Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Slow boot but perfect once in Windows

microsoft.public.windows.vista.performance maintenance






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 05-06-2007
amchardy
 

Posts: n/a
Slow boot but perfect once in Windows
I have a clean install of Vista Home Premium x64 installed on the following
setup:

5x 320GB Seagate Barracudas in RAID5
Highpoint 2320 RAID Controller
Core 2 Duo E6600
Gigabyte GA-965P-DS3(rev. 3.3)
2x 1GB Corsair XMS2 PC6400(C4)
BFG NVIDIA GeForce 8800 GTS

The boot process seems unusually slow. For some reason it sits on a plain
black screen for some time before moving onto the screen with the logo and
loading bar where it all seems normal and loads at the speed I would expect.
Windows has definitely started booting when it sits on the black screen as I
am able to press F8 to get the boot options.
Once in Vista all seems normal. Any help is greatly appreciated as it's
driving me nuts!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 12-14-2007
tbartolucci
 

Posts: n/a
Re: Slow boot but perfect once in Windows

I have the following set up and I'm having a very similar issue.

Core 2 Duo E6400
4GB PC6400
GeForce 7950GT 512MB
250 GB SATA

I had vista installed and running great with 2GB PC5300. I decided to
install more, faster ram and put in the PC6400 and now it runs slow.


--
tbartolucci
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
slow boot dennisfrandsen@gmail.com microsoft.public.windows.vista.performance maintenance 4 05-09-2008 01:57
Vista slow boot Paulustrious microsoft.public.windows.vista.general 1 04-12-2007 17:32
Very slow boot up no spam microsoft.public.windows.vista.performance maintenance 4 04-10-2007 02:12
Vista Windows are (Not Responding) - Slow Slow Slow JB1300 microsoft.public.windows.vista.general 2 03-01-2007 12:35
very very slow boot =?Utf-8?B?RWxnaW4=?= microsoft.public.windows.vista.general 1 03-01-2007 03:18




All times are GMT +1. The time now is 17:13.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120