Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

230kB/sec Vista transfer rates on Gigabit network.

microsoft.public.windows.vista.networking sharing






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 10-16-2007
RT
 

Posts: n/a
230kB/sec Vista transfer rates on Gigabit network.
Can someone please explain to me why I'm getting network transfers from a new
vista ultimate system to a Windows 2003 server at 230kB/sec (yes, that's
kiloBytes per second). On my other systems (Mac OSX, Suse Linux 10.2, 2003
server) I get around 20MB/sec. I have several VMWARE images to transfer and
I'm getting estimates of 2-3 days for a single image (16GB)!! I ran some lan
testing tools and I consistently get 400Mbps between the other systems. When
I run the tool with the vista system as the target I got good transfers as
well, but when I swap it around with Vista as the server, I get 230Kbps max.
I opened a samba connection from my linux system to the vista system to copy
over the images and guess what I get -- 230Kb/sec. I swapped out the 3com
gigabit switch with a Cisco 100Mbps switch and I get the same results. The
cable is cat 5e but I'll swap that out later today and see if that does
anything. I tried the second onboard NIC with the same results. I installed
the hotfix Microsoft sent me and the netsh disable command--nothing. Am I
losing my mind here or is there something very wrong with Vista's networking?

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 10-16-2007
A_J
 

Posts: n/a
Re: 230kB/sec Vista transfer rates on Gigabit network.

Same here. I have XP Pro as my home server. Any OS (XP, 2k, SUSE and
other linuxes) will up/download fast enough, XP Pro at about 26 MB/s.
Vista's download speed is about 12 MB/s but very "jumpy" (up and down,
from 0 to 18 MB/s every second or two) according to Task Managers
Networking tab, and upload is usually less than 2 MB/s. I've tried:
another 5e cable, peer-to-peer with a crossover cable, I've contacted
hardware vendor support, I've tried probably all the tweaks (incl.
disabling firewalls, av). Nothing helps. The same computer works just
fine with XP Pro.


--
A_J
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10-18-2007
Isaac
 

Posts: n/a
Re: 230kB/sec Vista transfer rates on Gigabit network.
I am having the same trouble any time i try and use vista with any kind of
wireless
or lan type connection. My roommates get a consistent 8mps of bandwidth on
the lan and I get less than 100kbps. I changed the netsch, removed av,
disabled the firewalls. no luck. changed the mtu. My roommates with mac and
lynux have a great time. I cant get vista to do more than crawl.

"A_J" wrote:

>
> Same here. I have XP Pro as my home server. Any OS (XP, 2k, SUSE and
> other linuxes) will up/download fast enough, XP Pro at about 26 MB/s.
> Vista's download speed is about 12 MB/s but very "jumpy" (up and down,
> from 0 to 18 MB/s every second or two) according to Task Managers
> Networking tab, and upload is usually less than 2 MB/s. I've tried:
> another 5e cable, peer-to-peer with a crossover cable, I've contacted
> hardware vendor support, I've tried probably all the tweaks (incl.
> disabling firewalls, av). Nothing helps. The same computer works just
> fine with XP Pro.
>
>
> --
> A_J
>

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista to Vista Network Performance on Gigabit - NOT Related to Aud Kris microsoft.public.windows.vista.networking sharing 1 08-28-2007 02:02
Network Testing Labs Rates Mi5 Webgate Paul Security News 0 08-21-2007 20:20
Gigabit Network and Vista Jonathan microsoft.public.windows.vista.networking sharing 0 05-17-2007 21:07
Slow Transfer rates with wireless connectiviity using Vista =?Utf-8?B?c3BpbDkyQGhvdG1haWwuY29t?= microsoft.public.windows.vista.general 0 02-19-2007 18:16
Anyone have a gigabit network running with Vista? Dimpz microsoft.public.windows.vista.networking sharing 3 02-14-2007 08:57




All times are GMT +1. The time now is 13:32.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120