Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Slow Network Performance

microsoft.public.windows.vista.networking sharing






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 02-27-2007
NEOnet-Tracy
 

Posts: n/a
Slow Network Performance
I am curious if anyone else is experience extremely slow network performance
when attempting to copy files between either another Vista Desktop or a
Windows 2003 Server?

I actually get faster speeds downloading files off of the Internet! This
really doesn't make any sense to me. I get the same result from both my
office and home network environments.

At home I'm connected Wireless and at the Office connected via Wire. In
both cases I get the same result!

If anyone else has figured out a fix for this please let me know as I'd be
very interested in figuring out what to do about it!

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 02-28-2007
PTravel
 

Posts: n/a
Re: Slow Network Performance
"NEOnet-Tracy" <neonet-tracy@newsgroup.nospam> wrote in message
news:E736C6AF-B4CA-40EB-A10A-6FEF0650B7BC@microsoft.com...
>I am curious if anyone else is experience extremely slow network
>performance when attempting to copy files between either another Vista
>Desktop or a Windows 2003 Server?
>
> I actually get faster speeds downloading files off of the Internet! This
> really doesn't make any sense to me. I get the same result from both my
> office and home network environments.
>
> At home I'm connected Wireless and at the Office connected via Wire. In
> both cases I get the same result!
>
> If anyone else has figured out a fix for this please let me know as I'd be
> very interested in figuring out what to do about it!


As would I. This problem has been reported quite a bit. As a work around,
I'm using FTP to transfer files -- it works great, and I get lightning-fast
transfer speeds.

>



Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02-28-2007
Ken Zhao [MSFT]
 

Posts: n/a
RE: Slow Network Performance
Hello,

Thank you for using newsgroup!

From your post, I do understand you are encountering a performance issue.
However, please understand performance issues can be difficult to
troubleshoot and resolve in a newsgroup setting due to the number of
variables and the amount of time required to narrow down possible causes
and observe the effects. You may wish to consider contacting CSS for a more
timely resolution for these type issues.

To obtain the phone numbers for specific technology request please take a
look at the web site listed below.

http://support.microsoft.com/default...S;PHONENUMBERS

If you are outside the US please see http://support.microsoft.com

for regional support phone numbers.

Thank you for your understanding.

Thanks & Regards,

Ken Zhao

Microsoft Online Support
Microsoft Global Technical Support Center

Get Secure! - www.microsoft.com/security <http://www.microsoft.com/security>
================================================== ==
When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
that others may learn and benefit from your issue.
================================================== ==
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.





--------------------
| From: "NEOnet-Tracy" <neonet-tracy@newsgroup.nospam>
| Subject: Slow Network Performance
| Date: Tue, 27 Feb 2007 15:19:40 -0500
| Lines: 14
| Organization: NEOnet
| Message-ID: <E736C6AF-B4CA-40EB-A10A-6FEF0650B7BC@microsoft.com>
| MIME-Version: 1.0
| Content-Type: text/plain;
| format=flowed;
| charset="iso-8859-1";
| reply-type=original
| Content-Transfer-Encoding: 7bit
| X-Priority: 3
| X-MSMail-Priority: Normal
| X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6000.16386
| X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6000.16386
| X-MS-CommunityGroup-PostID: {E736C6AF-B4CA-40EB-A10A-6FEF0650B7BC}
| X-MS-CommunityGroup-MessageCategory:
{E4FCE0A9-75B4-4168-BFF9-16C22D8747EC}
| Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
| Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
| Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
microsoft.public.windows.vista.networking_sharing: 2952
| NNTP-Posting-Host: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl 127.0.0.1
| X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
|
| I am curious if anyone else is experience extremely slow network
performance
| when attempting to copy files between either another Vista Desktop or a
| Windows 2003 Server?
|
| I actually get faster speeds downloading files off of the Internet! This
| really doesn't make any sense to me. I get the same result from both my
| office and home network environments.
|
| At home I'm connected Wireless and at the Office connected via Wire. In
| both cases I get the same result!
|
| If anyone else has figured out a fix for this please let me know as I'd
be
| very interested in figuring out what to do about it!
|
|

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-04-2007
Arne Haarhaus
 

Posts: n/a
Re: Slow Network Performance
Hi !

i found teh reason for the slow performance issue.

i used avm box 3070, did have the same slow problem,

change to a prof hub smc, nor problems anymore.

the same with the avm 7170 box , its working fine as well.

the problem appeard only with the avm 3070 box.

i am sure its a problem of firmware of some cheap hub boxes.

