Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Wireless Network Woes - Low Utilization

microsoft.public.windows.vista.networking sharing






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 10-08-2007
Jon
 

Posts: n/a
Wireless Network Woes - Low Utilization
I have recently bought an FSG WLAN Gateway router/Nas to get it working with
a laptop and Xbox360.

I have got it working with the Xbox360 over a wired (via devolo homeplug)
network; the PC sees the files on the NAS; the Wii connects wirelessly BUT my
PC won't work very well wirelessly and I cannot figure out the problem.

I have the router working with WEP encyrption (rather than WPA so it will
work with the Wii).

The PC connects to the router and the internet. It shows that the signal
strength is excellent. However although I can connect to the internet the
connection is so slow as to be almost non-existent. Web pages take FOREVER to
load (for example Microsoft or the BBC site ). To fix this I have tried:

1. turning off the windows firewall;

2. turning off encyption;

3. changing the channel on the router;

4. updating the firmware on the router; and

5. updating the driver for the wireless network card.

As the Wii connected without much problem I think it is the PC.

It's dell Vostro 1700 running Vista Home Premium 32 bit with an Intel®
Wireless WiFi Link 4965AGN wireless card.

When I open the taskmanager and look at Network performance it starts okay
for a nano-second when IE7 opens and then drops to 0% and stays there.

Why does it do this and how do I fix it??
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wireless Network Woes - Low Utilization Jon microsoft.public.windows.vista.networking sharing 1 04-27-2008 05:23
Vista and XP Network woes Dr. Hackenbush microsoft.public.windows.vista.general 22 07-22-2007 19:16
How can I diagnose extreme network utilization? Qythyx microsoft.public.windows.vista.performance maintenance 0 06-09-2007 15:29
Re: Wireless Networking Woes... =?Utf-8?B?Um9iIE4=?= microsoft.public.windows.vista.networking sharing 0 01-26-2007 18:26
network utilization from 64 bit vista to32 bit vista =?Utf-8?B?U3VyeWE2NA==?= microsoft.public.windows.vista.networking sharing 0 12-13-2006 04:56




All times are GMT +1. The time now is 12:51.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120