Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Vista & External Storage & NAS Device Issues

microsoft.public.windows.vista.installation setup






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 06-04-2007
Theo M
 

Posts: n/a
Vista & External Storage & NAS Device Issues
Hi,

I am running Vista Business OS now since January this year. So far there are
goods things about Vista and there are definatelt bad things occurring that i
need help with.

My PC is Pentium 4, 3.06Ghz, 4G Ram, Nvidia 7600 Card, Creative Audigy ZS VE
External Sound Card.

I also have the following Storage Devices which worked fine with XP but
Vista cant seem to recognise these drives at all. I have un-installed drivers
and re-installed many times, ive done everything i can possibly think of
reading every forum site all over the world. Still getting no where.

1. 160GB Sata External USB Hard Drive
2. 400GB NAS Drive with USB Combo
3. 320GB External USB Hard Drive
4. 200GB External USB Hard Drive

basically whether these hard drives are connected via the LAN or via USB,
Vista doesnt recognise it, ie, when i go to my computer, they arent there.
Funnily enough, when i first hooked up the 200GB External Device, Vista
recognised it, but then vanished after a few weeks, what tha!. Have been
trying to sort this issue and others out since February, so you can imagine
my frustration.

- Secondly, for some reason, Vista doesnt recognise my HP Wireless 7410 All
in one Printer either, i can only print if its directly connected to my LAN,
this doesnt help my other 2 PC's that are connected to the LAN.

- Everytime i turn or re-boot my pc, all i keep getting is, please
re-install drivers, why arent these drivers saving themselves so it can stop
this prompting.

- My Creative Audigy 2 ZS VE card, is having major issues with Vista, dont
have full functionality, but am taking this up directly with Creative, which
let me tell you all is a full on challenge to say the least.

- Vista is also making it very hard for me to forward my ports on my linksys
WAG54G.v3 Gateway, this is also a major challenge, not sure what to do here
at all.

- When i extend my monitor to my 42" LG Plasma, this is very difficult to
do, plus the fact that my movie viewing pleasure is now crap because the
sound and picture are all out of sync, this mind you never occured with XP
Pro nor XP Media Center. Dont know what to do here either.

- Nero Burning, well where do i start with this one, sometimes it works and
other times i cant even open the software, this has been installed correctly
mind you. Its just that Vista sometimes does and sometimes doesnt allow me to
use it.

My Other PC which is running Vista Business too, isnt allowing Limewire to
work either, something to do with the firewall, but when i check firewall
settings, i have allowed for Limewire to go through, funnily enough, i have
the same settings on 2 different PC's. yet one is allowed to be used and the
other isnt. Go Figure.

- I am running Nortons Internet Security 2007 and Symantec Enterprise
Edition Security on all 3 PC's. On one PC i have the Vista firewall on and
the other i have it off (currently testing both ways), also using Windows
Defender on all the PC's.

Some one please help out with a solution. This is driving me insane to say
the least.

i can be emailed at the following email address.

IT8@aapt.net.au

Regards,
Theo M
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista & External Storage Devices & NAS Boxes Problems & Issues,+Ot Theo M microsoft.public.windows.vista hardware devices 13 10-07-2007 11:06
Vista & External Storage Device & NAS device Issues Theo M microsoft.public.windows.vista.file management 0 06-04-2007 01:51
Vista & Ext Storage Devices & NAS Device Issues Theo M microsoft.public.windows.vista.general 0 06-04-2007 01:48
Vista & External Storage Devices & NAS Boxes Issues Theo M microsoft.public.windows.vista hardware devices 0 06-04-2007 01:46
Vista & External Storage Devices & NAS Boxes Theo M microsoft.public.windows.vista hardware devices 0 06-04-2007 01:45




All times are GMT +1. The time now is 21:43.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120