927891 patch.
> > > http://www.microsoft.com/downloads/d...9-404327772E5A
> > >
> > > Reboot
> > > - - -
> > >
> > > I hope that post is helpful.
> > >
> > > Let us know how it works ºut.
> > > - -- --
> > >
> > > "sebasmiriam" wrote:
> > >
> > > > Hello:
> > > >
> > > > Every time I try to do a windows update on IE I get:
> > > > "Error Code: 0x80070715
> > > > The page can not be displayed ..."
> > > > I have looked for information about this error but it seems there is none.
> > > >
> > > > My WindowsUpdate.log contains:
> > > > Misc =========== Logging initialized (build: 7.0.6000.381, tz: +0200)
> > > > ===========
> > > > Misc = Process: C:\Archivos de programa\Internet Explorer\iexplore.exe
> > > > Misc = Module: C:\WINDOWS\system32\wuweb.dll
> > > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.AgentInfo failed: error
> > > > 0x800401f3
> > > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.ServiceManager failed: error
> > > > 0x80040111
> > > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.AgentInfo failed: error
> > > > 0x800401f3
> > > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.ServiceManager failed: error
> > > > 0x80040111
> > > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.AgentInfo failed: error
> > > > 0x800401f3
> > > > WUWeb FATAL: CreateObject for Microsoft.Update.ServiceManager failed: error
> > > > 0x80040111
> > > > .............
> > > > Setup *********** Setup: Checking whether self-update is required
> > > > ***********
> > > > Setup * Inf file: C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\WebSetup\wsus3setu p.inf
> > > > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\cdm.dll: target version
> > > > = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > > > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\wuapi.dll: target
> > > > version = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > > > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe: target
> > > > version = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > > > Setup FATAL: Update required for C:\WINDOWS\system32\wuaucpl.cpl: target
> > > > version = 7.0.6000.374, required version = 7.0.6000.381
> > > > Setup FATAL: Failed to retrieve version for C:\WINDOWS\system32\wuaueng.dll,
> > > > error: 0x80070715
> > > > Setup FATAL: CSusSetupInfSection::IsUpdateRequired failed with 0x80070715
> > > >
> > > > I am running XP Profesional version 2002 Service Pack2, IE7.0
> > > >
> > > > Also, Automatic updates do not work.
> > > >
> > > > Any ideas?
> > > >
> > > > Regards
> > > >

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-30-2009
r4in
 

Posts: n/a
Re: Error Code 0x80070715

Hello,

I was having the same issue using Windows Update. I would click start
and then Windows Update. IE 7 would open and attempt to take me to the
Windows Update page. It would just sit there for approx. three minutes
and finally error out with the error message 0x80070715.

I searched Google for the error message and this was the first result I
found. I found other pages as well but they all basically refer to the
same "Windows Update V3" process. I tried this and it didn't not work. I
installed the program via command line using the /wuforce switch and
that allowed the installer to launch but I then got the error code
0x80070420 when attempting to install.

I checked Microsoft's website and found a page on this error message. I
followed the instructions per the Microsoft documentation located at
http://support.microsoft.com/kb/958054. I would get a message stating
that the stop command was invalid.

I am not too savy with all of this technical stuff but did some digging
into Administrative Tools -> Services in the control panel. I found that
the "Automatic Updates" service was sitting in a "Starting" state. I
right clicked on it and start or stop were not an option as it was
already attempting to start. I right clicked on it, clicked on
properties and in the window that pops up I changed "Startup Type" from
automatic to manual. I rebooted my PC and when I got back into Windows I
went back to the Administrative Tools -> Services in the control panel.
I then right clicked on "Automatic Updates" and clicked start. The
process started and I am now sitting at the Windows Update page in IE.

Hopefully this helps someone or anyone in the future. I spent about two
hours on the issue and after doing this I was able to get to Windows
Update just fine.


--
r4in
------------------------------------------------------------------------
r4in's Profile: http://forums.techarena.in/members/86277.htm
View this thread: http://forums.techarena.in/windows-update/841821.htm

http://forums.techarena.in

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06-04-2010
Mauricio
 

Posts: n/a
Re: Error Code 0x80070715
Hello .
Thanks for your tip, it resolved the issue for me !!

I had the same problem, the "Automatic Updates" service was hung in
"Starting" mode forever.

Following your procedure fix the issue, thanks a lot !

Mau

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error 0x800CCC0E error code 10060 steveie85 microsoft.public.windows.vista.mail 3 04-04-2009 20:56
How to find out the meaning of an Error Message or Error Code. WinVistaClub WinVistaClub Blog 0 12-09-2007 19:00
Vista Install Error: Error Code 0x80070241 YAZEED microsoft.public.windows.vista.installation setup 0 11-16-2007 13:51
Article ID: 939727 Error message when you use Windows Vista Setup to try to create a partition: "Error code: 0xE0000100" KBArticles English 0 10-22-2007 20:00
error code 0xc004c015 the activation server experienced an error =?Utf-8?B?em9tYml4?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 8 02-17-2007 04:01




All times are GMT +1. The time now is 04:50.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120