Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

64bit internet browser works, but 32bit aren't.

microsoft.public.windows.vista.networking sharing






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 12-30-2008
Futurizer
 

Posts: n/a
64bit internet browser works, but 32bit aren't.
Hi All.

I'm not sure what caused this weird symptom. but I still doubt Avast!
anti-virus.
after installed Avast free-home AV apps onto my vista 64 ultimate.
almost every network releated apps aren't running. (mostly 32 bit apps.)
include latest firefox, google chrome browser, 32bit internet explorer
brothas.

but 64 bit internet explorer is surely works. (maybe it's only network-app
that I can use.)

problem is, avast uninstalltion isn't work either!
so I removed manually, services, registries but no luck.

fyi.
pinging, ftp via Command works
mostly, games, media players streaming, apps are NOT works.

and there is no suspicious log in Event Viewer.
Network Center says "no problem".

anyone out there shed a bright light onto me?

Thanks in advance.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 12-30-2008
Robert L. \(MS-MVP\)
 

Posts: n/a
Re: 64bit internet browser works, but 32bit aren't.
These posts may help too.

Windows Vista Ultimate 64 - Net ...Windows Vista Ultimate 64 - Net MIA and
apps crash .... It makes you wonder why MS chose to "hide" the 64-bit IE
from the menu and still use the 32-bit as ...
http://www.chicagotech.net/netforums...opic.php?t=964

Running 32-bit Applications on 64-bit WindowsMany 32-bit Windows
Explorer extensions fail to work with 64-bit Windows Explorer (due to the
fact that 32-bit programs cannot interface with 64-bit in- proc ...
www.chicagotech.net/winissues/32bitissues.htm



--
Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
http://www.ChicagoTech.net
How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
http://www.HowToNetworking.com
"Futurizer" <Futurizer@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:F52E79A7-B109-4796-B19D-39C55F6D0CE4@microsoft.com...
> Hi All.
>
> I'm not sure what caused this weird symptom. but I still doubt Avast!
> anti-virus.
> after installed Avast free-home AV apps onto my vista 64 ultimate.
> almost every network releated apps aren't running. (mostly 32 bit apps.)
> include latest firefox, google chrome browser, 32bit internet explorer
> brothas.
>
> but 64 bit internet explorer is surely works. (maybe it's only network-app
> that I can use.)
>
> problem is, avast uninstalltion isn't work either!
> so I removed manually, services, registries but no luck.
>
> fyi.
> pinging, ftp via Command works
> mostly, games, media players streaming, apps are NOT works.
>
> and there is no suspicious log in Event Viewer.
> Network Center says "no problem".
>
> anyone out there shed a bright light onto me?
>
> Thanks in advance.


Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01-03-2009
Steelgrave
 

Posts: n/a
RE: 64bit internet browser works, but 32bit aren't.
I may have a fix for you. I had the same problem and found a solution
provided by Steve the Moderator at vistaheads.com:

Open a command prompt as an administrator:

http://www.howtogeek.com/howto/windo...vista-run-box/

Type the following commands without the quotes:

"Ipconfig /flushdns" and press Enter.

"Netsh int ip reset" and press Enter

Vista will then want to be rebooted. Go ahead and reboot.

When it starts back up, again open command prompt as administrator.

Type the following commands without the quotes:

"Netsh winsock reset"

Vista will then want to be rebooted. Go ahead and reboot.

When it starts back up hopefully IE7 will work once again


"Futurizer" wrote:

> Hi All.
>
> I'm not sure what caused this weird symptom. but I still doubt Avast!
> anti-virus.
> after installed Avast free-home AV apps onto my vista 64 ultimate.
> almost every network releated apps aren't running. (mostly 32 bit apps.)
> include latest firefox, google chrome browser, 32bit internet explorer
> brothas.
>
> but 64 bit internet explorer is surely works. (maybe it's only network-app
> that I can use.)
>
> problem is, avast uninstalltion isn't work either!
> so I removed manually, services, registries but no luck.
>
> fyi.
> pinging, ftp via Command works
> mostly, games, media players streaming, apps are NOT works.
>
> and there is no suspicious log in Event Viewer.
> Network Center says "no problem".
>
> anyone out there shed a bright light onto me?
>
> Thanks in advance.

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 02-08-2009
djm264
 

Posts: n/a
Re: 64bit internet browser works, but 32bit aren't.

HI,
I have the same issue. can only use 64bit IE not 32bit in Vista.
I have tried everything I can read out there. I tried what you
mentioned using the commands. It did not work.
Any other suggestions? 32bit IE went clicked on under start just
flashes for a second..never opens. I want to use it due to the flash
player problem in 64 bit.
thanks ! DJM


--
djm264
------------------------------------------------------------------------
djm264's Profile: http://forums.techarena.in/members/djm264.htm
View this thread: http://forums.techarena.in/windows-v...rk/1095195.htm

http://forums.techarena.in

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
32bit or 64bit? =?Utf-8?B?ZnVzaW9uOTk=?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 2 11-22-2008 23:07
32bit or 64bit sky173 microsoft.public.windows.vista.general 6 09-09-2008 12:32
64bit/32bit Emilio microsoft.public.es.windowsvista 11 08-03-2008 22:56
32bit or 64bit ? tcukran microsoft.public.windows.vista.general 9 01-13-2008 00:48
switching from 64bit to 32bit now then back to 64bit later =?Utf-8?B?UCBSZW50b24=?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 4 02-12-2007 04:17




All times are GMT +1. The time now is 07:20.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120