Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Vista 64 Bit Ultimate issue

microsoft.public.windows.vista.performance maintenance






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 12-09-2008
Tim_Ver
 

Posts: n/a
Vista 64 Bit Ultimate issue


I have had Vista 64 Uultimate installed now for over 6 months and all was
great loaded really fast on boot up and also Programs loaded fast. Now in the
last 3 weeks it has gotten slower.

What can I do / check to put it back to how it was?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 12-09-2008
JerryM
 

Posts: n/a
Re: Vista 64 Bit Ultimate issue
Have you tried doing a disk cleanup?


"Tim_Ver" <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:319A6D2B-BED5-4FF7-BD8F-3F1ED8633737@microsoft.com...
>
>
> I have had Vista 64 Uultimate installed now for over 6 months and all was
> great loaded really fast on boot up and also Programs loaded fast. Now in
> the
> last 3 weeks it has gotten slower.
>
> What can I do / check to put it back to how it was?
>
> Thanks


Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 12-09-2008
Ken Blake, MVP
 

Posts: n/a
Re: Vista 64 Bit Ultimate issue
On Tue, 9 Dec 2008 12:44:05 -0800, Tim_Ver
<TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:


> I have had Vista 64 Uultimate installed now for over 6 months and all was
> great loaded really fast on boot up and also Programs loaded fast. Now in the
> last 3 weeks it has gotten slower.
>
> What can I do / check to put it back to how it was?



Unless three weeks ago you installed new software that starts
automatically when you boot and is running in the background, almost
certainly you became infected with malware three weeks ago.

--
Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
Please Reply to the Newsgroup
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12-09-2008
Tim_Ver
 

Posts: n/a
Re: Vista 64 Bit Ultimate issue
Ok how and what do Ii do to resolve this issue?


"Ken Blake, MVP" wrote:

> On Tue, 9 Dec 2008 12:44:05 -0800, Tim_Ver
> <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
>
>
> > I have had Vista 64 Uultimate installed now for over 6 months and all was
> > great loaded really fast on boot up and also Programs loaded fast. Now in the
> > last 3 weeks it has gotten slower.
> >
> > What can I do / check to put it back to how it was?

>
>
> Unless three weeks ago you installed new software that starts
> automatically when you boot and is running in the background, almost
> certainly you became infected with malware three weeks ago.
>
> --
> Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
> Please Reply to the Newsgroup
>

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12-09-2008
Ken Blake, MVP
 

Posts: n/a
Re: Vista 64 Bit Ultimate issue
On Tue, 9 Dec 2008 14:07:00 -0800, Tim_Ver
<TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:

> Ok how and what do Ii do to resolve this issue?



Run a good anti-spyware program. Do you run any? Try malwarebytes.




> "Ken Blake, MVP" wrote:
>
> > On Tue, 9 Dec 2008 12:44:05 -0800, Tim_Ver
> > <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
> >
> >
> > > I have had Vista 64 Uultimate installed now for over 6 months and all was
> > > great loaded really fast on boot up and also Programs loaded fast. Now in the
> > > last 3 weeks it has gotten slower.
> > >
> > > What can I do / check to put it back to how it was?

> >
> >
> > Unless three weeks ago you installed new software that starts
> > automatically when you boot and is running in the background, almost
> > certainly you became infected with malware three weeks ago.
> >
> > --
> > Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
> > Please Reply to the Newsgroup
> >


--
Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
Please Reply to the Newsgroup
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 12-09-2008
Tim_Ver
 

Posts: n/a
Re: Vista 64 Bit Ultimate issue
Ii use to run spybot search and destory on XP but not sure if it works for
Vista 64 bit.

Does the one you sugest?


"Ken Blake, MVP" wrote:

> On Tue, 9 Dec 2008 14:07:00 -0800, Tim_Ver
> <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
>
> > Ok how and what do Ii do to resolve this issue?

>
>
> Run a good anti-spyware program. Do you run any? Try malwarebytes.
>
>
>
>
> > "Ken Blake, MVP" wrote:
> >
> > > On Tue, 9 Dec 2008 12:44:05 -0800, Tim_Ver
> > > <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
> > >
> > >
> > > > I have had Vista 64 Uultimate installed now for over 6 months and all was
> > > > great loaded really fast on boot up and also Programs loaded fast. Now in the
> > > > last 3 weeks it has gotten slower.
> > > >
> > > > What can I do / check to put it back to how it was?
> > >
> > >
> > > Unless three weeks ago you installed new software that starts
> > > automatically when you boot and is running in the background, almost
> > > certainly you became infected with malware three weeks ago.
> > >
> > > --
> > > Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
> > > Please Reply to the Newsgroup
> > >

>
> --
> Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
> Please Reply to the Newsgroup
>

Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 12-10-2008
Ken Blake, MVP
 

Posts: n/a
Re: Vista 64 Bit Ultimate issue
On Tue, 9 Dec 2008 14:37:00 -0800, Tim_Ver
<TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:

> Ii use to run spybot search and destory on XP but not sure if it works for
> Vista 64 bit.



