Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Networking XP and Vista - Intermittent Connections

microsoft.public.windows.vista.networking sharing






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 05-19-2007
Richard B
 

Posts: n/a
Networking XP and Vista - Intermittent Connections
I recently upgraded from my old Windows XP computer to a new Windows
Vista. I setup a the network between the two computers and after a
little playing around I was able to get it working and was even able to
print from Vista through XP. Then for some reason it quit working.

I have been reading the posts and looking for things I could set, IE.
ports, firewall, missing protocols, etc. But I have been unable to get
the two talk talk to each other again.

I have dumped the following ipconfig and browstat commands from both the
XP and the Vista. If anyone sees something that I can fix please let me
know.

Thank you,

Richard..

*** VISTA IPCONFIG /ALL *************************

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Home
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

PPP adapter ATT Dialup:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : ATT Dialup
Physical Address. . . . . . . . . :
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 66.141.119.128(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 68.94.156.1
68.94.157.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Ethernet adapter Billingsley:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82562V 10/100 Platform
LAN Connect
Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-D1-47-34-59
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.21.213(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

*** VISTA BROWSTAT STATUS *****************************

Status for domain BILLINGSLEY on transport
\Device\NetBT_Tcpip_{C7EECEC6-56A1-4EAE-89B5-C04D987A9C39}
Browsing is active on domain.
Master browser name is: OLDHORSE
Could not connect to registry, error = 53 Unable to determine
build of browser master: 53
\\\\OLDHORSE . Version:05.01 Flags: 51203 NT POTENTIAL MASTER
1 backup servers retrieved from master OLDHORSE
\\OLDHORSE
There are 2 servers in domain BILLINGSLEY on transport
\Device\NetBT_Tcpip_{C7EECEC6-56A1-4EAE-89B5-C04D987A9C39}
There are 1 domains in domain BILLINGSLEY on transport
\Device\NetBT_Tcpip_{C7EECEC6-56A1-4EAE-89B5-C04D987A9C39}

*** XP IPCONFIG /ALL *********************************

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : OLDHORSE
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Billingsley:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Linksys NC100 Fast Ethernet
Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-0C-41-22-D5-40
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.100.253
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

*** XP BROWSTAT STATUS ******************************

Status for domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkNb
Browsing is active on domain.
Master name cannot be determined from GetAdapterStatus. Using
\\OLDHORSE
Master browser is running build 2600
1 backup servers retrieved from master OLDHORSE
\\OLDHORSE
There are 0 servers in domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkNb
There are 1 domains in domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkNb


Status for domain BILLINGSLEY on transport
\Device\NetBT_Tcpip_{BA83EFE4-69E6-4CDC-8A62-A156812A9428}
Browsing is active on domain.
Master browser name is: HOME
Could not connect to registry, error = 5 Unable to determine
build of browser master: 5
Unable to determine server information for browser master: 5
1 backup servers retrieved from master HOME
\\HOME
There are 1 servers in domain BILLINGSLEY on transport
\Device\NetBT_Tcpip_{BA83EFE4-69E6-4CDC-8A62-A156812A9428}
There are 0 domains in domain BILLINGSLEY on transport
\Device\NetBT_Tcpip_{BA83EFE4-69E6-4CDC-8A62-A156812A9428}


Status for domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkIpx
Browsing is active on domain.
Master name cannot be determined from GetAdapterStatus. Using
\\OLDHORSE
Master browser is running build 2600
1 backup servers retrieved from master OLDHORSE
\\OLDHORSE
Unable to retrieve server list from OLDHORSE: 1231
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 05-19-2007
Rob
 

Posts: n/a
Re: Networking XP and Vista - Intermittent Connections
http://technet2.microsoft.com/Window....mspx?mfr=true


Install on XP computer.