even the vista - samba problem is resolved when i changed the box.

good luck

arne



"NEOnet-Tracy" <neonet-tracy@newsgroup.nospam> schrieb im Newsbeitrag
news:E736C6AF-B4CA-40EB-A10A-6FEF0650B7BC@microsoft.com...
>I am curious if anyone else is experience extremely slow network
>performance
> when attempting to copy files between either another Vista Desktop or a
> Windows 2003 Server?
>
> I actually get faster speeds downloading files off of the Internet! This
> really doesn't make any sense to me. I get the same result from both my
> office and home network environments.
>
> At home I'm connected Wireless and at the Office connected via Wire. In
> both cases I get the same result!
>
> If anyone else has figured out a fix for this please let me know as I'd be
> very interested in figuring out what to do about it!
>



Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-06-2007
Ken Zhao [MSFT]
 

Posts: n/a
Re: Slow Network Performance
Thanks for your experience sharing here.

Thanks & Regards,

Ken Zhao

Microsoft Online Support
Microsoft Global Technical Support Center

Get Secure! - www.microsoft.com/security <http://www.microsoft.com/security>
================================================== ==
When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
that others may learn and benefit from your issue.
================================================== ==
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.




--------------------
| Reply-To: "Arne Haarhaus" <arnehaarhaus@msn.com>
| From: "Arne Haarhaus" <arnehaarhaus@hotmail.com>
| References: <E736C6AF-B4CA-40EB-A10A-6FEF0650B7BC@microsoft.com>
| Subject: Re: Slow Network Performance
| Date: Sun, 4 Mar 2007 20:01:16 +0100
| Lines: 41
| X-Priority: 3
| X-MSMail-Priority: Normal
| X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.3790.0
| X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
| Message-ID: <OYqOB#oXHHA.1244@TK2MSFTNGP04.phx.gbl>
| Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
| NNTP-Posting-Host: e176057013.adsl.alicedsl.de 85.176.57.13
| Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl!TK2MSFTNGP01.phx.gbl!TK2MSF TNGP04.phx.gbl
| Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
microsoft.public.windows.vista.networking_sharing: 3334
| X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
|
| Hi !
|
| i found teh reason for the slow performance issue.
|
| i used avm box 3070, did have the same slow problem,
|
| change to a prof hub smc, nor problems anymore.
|
| the same with the avm 7170 box , its working fine as well.
|
| the problem appeard only with the avm 3070 box.
|
| i am sure its a problem of firmware of some cheap hub boxes.
|
| even the vista - samba problem is resolved when i changed the box.
|
| good luck
|
| arne
|
|
|
| "NEOnet-Tracy" <neonet-tracy@newsgroup.nospam> schrieb im Newsbeitrag
| news:E736C6AF-B4CA-40EB-A10A-6FEF0650B7BC@microsoft.com...
| >I am curious if anyone else is experience extremely slow network
| >performance
| > when attempting to copy files between either another Vista Desktop or a
| > Windows 2003 Server?
| >
| > I actually get faster speeds downloading files off of the Internet!
This
| > really doesn't make any sense to me. I get the same result from both my
| > office and home network environments.
| >
| > At home I'm connected Wireless and at the Office connected via Wire. In
| > both cases I get the same result!
| >
| > If anyone else has figured out a fix for this please let me know as I'd
be
| > very interested in figuring out what to do about it!
| >
|
|
|