I believe it does.


> Does the one you sugest?



I believe that does too.

However, I have never run either one on 64-bit Vista, so you might
want to wait for someone with more 64-bit experience to verify what I
say.

Also note that running a single anti-spyware program is insufficient.
None of them is good enough to catch everything, and you get much
better protection if you run at least two or three.




> "Ken Blake, MVP" wrote:
>
> > On Tue, 9 Dec 2008 14:07:00 -0800, Tim_Ver
> > <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
> >
> > > Ok how and what do Ii do to resolve this issue?

> >
> >
> > Run a good anti-spyware program. Do you run any? Try malwarebytes.
> >
> >
> >
> >
> > > "Ken Blake, MVP" wrote:
> > >
> > > > On Tue, 9 Dec 2008 12:44:05 -0800, Tim_Ver
> > > > <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
> > > >
> > > >
> > > > > I have had Vista 64 Uultimate installed now for over 6 months and all was
> > > > > great loaded really fast on boot up and also Programs loaded fast. Now in the
> > > > > last 3 weeks it has gotten slower.
> > > > >
> > > > > What can I do / check to put it back to how it was?
> > > >
> > > >
> > > > Unless three weeks ago you installed new software that starts
> > > > automatically when you boot and is running in the background, almost
> > > > certainly you became infected with malware three weeks ago.
> > > >
> > > > --
> > > > Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
> > > > Please Reply to the Newsgroup
> > > >

> >
> > --
> > Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
> > Please Reply to the Newsgroup
> >


--
Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
Please Reply to the Newsgroup
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12-11-2008
C.Skaggs
 

Posts: n/a
Re: Vista 64 Bit Ultimate issue
May have waited too long to reply to this subject, but have you tried
Microsoft's Onecare safety scanner? it's free and picks up on most garbage
that malware venders install for your computing displeasure.
free, try it here http://onecare.live.com/site/en-us/default.htm

"Tim_Ver" <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:32D933DD-16B0-4B18-BE2E-2B4B1CFFE7E8@microsoft.com...
> Ii use to run spybot search and destory on XP but not sure if it works for
> Vista 64 bit.
>
> Does the one you sugest?
>
>
> "Ken Blake, MVP" wrote:
>
>> On Tue, 9 Dec 2008 14:07:00 -0800, Tim_Ver
>> <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
>>
>> > Ok how and what do Ii do to resolve this issue?

>>
>>
>> Run a good anti-spyware program. Do you run any? Try malwarebytes.
>>
>>
>>
>>
>> > "Ken Blake, MVP" wrote:
>> >
>> > > On Tue, 9 Dec 2008 12:44:05 -0800, Tim_Ver
>> > > <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
>> > >
>> > >
>> > > > I have had Vista 64 Uultimate installed now for over 6 months and
>> > > > all was
>> > > > great loaded really fast on boot up and also Programs loaded fast.
>> > > > Now in the
>> > > > last 3 weeks it has gotten slower.
>> > > >
>> > > > What can I do / check to put it back to how it was?
>> > >
>> > >
>> > > Unless three weeks ago you installed new software that starts
>> > > automatically when you boot and is running in the background, almost
>> > > certainly you became infected with malware three weeks ago.
>> > >
>> > > --
>> > > Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
>> > > Please Reply to the Newsgroup
>> > >

>>
>> --
>> Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
>> Please Reply to the Newsgroup
>>


Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 12-11-2008
Ken Blake, MVP
 

Posts: n/a
Re: Vista 64 Bit Ultimate issue
On Thu, 11 Dec 2008 07:31:51 -0800, "C.Skaggs" <fishyfool@yahoo.com>
wrote:

> May have waited too long to reply to this subject, but have you tried
> Microsoft's Onecare safety scanner?



Two points regarding that product:

1. It was never one of the better ant-malware products around.

2. Microsoft has announced that they are discontinuing it.



> it's free and picks up on most garbage
> that malware venders install for your computing displeasure.
> free, try it here http://onecare.live.com/site/en-us/default.htm
>
> "Tim_Ver" <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:32D933DD-16B0-4B18-BE2E-2B4B1CFFE7E8@microsoft.com...
> > Ii use to run spybot search and destory on XP but not sure if it works for
> > Vista 64 bit.
> >
> > Does the one you sugest?
> >
> >
> > "Ken Blake, MVP" wrote:
> >
> >> On Tue, 9 Dec 2008 14:07:00 -0800, Tim_Ver
> >> <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
> >>
> >> > Ok how and what do Ii do to resolve this issue?
> >>
> >>
> >> Run a good anti-spyware program. Do you run any? Try malwarebytes.
> >>
> >>
> >>
> >>
> >> > "Ken Blake, MVP" wrote:
> >> >
> >> > > On Tue, 9 Dec 2008 12:44:05 -0800, Tim_Ver
> >> > > <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
> >> > >
> >> > >
> >> > > > I have had Vista 64 Uultimate installed now for over 6 months and
> >> > > > all was
> >> > > > great loaded really fast on boot up and also Programs loaded fast.
> >> > > > Now in the
> >> > > > last 3 weeks it has gotten slower.
> >> > > >
> >> > > > What can I do / check to put it back to how it was?
> >> > >
> >> > >
> >> > > Unless three weeks ago you installed new software that starts
> >> > > automatically when you boot and is running in the background, almost
> >> > > certainly you became infected with malware three weeks ago.
> >> > >
> >> > > --
> >> > > Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
> >> > > Please Reply to the Newsgroup
> >> > >
> >>
> >> --
> >> Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
> >> Please Reply to the Newsgroup
> >>


--
Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
Please Reply to the Newsgroup
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 12-11-2008
C.Skaggs
 

Posts: n/a
Re: Vista 64 Bit Ultimate issue
Still, when used on top of other products, it's a part of an arsonal of
removal tools.
It does work, it's just not the best. The part about safety scanner that
puts it in a class with Trendmicro Housecall, and BitDefender Online Scanner
is that they all run from the browser and clean when you can't get the job
done with installable scanners because your infection has corrupted them.
If you don't see the value of this, then maybe you should take a closer
look.

"Ken Blake, MVP" <kblake@this.is.an.invalid.domain> wrote in message
news:4fl2k4h512iaeaimralotu0qokd3o1ivsd@4ax.com...
> On Thu, 11 Dec 2008 07:31:51 -0800, "C.Skaggs" <fishyfool@yahoo.com>
> wrote:
>
>> May have waited too long to reply to this subject, but have you tried
>> Microsoft's Onecare safety scanner?

>
>
> Two points regarding that product:
>
> 1. It was never one of the better ant-malware products around.
>
> 2. Microsoft has announced that they are discontinuing it.
>
>
>
>> it's free and picks up on most garbage
>> that malware venders install for your computing displeasure.
>> free, try it here http://onecare.live.com/site/en-us/default.htm
>>
>> "Tim_Ver" <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:32D933DD-16B0-4B18-BE2E-2B4B1CFFE7E8@microsoft.com...
>> > Ii use to run spybot search and destory on XP but not sure if it works
>> > for
>> > Vista 64 bit.
>> >
>> > Does the one you sugest?
>> >
>> >
>> > "Ken Blake, MVP" wrote:
>> >
>> >> On Tue, 9 Dec 2008 14:07:00 -0800, Tim_Ver
>> >> <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
>> >>
>> >> > Ok how and what do Ii do to resolve this issue?
>> >>
>> >>
>> >> Run a good anti-spyware program. Do you run any? Try malwarebytes.
>> >>
>> >>
>> >>
>> >>
>> >> > "Ken Blake, MVP" wrote:
>> >> >
>> >> > > On Tue, 9 Dec 2008 12:44:05 -0800, Tim_Ver
>> >> > > <TimVer@discussions.microsoft.com> wrote:
>> >> > >
>> >> > >
>> >> > > > I have had Vista 64 Uultimate installed now for over 6 months
>> >> > > > and
>> >> > > > all was
>> >> > > > great loaded really fast on boot up and also Programs loaded
>> >> > > > fast.
>> >> > > > Now in the
>> >> > > > last 3 weeks it has gotten slower.
>> >> > > >
>> >> > > > What can I do / check to put it back to how it was?
>> >> > >
>> >> > >
>> >> > > Unless three weeks ago you installed new software that starts
>> >> > > automatically when you boot and is running in the background,
>> >> > > almost
>> >> > > certainly you became infected with malware three weeks ago.
>> >> > >
>> >> > > --
>> >> > > Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
>> >> > > Please Reply to the Newsgroup
>> >> > >
>> >>
>> >> --
>> >> Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
>> >> Please Reply to the Newsgroup
>> >>

>
> --
> Ken Blake, Microsoft MVP - Windows Desktop Experience
> Please Reply to the Newsgroup


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista Ultimate memory Issue Mehrdad Pourfat microsoft.public.windows.vista hardware devices 7 11-09-2008 12:40
Vista Ultimate MUI Issue Einlanzerous microsoft.public.windowsupdate 1 10-27-2007 06:19
Save issue on Vista Ultimate dom microsoft.public.windows.vista.networking sharing 1 10-02-2007 18:30
FSX on Vista Ultimate x64 memory issue Iron Feliks microsoft.public.windows.vista.games 9 05-21-2007 02:56
ATI X160o AGP - DVI Issue with Vista Ultimate =?Utf-8?B?cnJpY2U=?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 0 03-01-2007 16:59




All times are GMT +1. The time now is 00:11.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120