"Richard B" <rbillingsley@yahoo.com> wrote in message
news:Oew0NcbmHHA.568@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
>I recently upgraded from my old Windows XP computer to a new Windows Vista.
>I setup a the network between the two computers and after a little playing
>around I was able to get it working and was even able to print from Vista
>through XP. Then for some reason it quit working.
>
> I have been reading the posts and looking for things I could set, IE.
> ports, firewall, missing protocols, etc. But I have been unable to get
> the two talk talk to each other again.
>
> I have dumped the following ipconfig and browstat commands from both the
> XP and the Vista. If anyone sees something that I can fix please let me
> know.
>
> Thank you,
>
> Richard..
>
> *** VISTA IPCONFIG /ALL *************************
>
> Windows IP Configuration
>
> Host Name . . . . . . . . . . . . : Home
> Primary Dns Suffix . . . . . . . :
> Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
> IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
> WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
>
> PPP adapter ATT Dialup:
>
> Connection-specific DNS Suffix . :
> Description . . . . . . . . . . . : ATT Dialup
> Physical Address. . . . . . . . . :
> DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
> Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
> IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 66.141.119.128(Preferred)
> Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
> Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0
> DNS Servers . . . . . . . . . . . : 68.94.156.1
> 68.94.157.1
> NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
>
> Ethernet adapter Billingsley:
>
> Connection-specific DNS Suffix . :
> Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82562V 10/100 Platform LAN
> Connect
> Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-D1-47-34-59
> DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
> Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
> Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.21.213(Preferred)
> Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
> Default Gateway . . . . . . . . . :
> NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
>
> *** VISTA BROWSTAT STATUS *****************************
>
> Status for domain BILLINGSLEY on transport
> \Device\NetBT_Tcpip_{C7EECEC6-56A1-4EAE-89B5-C04D987A9C39}
> Browsing is active on domain.
> Master browser name is: OLDHORSE
> Could not connect to registry, error = 53 Unable to determine build
> of browser master: 53
> \\\\OLDHORSE . Version:05.01 Flags: 51203 NT POTENTIAL MASTER
> 1 backup servers retrieved from master OLDHORSE
> \\OLDHORSE
> There are 2 servers in domain BILLINGSLEY on transport
> \Device\NetBT_Tcpip_{C7EECEC6-56A1-4EAE-89B5-C04D987A9C39}
> There are 1 domains in domain BILLINGSLEY on transport
> \Device\NetBT_Tcpip_{C7EECEC6-56A1-4EAE-89B5-C04D987A9C39}
>
> *** XP IPCONFIG /ALL *********************************
>
> Windows IP Configuration
>
> Host Name . . . . . . . . . . . . : OLDHORSE
> Primary Dns Suffix . . . . . . . :
> Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
> IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
> WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
>
> Ethernet adapter Billingsley:
>
> Connection-specific DNS Suffix . :
> Description . . . . . . . . . . . : Linksys NC100 Fast Ethernet
> Adapter
> Physical Address. . . . . . . . . : 00-0C-41-22-D5-40
> Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
> Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
> Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.100.253
> Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
> Default Gateway . . . . . . . . . :
>
> *** XP BROWSTAT STATUS ******************************
>
> Status for domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkNb
> Browsing is active on domain.
> Master name cannot be determined from GetAdapterStatus. Using
> \\OLDHORSE
> Master browser is running build 2600
> 1 backup servers retrieved from master OLDHORSE
> \\OLDHORSE
> There are 0 servers in domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkNb
> There are 1 domains in domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkNb
>
>
> Status for domain BILLINGSLEY on transport
> \Device\NetBT_Tcpip_{BA83EFE4-69E6-4CDC-8A62-A156812A9428}
> Browsing is active on domain.
> Master browser name is: HOME
> Could not connect to registry, error = 5 Unable to determine build
> of browser master: 5
> Unable to determine server information for browser master: 5
> 1 backup servers retrieved from master HOME
> \\HOME
> There are 1 servers in domain BILLINGSLEY on transport
> \Device\NetBT_Tcpip_{BA83EFE4-69E6-4CDC-8A62-A156812A9428}
> There are 0 domains in domain BILLINGSLEY on transport
> \Device\NetBT_Tcpip_{BA83EFE4-69E6-4CDC-8A62-A156812A9428}
>
>
> Status for domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkIpx
> Browsing is active on domain.
> Master name cannot be determined from GetAdapterStatus. Using
> \\OLDHORSE
> Master browser is running build 2600
> 1 backup servers retrieved from master OLDHORSE
> \\OLDHORSE
> Unable to retrieve server list from OLDHORSE: 1231



Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-21-2007
Richard B
 

Posts: n/a
Re: Networking XP and Vista - Intermittent Connections
Okay, I've downloaded and installed the device on my XP computer. I
don't know if it made any difference. Here is what I have discovered.

If I boot the XP computer first then boot the Vista computer, the Vista
can see the XP, but the XP can never see the Vista.

If I boot the Vista computer first, then book the XP computer, the Vista
never sees the XP and the XP never sees the Vista.

Any other ideas or suggestions on what I can try?

Thank you,

Richard..


