Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

RE: RC 1 cannot get on line

microsoft.public.windows.vista.networking sharing






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 12-10-2006
=?Utf-8?B?TGFycnkgU2xheWJhY2s=?=
 

Posts: n/a
RE: RC 1 cannot get on line
Yeah, I had the same problem with RC1 too. We think it had to do with Router
(Xysel) driver incompatibility. I had a smooth upgrade to Vista from XP Home
but then could not get a web screen or Windows Update even though my RSS
feeds came thru okay and my Win Messenger Live. I disarmed security firewall
etc to no avail. After several days of tinkering reinstalled XP until able to
pinpoint precise problem so I can try again. My provider tech support, whose
router it is, seemed to be in the dark. But I had a "Starbase driver block"
screen each time I rebooted Vista and read somewhere in my manuals that that
is a router drive...so surmise, at least in my case, that's what it is. Once
my DSL provider gets it figured out, I'll try again. Meantime, I'll keeping
watching the MVP comments as to other clues.

"deafbus" wrote:

> I installed Beta-2 and it worked wonderfully. I recieved RC-1, formatted
> Beta-2 off my machine, ASUS A8V Delux, and loaded RC-1. It wouldn't go on
> line. Windows Messenger did work, would open mail, then I could use
> Favorites, a few would work that way. Activation---- cannot find network, DNS
> Error, tried installing all the vista updates via another computer and a CD.
> The 14 days ran out, formated that one and installed Beta-2 and back to
> working fine. Now after that book, what can I do to get RC-1 to work? Mabe
> this will help:
>
> Operating System System Model
> Windows 2000 Professional (build 5384)
> Processor a Main Circuit Board b
> 2.20 gigahertz AMD Athlon 64
> 64 kilobyte primary memory cache
> 512 kilobyte secondary memory cache Board: ASUSTeK Computer Inc. A8V
> Deluxe Rev 1.xx
> Bus Clock: 200 megahertz
> BIOS: American Megatrends Inc. 1014.008 06/30/2005
> Drives Memory Modules c,d
> 496.59 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
> 454.82 Gigabytes Hard Drive Free Space
>
> ATAPI DVD DUAL 8X4X12 ATA Device [CD-ROM drive]
> 3.5" format removeable media [Floppy drive]
>
> IC35L090AVV207-0 [Hard drive] (92.64 GB) -- drive 0, s/n VNVC02G3DY5R9T, rev
> V23OA66A, SMART Status: Healthy
> Maxtor 6L200R0 [Hard drive] (203.93 GB) -- drive 1, s/n L59C8PQG, rev
> BAH41G10, SMART Status: Healthy
> ST3200822A ATA Device [Hard drive] (200.05 GB) -- drive 2 2048 Megabytes
> Installed Memory
> c: (NTFS on drive 2) 97.98 GB 85.40 GB free
> d: (NTFS on drive 0) 92.63 GB 79.04 GB free
> e: (NTFS on drive 2) 102.07 GB 99.96 GB free
> f: (NTFS on drive 1) 203.91 GB 190.42 GB free
>
> Network Drives
> None detected
> Users (mouse over user name for details) Printers
> Marks a disabled account; Marks a locked account Canon iP4200 on
> XPSPort:
> Microsoft Office Document Image Writer Driver on Microsoft Document Imaging
> Writer Port:
> Standard floppy disk controller
> ATA Channel 0 [Controller]
> ATA Channel 1 [Controller]
> VIA Bus Master IDE Controller NVIDIA GeForce FX 5700VE (Microsoft
> Corporation - WDDM) [Display adapter]
> Envision EN9600 [Monitor] (19.1"vis, s/n 36058JA006001, August 2005)
> Bus Adapters Multimedia
> Microsoft iSCSI Initiator
> VIA VT8237 RAID Controller
> VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller (4x)
> VIA USB Enhanced Host Controller VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
> Communications
> isatap.phnx.qwest.net
> Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller
> primary Auto IP Address: xxxxxxxx
> Gateway: xxxxxxxxx
> Dhcp Server: xxxxxxxxxx
> Physical Address: xxxxxxxxxxx
> Microsoft ISATAP Adapter #2
> RAS Async Adapter
> Teredo Tunneling Pseudo-Interface
>
> Networking Dns Server: 192.168.0.1
> VIA OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
> Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
> Microsoft PS/2 Mouse
> USB Printing Support
> USB Root Hub (5x)
> Generic volume shadow copy (2x)
> Virus Protection [Back to Top]
> avast! antivirus 4.7.892 [VPS 0652-2] Version 4.7.892
> Realtime File Scanning On
>
> Missing Microsoft Security Hotfixes [Back to Top]
> No details available
> Installed Microsoft Hotfixes [Back to Top]
> None detected
>
>
>
>

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 12-11-2006
=?Utf-8?B?ZGVhZmJ1cw==?=
 

Posts: n/a
RE: RC 1 cannot get on line
Thanks, I am not alone in this. Where all the MVP's with the fix. They must
not have an answer considering all the problems on the other Posts. I would
like th use RC-1 before the time runs out. Al.