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03-06-2007
Dan
 

Posts: n/a
Re: Slow Network Performance
On Mar 6, 2:51 am, v-kz...@online.microsoft.com ("Ken Zhao [MSFT]")
wrote:
> Thanks for your experience sharing here.
>
> Thanks & Regards,
>
> Ken Zhao
>
> Microsoft Online Support
> Microsoft Global Technical Support Center
>
> Get Secure! -www.microsoft.com/security<http://www.microsoft.com/security>
> ================================================== ==
> When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
> that others may learn and benefit from your issue.
> ================================================== ==
> This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
>
> --------------------
> | Reply-To: "Arne Haarhaus" <arnehaarh...@msn.com>
> | From: "Arne Haarhaus" <arnehaarh...@hotmail.com>
> | References: <E736C6AF-B4CA-40EB-A10A-6FEF0650B...@microsoft.com>
> | Subject: Re: Slow Network Performance
> | Date: Sun, 4 Mar 2007 20:01:16 +0100
> | Lines: 41
> | X-Priority: 3
> | X-MSMail-Priority: Normal
> | X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.3790.0
> | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
> | Message-ID: <OYqOB#oXHHA.1...@TK2MSFTNGP04.phx.gbl>
> | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
> | NNTP-Posting-Host: e176057013.adsl.alicedsl.de 85.176.57.13
> | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl!TK2MSFTNGP01.phx.gbl!TK2MSF TNGP04.phx.gbl
> | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
> microsoft.public.windows.vista.networking_sharing: 3334
> | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
> |
> | Hi !
> |
> | i found teh reason for the slow performance issue.
> |
> | i used avm box 3070, did have the same slow problem,
> |
> | change to a prof hub smc, nor problems anymore.
> |
> | the same with the avm 7170 box , its working fine as well.
> |
> | the problem appeard only with the avm 3070 box.
> |
> | i am sure its a problem of firmware of some cheap hub boxes.
> |
> | even the vista - samba problem is resolved when i changed the box.
> |
> | good luck
> |
> | arne
> |
> |
> |
> | "NEOnet-Tracy" <neonet-tr...@newsgroup.nospam> schrieb im Newsbeitrag
> |news:E736C6AF-B4CA-40EB-A10A-6FEF0650B7BC@microsoft.com...
> | >I am curious if anyone else is experience extremely slow network
> | >performance
> | > when attempting to copy files between either another Vista Desktop or a
> | > Windows 2003 Server?
> | >
> | > I actually get faster speeds downloading files off of the Internet!
> This
> | > really doesn't make any sense to me. I get the same result from both my
> | > office and home network environments.
> | >
> | > At home I'm connected Wireless and at the Office connected via Wire. In
> | > both cases I get the same result!
> | >
> | > If anyone else has figured out a fix for this please let me know as I'd
> be
> | > very interested in figuring out what to do about it!
> | >
> |
> |
> |


I had terrible performance copying files at first, I upgraded to
gigabit and initially that had little effect - after about a week,
mysteriously, the situation improved immensly - Vista had indexed all
of the files on all of our network drives and our performance tripled
after the indexing was complete. Go to control panel/performance/ and
look at the options on the left, one of them refers to indexing, I see
that my first Vista box indexed about 50,000 files on remote drives -
after it completed that task, it seemed like the network copy speed
improved dramatically. The benefit is that file searches on network
drives are lightning fast. I'm not 100% positive if the indexing
caused the problem, but it sure seems that it works well now - our
network drives are on a Server 2003 file servers.
Dan

Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 03-07-2007
Ken Zhao [MSFT]
 

Posts: n/a
Re: Slow Network Performance
Thanks Dan.

Thanks & Regards,

Ken Zhao

Microsoft Online Support
Microsoft Global Technical Support Center

Get Secure! - www.microsoft.com/security <http://www.microsoft.com/security>
================================================== ==
When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
that others may learn and benefit from your issue.
================================================== ==
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.





