Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

RE: Windows Movie Maker - Green Strip Problem

microsoft.public.windows.vista.music pictures video






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 12-23-2006
=?Utf-8?B?RGF2ZSBLaW5kZXI=?=
 

Posts: n/a
RE: Windows Movie Maker - Green Strip Problem
I get the same thing.

Did you find a solution yet?

Dave

"Mark Rylander" wrote:

> When I publish a movie using Windows Movie Maker the output file always
> has a large green strip (see screenshot).
>
> Any idea why this is caused?
>
> Thanks,
> - Mark
>
>

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 12-23-2006
Mark Rylander
 

Posts: n/a
Re: Windows Movie Maker - Green Strip Problem
I found this did the trick:

Open up Movie Maker
Goto Tools --> Options and select the "Compatibility" tab
Then uncheck the "XviD MPEG-4 Video Decoder" filter
Press OK

Hope this helps,

- Mark

"Dave Kinder" <Dave Kinder@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:FF1E5C6E-BE2D-474A-9540-F9E73AF2016B@microsoft.com...
>I get the same thing.
>
> Did you find a solution yet?
>
> Dave
>
> "Mark Rylander" wrote:
>
>> When I publish a movie using Windows Movie Maker the output file always
>> has a large green strip (see screenshot).
>>
>> Any idea why this is caused?
>>
>> Thanks,
>> - Mark
>>
>>


Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 12-24-2006
=?Utf-8?B?RGF2ZSBLaW5kZXI=?=
 

Posts: n/a
Re: Windows Movie Maker - Green Strip Problem
That did it. Nice one. Thanks.

"Mark Rylander" wrote:

> I found this did the trick:
>
> Open up Movie Maker
> Goto Tools --> Options and select the "Compatibility" tab
> Then uncheck the "XviD MPEG-4 Video Decoder" filter
> Press OK
>
> Hope this helps,
>
> - Mark
>
> "Dave Kinder" <Dave Kinder@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:FF1E5C6E-BE2D-474A-9540-F9E73AF2016B@microsoft.com...
> >I get the same thing.
> >
> > Did you find a solution yet?
> >
> > Dave
> >
> > "Mark Rylander" wrote:
> >
> >> When I publish a movie using Windows Movie Maker the output file always
> >> has a large green strip (see screenshot).
> >>
> >> Any idea why this is caused?
> >>
> >> Thanks,
> >> - Mark
> >>
> >>

>

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06-29-2009
mmmmRANDOM
 

Posts: n/a
RE: Windows Movie Maker - Green Strip Problem

I have the same problem mentioned above, but when I go to uncheck "XviD
MPEG-4 Video Decoder", it's not there.


--
mmmmRANDOM
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06-29-2009
John Inzer
 

Posts: n/a
Re: Windows Movie Maker - Green Strip Problem
mmmmRANDOM wrote:
> I have the same problem mentioned above, but when I go to uncheck
> "XviD MPEG-4 Video Decoder", it's not there.

==============================
No guarantees it will work for you but here's a
copy of a message from a user who solved the issue:

===
Fixing the Green Bar Problem in Windows Movie Maker
http://www.bernzilla.com/item.php?id=884

When I tried to follow the directions, I was unable to find XVid on my
computer. So I googled XVid and then went to ( I think) the 2nd entry to
download XVid. After I downloaded it, I was able to follow the directions
from bernzilla and when I published a video - Voila!! no green bar!!!!
===


Good luck.

--

J. Inzer MS-MVP
Digital Media Experience

Notice
This is not tech support
I am a volunteer

Solutions that work for
me may not work for you

Proceed at your own risk


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do you send a movie maker movie via e-mail? =?Utf-8?B?YnJ3bklkc3d0aHJ0?= microsoft.public.windows.vista.mail 6 04-17-2007 04:20
Win Mail Outlook express =?Utf-8?B?SmVmZiBCcmVoYXV0?= microsoft.public.windows.vista.mail 11 03-01-2007 01:03
Re: Windows Mail Microsoft Communities features problem. Steve Cochran microsoft.public.windows.vista.mail 1 02-03-2007 19:16
DVD Maker and Movie Maker issues =?Utf-8?B?TWlrZQ==?= microsoft.public.windows.vista.music pictures video 2 01-31-2007 23:55
AVI files play fine in media player, but jerky in movie maker Roof Fiddler microsoft.public.windows.vista.music pictures video 0 12-07-2006 20:57




All times are GMT +1. The time now is 14:06.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120