Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

2 network card don't work help

microsoft.public.windows.vista.networking sharing






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 12-10-2007
paolol
 

Posts: n/a
2 network card don't work help
Hi, I moved from a XP 64 sitem with 2 NIC ( one for the external IP and one
for the intrenal ) to a new Vista 64, but I'm not able to have both card
working.
If I enable both card I can't go in internet, if I disable the internal one
Internet works fine but I lose the internal Lan.
I use the same setting as I have in the Old PC, any one have some ideas ??
Thanks,
Palol

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 12-10-2007
Robert L. \(MS-MVP\)
 

Posts: n/a
Re: 2 network card don't work help
Posting the result of ipconfig /all here may help.

--
Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
http://www.ChicagoTech.net
How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
http://www.HowToNetworking.com


"paolol" <paolol@NospamSalsan.net> wrote in message
news:uaF45vwOIHA.5980@TK2MSFTNGP04.phx.gbl...
> Hi, I moved from a XP 64 sitem with 2 NIC ( one for the external IP and
> one for the intrenal ) to a new Vista 64, but I'm not able to have both
> card working.
> If I enable both card I can't go in internet, if I disable the internal
> one Internet works fine but I lose the internal Lan.
> I use the same setting as I have in the Old PC, any one have some ideas ??
> Thanks,
> Palol


Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 12-10-2007
Michael
 

Posts: n/a
Re: 2 network card don't work help
I am having the same issue as Paolol. I have two networks that I need to
connect to simultaneously. One provides internet, the other is internal. I
am able to do this just fine on XP Pro. Here is my ipconfig settings:

Microsoft Windows [Version 6.0.6000]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Mark>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Shop_Mobile
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 4:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NETGEAR WG111v2 54Mbps Wireless USB
2.0 A
dapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-18-4D-FE-03-2F
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Dell Wireless 1390 WLAN Mini-Card
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-26-4A-44-E7
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::f1ed:e118:b1ff:de62%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.109(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, December 10, 2007 10:54:34 AM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, December 11, 2007 10:54:33 AM
Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::4c27:f26c:14ed:6286%10
192.168.1.10
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.10
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 167779366
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . :
00-01-00-01-0E-67-57-16-00-1C-23-85-D9-57

DNS Servers . . . . . . . . . . . : fe80::4c27:f26c:14ed:6286%10
205.171.3.65
205.171.2.65
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated
Controlle
r
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-23-85-D9-57
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


"Robert L. (MS-MVP)" wrote:

> Posting the result of ipconfig /all here may help.
>
> --
> Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
> Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
> http://www.ChicagoTech.net
> How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
> http://www.HowToNetworking.com
>
>
> "paolol" <paolol@NospamSalsan.net> wrote in message
> news:uaF45vwOIHA.5980@TK2MSFTNGP04.phx.gbl...
> > Hi, I moved from a XP 64 sitem with 2 NIC ( one for the external IP and
> > one for the intrenal ) to a new Vista 64, but I'm not able to have both
> > card working.
> > If I enable both card I can't go in internet, if I disable the internal
> > one Internet works fine but I lose the internal Lan.
> > I use the same setting as I have in the Old PC, any one have some ideas ??
> > Thanks,
> > Palol

>

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12-10-2007
Robert L. \(MS-MVP\)
 

Posts: n/a
Re: 2 network card don't work help
Ethernet adapter Local Area Connection is disconnected.

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

We need to check status of both LANs.


--
Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
http://www.ChicagoTech.net
How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
http://www.HowToNetworking.com