Rob wrote:
> http://technet2.microsoft.com/Window....mspx?mfr=true
>
>
> Install on XP computer.
>
>
>
> "Richard B" <rbillingsley@yahoo.com> wrote in message
> news:Oew0NcbmHHA.568@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
>> I recently upgraded from my old Windows XP computer to a new Windows Vista.
>> I setup a the network between the two computers and after a little playing
>> around I was able to get it working and was even able to print from Vista
>> through XP. Then for some reason it quit working.
>>
>> I have been reading the posts and looking for things I could set, IE.
>> ports, firewall, missing protocols, etc. But I have been unable to get
>> the two talk talk to each other again.
>>
>> I have dumped the following ipconfig and browstat commands from both the
>> XP and the Vista. If anyone sees something that I can fix please let me
>> know.
>>
>> Thank you,
>>
>> Richard..
>>
>> *** VISTA IPCONFIG /ALL *************************
>>
>> Windows IP Configuration
>>
>> Host Name . . . . . . . . . . . . : Home
>> Primary Dns Suffix . . . . . . . :
>> Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
>> IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
>> WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
>>
>> PPP adapter ATT Dialup:
>>
>> Connection-specific DNS Suffix . :
>> Description . . . . . . . . . . . : ATT Dialup
>> Physical Address. . . . . . . . . :
>> DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
>> Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
>> IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 66.141.119.128(Preferred)
>> Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
>> Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0
>> DNS Servers . . . . . . . . . . . : 68.94.156.1
>> 68.94.157.1
>> NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
>>
>> Ethernet adapter Billingsley:
>>
>> Connection-specific DNS Suffix . :
>> Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82562V 10/100 Platform LAN
>> Connect
>> Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-D1-47-34-59
>> DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
>> Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
>> Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.21.213(Preferred)
>> Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
>> Default Gateway . . . . . . . . . :
>> NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
>>
>> *** VISTA BROWSTAT STATUS *****************************
>>
>> Status for domain BILLINGSLEY on transport
>> \Device\NetBT_Tcpip_{C7EECEC6-56A1-4EAE-89B5-C04D987A9C39}
>> Browsing is active on domain.
>> Master browser name is: OLDHORSE
>> Could not connect to registry, error = 53 Unable to determine build
>> of browser master: 53
>> \\\\OLDHORSE . Version:05.01 Flags: 51203 NT POTENTIAL MASTER
>> 1 backup servers retrieved from master OLDHORSE
>> \\OLDHORSE
>> There are 2 servers in domain BILLINGSLEY on transport
>> \Device\NetBT_Tcpip_{C7EECEC6-56A1-4EAE-89B5-C04D987A9C39}
>> There are 1 domains in domain BILLINGSLEY on transport
>> \Device\NetBT_Tcpip_{C7EECEC6-56A1-4EAE-89B5-C04D987A9C39}
>>
>> *** XP IPCONFIG /ALL *********************************
>>
>> Windows IP Configuration
>>
>> Host Name . . . . . . . . . . . . : OLDHORSE
>> Primary Dns Suffix . . . . . . . :
>> Node Type . . . . . . . . . . . . : Broadcast
>> IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
>> WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
>>
>> Ethernet adapter Billingsley:
>>
>> Connection-specific DNS Suffix . :
>> Description . . . . . . . . . . . : Linksys NC100 Fast Ethernet
>> Adapter
>> Physical Address. . . . . . . . . : 00-0C-41-22-D5-40
>> Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
>> Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
>> Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.100.253
>> Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
>> Default Gateway . . . . . . . . . :
>>
>> *** XP BROWSTAT STATUS ******************************
>>
>> Status for domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkNb
>> Browsing is active on domain.
>> Master name cannot be determined from GetAdapterStatus. Using
>> \\OLDHORSE
>> Master browser is running build 2600
>> 1 backup servers retrieved from master OLDHORSE
>> \\OLDHORSE
>> There are 0 servers in domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkNb
>> There are 1 domains in domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkNb
>>
>>
>> Status for domain BILLINGSLEY on transport
>> \Device\NetBT_Tcpip_{BA83EFE4-69E6-4CDC-8A62-A156812A9428}
>> Browsing is active on domain.
>> Master browser name is: HOME
>> Could not connect to registry, error = 5 Unable to determine build
>> of browser master: 5
>> Unable to determine server information for browser master: 5
>> 1 backup servers retrieved from master HOME
>> \\HOME
>> There are 1 servers in domain BILLINGSLEY on transport
>> \Device\NetBT_Tcpip_{BA83EFE4-69E6-4CDC-8A62-A156812A9428}
>> There are 0 domains in domain BILLINGSLEY on transport
>> \Device\NetBT_Tcpip_{BA83EFE4-69E6-4CDC-8A62-A156812A9428}
>>
>>
>> Status for domain BILLINGSLEY on transport \Device\NwlnkIpx
>> Browsing is active on domain.
>> Master name cannot be determined from GetAdapterStatus. Using
>> \\OLDHORSE
>> Master browser is running build 2600
>> 1 backup servers retrieved from master OLDHORSE
>> \\OLDHORSE
>> Unable to retrieve server list from OLDHORSE: 1231

>
>

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista wirelss networking no work, wired networking works chalmers microsoft.public.windows.vista.networking sharing 33 04-24-2008 17:01
intermittent internet connection =?Utf-8?B?S2V2aW4=?= microsoft.public.windows.vista.networking sharing 19 11-10-2007 01:37
Intermittent black screen =?Utf-8?B?bm9ybXZpdjcz?= microsoft.public.windows.vista.general 4 04-19-2007 17:14
Intermittent internet speed =?Utf-8?B?YWxhbjM5ODU=?= microsoft.public.windows.vista.networking sharing 2 04-07-2007 19:56
Intermittent startup? =?Utf-8?B?SmltIEthcmFt?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 2 01-25-2007 06:14




All times are GMT +1. The time now is 21:35.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120