Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Maybe SP1 issue with Canoscan scanner?

microsoft.public.windows.vista.print fax scan






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 05-12-2008
rvgraham
 

Posts: n/a
Maybe SP1 issue with Canoscan scanner?

I've noticed just recently (probably since installing SP1) that my Canon
Lide 60 has stopped working right. To be specific, the only way I can
reach the scanner interface for advanced scanning is to launch it from
the canon toolbox utility. Then, once the image is delivered to
photoshop, I have to start the re-launch the scanner interface again; I
can't get it to stay open for more pages to be scanned. It used to open
just fine directly from Photoshop and wouldn't close until I
deliberately dismissed it.

I've checked MS knowledge base and Canon support but I see no newer
drivers and no other reports of my specific issue. The error I get when
trying to open the twain interface from photoshop is: "Could not open
the twain source".

Other apps, such as Microsoft Doc imaging, don't see teh scanner at
all. I also tried downloading VueScan but that couldn't see the scanner
either.

I only scan infrequently so I'm not gonna run out and buy a new
scanner, but when I do scan it's usually more than one page, so this is
a pain.

Thanks, Bob Graham


--
rvgraham
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 05-14-2008
rvgrahamsevatenein@sbcglobal.net
 

Posts: n/a
Re: Maybe SP1 issue with Canoscan scanner?
I guess this is not a very active newsgroup. Anyway, I found the
problem in my case. Probably not SP1 related...

I have alot of software installed and it aparently keeps adding more
and more onto the Path variable in System Properties. On the advice of
another user in another forum, I added C:\Windows\twain_32\ (and the
name of the particular folder in there my scanner uses, not the same
for other scanners). Problem solved, without so much as a reboot!

Bob


On May 11, 11:09*pm, rvgraham <gu...@unknown-email.com> wrote:
> I've noticed just recently (probably since installing SP1) that my Canon
> Lide 60 has stopped working right. To be specific, the only way I can
> reach the scanner interface for advanced scanning is to launch it from
> the canon toolbox utility. Then, once the image is delivered to
> photoshop, I have to start the re-launch the scanner interface again; I
> can't get it to stay open for more pages to be scanned. It used to open
> just fine directly from Photoshop and wouldn't close until I
> deliberately dismissed it.
>
> I've checked MS knowledge base and Canon support but I see no newer
> drivers and no other reports of my specific issue. The error I get when
> trying to open the twain interface from photoshop is: "Could not open
> the twain source".
>
> Other apps, such as Microsoft Doc imaging, don't see teh scanner at
> all. I also tried downloading VueScan but that couldn't see the scanner
> either.
>
> I only scan infrequently so I'm not gonna run out and buy a new
> scanner, but when I do scan it's usually more than one page, so this is
> a pain.
>
> Thanks, Bob Graham
>
> --
> rvgraham


Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-22-2008
Simon
 

Posts: n/a
Re: Maybe SP1 issue with Canoscan scanner?
Hi
I have a Canoscan 3200F scanner and it couldn't find the Twain driver.
Adding the path you suggested fixed the problem. I reckon it was something to
do with adding Sp1 as it worked fine before that!

"rvgrahamsevatenein@sbcglobal.net" wrote:

> I guess this is not a very active newsgroup. Anyway, I found the
> problem in my case. Probably not SP1 related...
>
> I have alot of software installed and it aparently keeps adding more
> and more onto the Path variable in System Properties. On the advice of
> another user in another forum, I added C:\Windows\twain_32\ (and the
> name of the particular folder in there my scanner uses, not the same
> for other scanners). Problem solved, without so much as a reboot!
>
> Bob
>
>
> On May 11, 11:09 pm, rvgraham <gu...@unknown-email.com> wrote:
> > I've noticed just recently (probably since installing SP1) that my Canon
> > Lide 60 has stopped working right. To be specific, the only way I can
> > reach the scanner interface for advanced scanning is to launch it from
> > the canon toolbox utility. Then, once the image is delivered to
> > photoshop, I have to start the re-launch the scanner interface again; I
> > can't get it to stay open for more pages to be scanned. It used to open
> > just fine directly from Photoshop and wouldn't close until I
> > deliberately dismissed it.
> >
> > I've checked MS knowledge base and Canon support but I see no newer
> > drivers and no other reports of my specific issue. The error I get when
> > trying to open the twain interface from photoshop is: "Could not open
> > the twain source".
> >
> > Other apps, such as Microsoft Doc imaging, don't see teh scanner at
> > all. I also tried downloading VueScan but that couldn't see the scanner
> > either.
> >
> > I only scan infrequently so I'm not gonna run out and buy a new
> > scanner, but when I do scan it's usually more than one page, so this is
> > a pain.
> >
> > Thanks, Bob Graham
> >
> > --
> > rvgraham

>
>

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scanner Canon Canoscan 3000f on 64bit Vista SandyX microsoft.public.windows.vista hardware devices 5 10-08-2009 18:31
Scanner Canon Canoscan 300 Tangi Olier microsoft.public.fr.windows.vista.materiel 0 01-02-2008 22:16
Scanner canon "CanoScan FB 630P" Jean-Paul COUTURET microsoft.public.fr.windows.vista.materiel 2 06-28-2007 17:58
CanoScan LiDE 30, Vista & Acrobat doesn't see scanner SwampYankee microsoft.public.windows.vista.general 0 06-08-2007 13:45
Trouble with a Canoscan LIDE 70 Scanner =?Utf-8?B?Q3JpcyBIYWxiZXJ0?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 1 04-14-2007 23:40




All times are GMT +1. The time now is 11:38.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120