"Michael" <Michael@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:417FBDA4-CFD4-464F-8687-1B45721C5769@microsoft.com...
>I am having the same issue as Paolol. I have two networks that I need to
> connect to simultaneously. One provides internet, the other is internal.
> I
> am able to do this just fine on XP Pro. Here is my ipconfig settings:
>
> Microsoft Windows [Version 6.0.6000]
> Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.
>
> C:\Users\Mark>ipconfig /all
>
> Windows IP Configuration
>
> Host Name . . . . . . . . . . . . : Shop_Mobile
> Primary Dns Suffix . . . . . . . :
> Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
> IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
> WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
>
> Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 4:
>
> Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
> Connection-specific DNS Suffix . :
> Description . . . . . . . . . . . : NETGEAR WG111v2 54Mbps Wireless USB
> 2.0 A
> dapter #2
> Physical Address. . . . . . . . . : 00-18-4D-FE-03-2F
> DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
> Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
>
> Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
>
> Connection-specific DNS Suffix . :
> Description . . . . . . . . . . . : Dell Wireless 1390 WLAN Mini-Card
> Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-26-4A-44-E7
> DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
> Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
> Link-local IPv6 Address . . . . . :
> fe80::f1ed:e118:b1ff:de62%10(Preferred)
> IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.109(Preferred)
> Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
> Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, December 10, 2007 10:54:34
> AM
> Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, December 11, 2007 10:54:33
> AM
> Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::4c27:f26c:14ed:6286%10
> 192.168.1.10
> DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.10
> DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 167779366
> DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . :
> 00-01-00-01-0E-67-57-16-00-1C-23-85-D9-57
>
> DNS Servers . . . . . . . . . . . : fe80::4c27:f26c:14ed:6286%10
> 205.171.3.65
> 205.171.2.65
> NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
>
> Ethernet adapter Local Area Connection:
>
> Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
> Connection-specific DNS Suffix . :
> Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated
> Controlle
> r
> Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-23-85-D9-57
> DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
> Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
>
>
> "Robert L. (MS-MVP)" wrote:
>
>> Posting the result of ipconfig /all here may help.
>>
>> --
>> Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
>> Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
>> http://www.ChicagoTech.net
>> How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
>> http://www.HowToNetworking.com
>>
>>
>> "paolol" <paolol@NospamSalsan.net> wrote in message
>> news:uaF45vwOIHA.5980@TK2MSFTNGP04.phx.gbl...
>> > Hi, I moved from a XP 64 sitem with 2 NIC ( one for the external IP and
>> > one for the intrenal ) to a new Vista 64, but I'm not able to have both
>> > card working.
>> > If I enable both card I can't go in internet, if I disable the internal
>> > one Internet works fine but I lose the internal Lan.
>> > I use the same setting as I have in the Old PC, any one have some ideas
>> > ??
>> > Thanks,
>> > Palol

>>


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12-11-2007
paolol
 

Posts: n/a
Re: 2 network card don't work help
Hi, this are mine
----
Scheda Ethernet Rete Esterna:

Suffisso DNS specifico per connessione:
Descrizione . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast
Ethernet NIC
Indirizzo fisico. . . . . . . . . . . : 00-40-F4-79-6F-8E
DHCP abilitato. . . . . . . . . . . . : No
Configurazione automatica abilitata : SŤ
Indirizzo IPv4. . . . . . . . . . . . : 82.187.159.xxx(Preferenziale)
Subnet mask . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.240
Gateway predefinito . . . . . . . . . : 82.187.159.xxx
Server DNS . . . . . . . . . . . . . : 208.67.222.222
212.216.112.112
NetBIOS su TCP/IP . . . . . . . . . . : Disattivato

Scheda Ethernet rete Interna:

Suffisso DNS specifico per connessione:
Descrizione . . . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking
Controller
Indirizzo fisico. . . . . . . . . . . : 00-18-F3-FD-14-1E
DHCP abilitato. . . . . . . . . . . . : No
Configurazione automatica abilitata : SŤ
Indirizzo IPv4. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.32(Preferenziale)
Subnet mask . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Indirizzo IPv4. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.32(Preferenziale)
Subnet mask . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Gateway predefinito . . . . . . . . . : 192.168.2.1
Server DNS . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.208
208.67.222.222
Server WINS primario . . . . . . . . : 192.168.0.208
NetBIOS su TCP/IP . . . . . . . . . . : Attivato

Scheda Ethernet Hamachi:

Suffisso DNS specifico per connessione:
Descrizione . . . . . . . . . . . . . : Hamachi Network Interface
Indirizzo fisico. . . . . . . . . . . : 7A-79-05-0D-97-6C
DHCP abilitato. . . . . . . . . . . . : SŤ
Configurazione automatica abilitata : SŤ
Indirizzo IPv4. . . . . . . . . . . . : 5.xxx.xxx.xxx(Preferenziale)
Subnet mask . . . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Lease ottenuto. . . . . . . . . . . . : lunedŤ 10 dicembre 2007 9.50.34
Scadenza lease . . . . . . . . . . . : martedŤ 11 dicembre 2007 11.10.09
Gateway predefinito . . . . . . . . . : 5.0.0.1
Server DHCP . . . . . . . . . . . . . : 5.0.0.1
NetBIOS su TCP/IP . . . . . . . . . . : Attivato

Scheda Tunnel Connessione alla rete locale (LAN)*:

Suffisso DNS specifico per connessione:
Descrizione . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Indirizzo fisico. . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP abilitato. . . . . . . . . . . . : No
Configurazione automatica abilitata : SŤ
Indirizzo IPv6 locale rispetto al collegamento . :
fe80::5efe:192.168.0.32%18(Preferenziale)
Indirizzo IPv6 locale rispetto al collegamento . :
fe80::5efe:192.168.2.32%18(Preferenziale)
Gateway predefinito . . . . . . . . . :
Server DNS . . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.208
208.67.222.222
NetBIOS su TCP/IP . . . . . . . . . . : Disattivato

Scheda Tunnel Connessione alla rete locale (LAN)* 2:

Suffisso DNS specifico per connessione:
Descrizione . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Indirizzo fisico. . . . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP abilitato. . . . . . . . . . . . : No
Configurazione automatica abilitata : SŤ
Indirizzo IPv6 . . . . . . . . . . . . . . . . . :
2001:0:4136:e390:388a:15c2:3f57:fddf(Preferenziale )
Indirizzo IPv6 locale rispetto al collegamento . :
fe80::388a:15c2:3f57:fddf%9(Preferenziale)
Gateway predefinito . . . . . . . . . :
NetBIOS su TCP/IP . . . . . . . . . . : Disattivato

---
thanks,
Paolol

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 12-11-2007
Michael
 

Posts: n/a
Re: 2 network card don't work help
When I connect to one, the other goes disconnected. When I then connect to
the other, the first shows disconnected. The problem is that I am not able
to connect to both at the same time.

"Robert L. (MS-MVP)" wrote:

> Ethernet adapter Local Area Connection is disconnected.
>
> Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
>
> We need to check status of both LANs.
>
>
> --
> Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
> Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
> http://www.ChicagoTech.net
> How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
> http://www.HowToNetworking.com
>
>
> "Michael" <Michael@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:417FBDA4-CFD4-464F-8687-1B45721C5769@microsoft.com...
> >I am having the same issue as Paolol. I have two networks that I need to
> > connect to simultaneously. One provides internet, the other is internal.
> > I
> > am able to do this just fine on XP Pro. Here is my ipconfig settings:
> >
> > Microsoft Windows [Version 6.0.6000]
> > Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.
> >
> > C:\Users\Mark>ipconfig /all
> >
> > Windows IP Configuration
> >
> > Host Name . . . . . . . . . . . . : Shop_Mobile
> > Primary Dns Suffix . . . . . . . :
> > Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
> > IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
> > WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
> >
> > Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 4:
> >
> > Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
> > Connection-specific DNS Suffix . :
> > Description . . . . . . . . . . . : NETGEAR WG111v2 54Mbps Wireless USB
> > 2.0 A
> > dapter #2
> > Physical Address. . . . . . . . . : 00-18-4D-FE-03-2F
> > DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
> > Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
> >
> > Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
> >
> > Connection-specific DNS Suffix . :
> > Description . . . . . . . . . . . : Dell Wireless 1390 WLAN Mini-Card
> > Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-26-4A-44-E7
> > DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
> > Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
> > Link-local IPv6 Address . . . . . :
> > fe80::f1ed:e118:b1ff:de62%10(Preferred)
> > IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.109(Preferred)
> > Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
> > Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, December 10, 2007 10:54:34
> > AM
> > Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, December 11, 2007 10:54:33
> > AM
> > Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::4c27:f26c:14ed:6286%10
> > 192.168.1.10
> > DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.10
> > DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 167779366
> > DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . :
> > 00-01-00-01-0E-67-57-16-00-1C-23-85-D9-57
> >
> > DNS Servers . . . . . . . . . . . : fe80::4c27:f26c:14ed:6286%10
> > 205.171.3.65
> > 205.171.2.65
> > NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
> >
> > Ethernet adapter Local Area Connection:
> >
> > Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
> > Connection-specific DNS Suffix . :
> > Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated
> > Controlle
> > r
> > Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-23-85-D9-57
> > DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
> > Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
> >
> >
> > "Robert L. (MS-MVP)" wrote:
> >
> >> Posting the result of ipconfig /all here may help.
> >>
> >> --
> >> Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
> >> Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
> >> http://www.ChicagoTech.net
> >> How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
> >> http://www.HowToNetworking.com
> >>
> >>
> >> "paolol" <paolol@NospamSalsan.net> wrote in message
> >> news:uaF45vwOIHA.5980@TK2MSFTNGP04.phx.gbl...
> >> > Hi, I moved from a XP 64 sitem with 2 NIC ( one for the external IP and
> >> > one for the intrenal ) to a new Vista 64, but I'm not able to have both
> >> > card working.
> >> > If I enable both card I can't go in internet, if I disable the internal
> >> > one Internet works fine but I lose the internal Lan.
> >> > I use the same setting as I have in the Old PC, any one have some ideas
> >> > ??
> >> > Thanks,
> >> > Palol
> >>

>

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does anyone know how to get a sound card to work in Vista pnolte microsoft.public.windows.vista hardware devices 4 11-27-2007 11:21
PCI parallel card can not work John Xia microsoft.public.windows.vista hardware devices 2 09-21-2007 17:38
will my wireless card work with vista? AisuKaibutsu microsoft.public.windows.vista hardware devices 2 08-20-2007 01:18
will this card work with vista =?Utf-8?B?cm9iZXJ0IEEu?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 6 02-11-2007 15:16
Card reader does not work in Vista =?Utf-8?B?S3VzaGFu?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 1 01-20-2007 00:19




All times are GMT +1. The time now is 20:54.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120