--------------------
| From: "Dan" <dfrench@macroworks.com>
| Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
| Subject: Re: Slow Network Performance
| Date: 6 Mar 2007 04:15:32 -0800
| Organization: http://groups.google.com
| Lines: 96
| Message-ID: <1173183332.553293.323050@64g2000cwx.googlegroups. com>
| References: <E736C6AF-B4CA-40EB-A10A-6FEF0650B7BC@microsoft.com>
| <OYqOB#oXHHA.1244@TK2MSFTNGP04.phx.gbl>
| <#fksCR8XHHA.2080@TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl>
| NNTP-Posting-Host: 72.240.120.161
| Mime-Version: 1.0
| Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
| X-Trace: posting.google.com 1173183338 4106 127.0.0.1 (6 Mar 2007
12:15:38 GMT)
| X-Complaints-To: groups-abuse@google.com
| NNTP-Posting-Date: Tue, 6 Mar 2007 12:15:38 +0000 (UTC)
| In-Reply-To: <#fksCR8XHHA.2080@TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl>
| User-Agent: G2/1.0
| X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0;
SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; .NET
CLR 1.1.4322),gzip(gfe),gzip(gfe)
| Complaints-To: groups-abuse@google.com
| Injection-Info: 64g2000cwx.googlegroups.com; posting-host=72.240.120.161;
| posting-account=Xuxl7gwAAACKwLE-OBxRYaATnMMrrMpH
| Path:
TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl!TK2MSFTNGP01.phx.gbl!TK2MSF TFEEDS02.phx.gbl!msrtrans!
news-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!border1 .nntp.dca.giganews.co
m!nntp.giganews.com!postnews.google.com!64g2000cwx .googlegroups.com!not-for-
mail
| Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
microsoft.public.windows.vista.networking_sharing: 3478
| X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
|
| On Mar 6, 2:51 am, v-kz...@online.microsoft.com ("Ken Zhao [MSFT]")
| wrote:
| > Thanks for your experience sharing here.
| >
| > Thanks & Regards,
| >
| > Ken Zhao
| >
| > Microsoft Online Support
| > Microsoft Global Technical Support Center
| >
| > Get Secure!
-www.microsoft.com/security<http://www.microsoft.com/security>
| > ================================================== ==
| > When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
| > that others may learn and benefit from your issue.
| > ================================================== ==
| > This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no
rights.
| >
| > --------------------
| > | Reply-To: "Arne Haarhaus" <arnehaarh...@msn.com>
| > | From: "Arne Haarhaus" <arnehaarh...@hotmail.com>
| > | References: <E736C6AF-B4CA-40EB-A10A-6FEF0650B...@microsoft.com>
| > | Subject: Re: Slow Network Performance
| > | Date: Sun, 4 Mar 2007 20:01:16 +0100
| > | Lines: 41
| > | X-Priority: 3
| > | X-MSMail-Priority: Normal
| > | X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.3790.0
| > | X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
| > | Message-ID: <OYqOB#oXHHA.1...@TK2MSFTNGP04.phx.gbl>
| > | Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
| > | NNTP-Posting-Host: e176057013.adsl.alicedsl.de 85.176.57.13
| > | Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl!TK2MSFTNGP01.phx.gbl!TK2MSF TNGP04.phx.gbl
| > | Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
| > microsoft.public.windows.vista.networking_sharing: 3334
| > | X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
| > |
| > | Hi !
| > |
| > | i found teh reason for the slow performance issue.
| > |
| > | i used avm box 3070, did have the same slow problem,
| > |
| > | change to a prof hub smc, nor problems anymore.
| > |
| > | the same with the avm 7170 box , its working fine as well.
| > |
| > | the problem appeard only with the avm 3070 box.
| > |
| > | i am sure its a problem of firmware of some cheap hub boxes.
| > |
| > | even the vista - samba problem is resolved when i changed the box.
| > |
| > | good luck
| > |
| > | arne
| > |
| > |
| > |
| > | "NEOnet-Tracy" <neonet-tr...@newsgroup.nospam> schrieb im Newsbeitrag
| > |news:E736C6AF-B4CA-40EB-A10A-6FEF0650B7BC@microsoft.com...
| > | >I am curious if anyone else is experience extremely slow network
| > | >performance
| > | > when attempting to copy files between either another Vista Desktop
or a
| > | > Windows 2003 Server?
| > | >
| > | > I actually get faster speeds downloading files off of the Internet!

| > This
| > | > really doesn't make any sense to me. I get the same result from
both my
| > | > office and home network environments.
| > | >
| > | > At home I'm connected Wireless and at the Office connected via
Wire. In
| > | > both cases I get the same result!
| > | >
| > | > If anyone else has figured out a fix for this please let me know as
I'd
| > be
| > | > very interested in figuring out what to do about it!
| > | >
| > |
| > |
| > |
|
| I had terrible performance copying files at first, I upgraded to
| gigabit and initially that had little effect - after about a week,
| mysteriously, the situation improved immensly - Vista had indexed all
| of the files on all of our network drives and our performance tripled
| after the indexing was complete. Go to control panel/performance/ and
| look at the options on the left, one of them refers to indexing, I see
| that my first Vista box indexed about 50,000 files on remote drives -
| after it completed that task, it seemed like the network copy speed
| improved dramatically. The benefit is that file searches on network
| drives are lightning fast. I'm not 100% positive if the indexing
| caused the problem, but it sure seems that it works well now - our
| network drives are on a Server 2003 file servers.
| Dan
|
|

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
XP Can't access Vista Share TedF microsoft.public.windows.vista.networking sharing 12 04-30-2010 14:12
vista ultimate slow slow network with windows 2000 pro Lynn McGuire microsoft.public.windows.vista.networking sharing 3 02-15-2007 17:26
Slow network with Vista, XP was Ok Willemh microsoft.public.windows.vista.networking sharing 2 02-14-2007 15:38
Network browsing is very slow =?Utf-8?B?RGlyayBTdWV0dGVybGlu?= microsoft.public.windows.vista.networking sharing 0 01-12-2007 10:26
2003 Network Share Painfully Slow =?Utf-8?B?cmVubmVyYQ==?= microsoft.public.windows.vista.networking sharing 3 12-29-2006 17:53




All times are GMT +1. The time now is 16:01.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120