"Larry Slayback" wrote:

> Yeah, I had the same problem with RC1 too. We think it had to do with Router
> (Xysel) driver incompatibility. I had a smooth upgrade to Vista from XP Home
> but then could not get a web screen or Windows Update even though my RSS
> feeds came thru okay and my Win Messenger Live. I disarmed security firewall
> etc to no avail. After several days of tinkering reinstalled XP until able to
> pinpoint precise problem so I can try again. My provider tech support, whose
> router it is, seemed to be in the dark. But I had a "Starbase driver block"
> screen each time I rebooted Vista and read somewhere in my manuals that that
> is a router drive...so surmise, at least in my case, that's what it is. Once
> my DSL provider gets it figured out, I'll try again. Meantime, I'll keeping
> watching the MVP comments as to other clues.
>
> "deafbus" wrote:
>
> > I installed Beta-2 and it worked wonderfully. I recieved RC-1, formatted
> > Beta-2 off my machine, ASUS A8V Delux, and loaded RC-1. It wouldn't go on
> > line. Windows Messenger did work, would open mail, then I could use
> > Favorites, a few would work that way. Activation---- cannot find network, DNS
> > Error, tried installing all the vista updates via another computer and a CD.
> > The 14 days ran out, formated that one and installed Beta-2 and back to
> > working fine. Now after that book, what can I do to get RC-1 to work? Mabe
> > this will help:
> >
> > Operating System System Model
> > Windows 2000 Professional (build 5384)
> > Processor a Main Circuit Board b
> > 2.20 gigahertz AMD Athlon 64
> > 64 kilobyte primary memory cache
> > 512 kilobyte secondary memory cache Board: ASUSTeK Computer Inc. A8V
> > Deluxe Rev 1.xx
> > Bus Clock: 200 megahertz
> > BIOS: American Megatrends Inc. 1014.008 06/30/2005
> > Drives Memory Modules c,d
> > 496.59 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
> > 454.82 Gigabytes Hard Drive Free Space
> >
> > ATAPI DVD DUAL 8X4X12 ATA Device [CD-ROM drive]
> > 3.5" format removeable media [Floppy drive]
> >
> > IC35L090AVV207-0 [Hard drive] (92.64 GB) -- drive 0, s/n VNVC02G3DY5R9T, rev
> > V23OA66A, SMART Status: Healthy
> > Maxtor 6L200R0 [Hard drive] (203.93 GB) -- drive 1, s/n L59C8PQG, rev
> > BAH41G10, SMART Status: Healthy
> > ST3200822A ATA Device [Hard drive] (200.05 GB) -- drive 2 2048 Megabytes
> > Installed Memory
> > c: (NTFS on drive 2) 97.98 GB 85.40 GB free
> > d: (NTFS on drive 0) 92.63 GB 79.04 GB free
> > e: (NTFS on drive 2) 102.07 GB 99.96 GB free
> > f: (NTFS on drive 1) 203.91 GB 190.42 GB free
> >
> > Network Drives
> > None detected
> > Users (mouse over user name for details) Printers
> > Marks a disabled account; Marks a locked account Canon iP4200 on
> > XPSPort:
> > Microsoft Office Document Image Writer Driver on Microsoft Document Imaging
> > Writer Port:
> > Standard floppy disk controller
> > ATA Channel 0 [Controller]
> > ATA Channel 1 [Controller]
> > VIA Bus Master IDE Controller NVIDIA GeForce FX 5700VE (Microsoft
> > Corporation - WDDM) [Display adapter]
> > Envision EN9600 [Monitor] (19.1"vis, s/n 36058JA006001, August 2005)
> > Bus Adapters Multimedia
> > Microsoft iSCSI Initiator
> > VIA VT8237 RAID Controller
> > VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller (4x)
> > VIA USB Enhanced Host Controller VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
> > Communications
> > isatap.phnx.qwest.net
> > Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller
> > primary Auto IP Address: xxxxxxxx
> > Gateway: xxxxxxxxx
> > Dhcp Server: xxxxxxxxxx
> > Physical Address: xxxxxxxxxxx
> > Microsoft ISATAP Adapter #2
> > RAS Async Adapter
> > Teredo Tunneling Pseudo-Interface
> >
> > Networking Dns Server: 192.168.0.1
> > VIA OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
> > Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
> > Microsoft PS/2 Mouse
> > USB Printing Support
> > USB Root Hub (5x)
> > Generic volume shadow copy (2x)
> > Virus Protection [Back to Top]
> > avast! antivirus 4.7.892 [VPS 0652-2] Version 4.7.892
> > Realtime File Scanning On
> >
> > Missing Microsoft Security Hotfixes [Back to Top]
> > No details available
> > Installed Microsoft Hotfixes [Back to Top]
> > None detected
> >
> >
> >
> >

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
command line switches of windows mail on vista Stefan Helmig microsoft.public.windows.vista.mail 5 08-21-2011 15:17
Exporting Contacts to CSV has junk on first line? Mark Beiley microsoft.public.windows.vista.mail 7 03-01-2007 18:36
Command line switch =?Utf-8?B?TXVyYWxpIFJhamVuZHJhbg==?= microsoft.public.windows.vista.mail 4 02-28-2007 03:06
Message Rules concerning crossposts or (To: line) JoeT microsoft.public.windows.vista.mail 4 02-07-2007 16:19
Line Dropping David Williams microsoft.public.windows.vista.mail 3 02-06-2007 12:45




All times are GMT +1. The time now is 02:06.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120