Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Vista SP1 Will Not Install

microsoft.public.windows.vista.installation setup






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 04-25-2008
Mr Taf
 

Posts: n/a
Vista SP1 Will Not Install
I've tried numerous times to Install Vista Sp1, but without success. The
install appers to go well, reaching 100% at stage 3, but then the screen
reports the SP did not successfully install, and proceeds to roll back. On
Checking the message in Windows Update, the install failed with error
80004005.

I've raised the issue directly with MS, but the advice to install the SP in
Safe mode has not helped. I've also trawled various forums and cannot find
any reference to the specific error code.

I own a Sony Vaio VGN-FZ1. A number of forums seem to suggest it might be a
hardware issue, and I have tried disabling / uninstalling various devices to
see if this helps, but this also has not got me any further.

Has anyone else experienced this? Does anyone know what this error code
means? Is there a way to force the SP to install despite this error code (it
does get to 100% at stage 3 after all, so maybe it does install, but one of
the packages check routines is picking up an error which doesn't really
exist???)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 04-25-2008
Carey Frisch [MVP]
 

Posts: n/a
Re: Vista SP1 Will Not Install
You might try installing the standalone version of SP1.

Learn how to install Windows Vista Service Pack 1 (SP1)
http://windowshelp.microsoft.com/win...6f2021033.mspx

Windows Vista Service Pack 1 Standalone (KB936330)
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en

Free SP1 technical support from Microsoft:
https://support.microsoft.com/oas/de...4&gprid=500921


--
Carey Frisch
Microsoft MVP
Windows Desktop Experience -
Windows System & Performance

---------------------------------------------------------------

"Mr Taf" wrote:

I've tried numerous times to Install Vista Sp1, but without success. The
install appers to go well, reaching 100% at stage 3, but then the screen
reports the SP did not successfully install, and proceeds to roll back. On
Checking the message in Windows Update, the install failed with error
80004005.

I've raised the issue directly with MS, but the advice to install the SP in
Safe mode has not helped. I've also trawled various forums and cannot find
any reference to the specific error code.

I own a Sony Vaio VGN-FZ1. A number of forums seem to suggest it might be a
hardware issue, and I have tried disabling / uninstalling various devices to
see if this helps, but this also has not got me any further.

Has anyone else experienced this? Does anyone know what this error code
means? Is there a way to force the SP to install despite this error code (it
does get to 100% at stage 3 after all, so maybe it does install, but one of
the packages check routines is picking up an error which doesn't really
exist???)
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-26-2008
Darrell Gorter[MSFT]
 

Posts: n/a
RE: Vista SP1 Will Not Install
Hello,

Open in notepad, the cbs.log file, search for the error code: 80004005
post 10 lines prior and 10 lines after the error code.

CBS.log is located at c:\windows\logs\cbs\cbs.log

Thanks,
Darrell Gorter[MSFT]

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
--------------------
| >Thread-Topic: Vista SP1 Will Not Install
| >thread-index: AcinD4J38DanatyjTCijiiXIT77aUg==
| >X-WBNR-Posting-Host: 207.46.19.168
| >From: =?Utf-8?B?TXIgVGFm?= <Mr Taf@discussions.microsoft.com>
| >Subject: Vista SP1 Will Not Install
| >Date: Fri, 25 Apr 2008 13:04:03 -0700
| >Lines: 19
| >Message-ID: <39856363-1020-41A6-8BA6-EEDDD8878909@microsoft.com>
| >MIME-Version: 1.0
| >Content-Type: text/plain;
| > charset="Utf-8"
| >Content-Transfer-Encoding: 7bit
| >X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
| >Content-Class: urn:content-classes:message
| >Importance: normal
| >Priority: normal
| >X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2992
| >Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.installation_setup
| >Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
| >Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
microsoft.public.windows.vista.installation_setup: 39013
| >NNTP-Posting-Host: tk2msftsbfm01.phx.gbl 10.40.244.148
| >X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.installation_setup
| >
| >I've tried numerous times to Install Vista Sp1, but without success.
The
| >install appers to go well, reaching 100% at stage 3, but then the screen
| >reports the SP did not successfully install, and proceeds to roll back.
On
| >Checking the message in Windows Update, the install failed with error
| >80004005.
| >
| >I've raised the issue directly with MS, but the advice to install the SP
in
| >Safe mode has not helped. I've also trawled various forums and cannot
find
| >any reference to the specific error code.
| >
| >I own a Sony Vaio VGN-FZ1. A number of forums seem to suggest it might
be a
| >hardware issue, and I have tried disabling / uninstalling various
devices to
| >see if this helps, but this also has not got me any further.
| >
| >Has anyone else experienced this? Does anyone know what this error code
| >means? Is there a way to force the SP to install despite this error
code (it
| >does get to 100% at stage 3 after all, so maybe it does install, but one
of
| >the packages check routines is picking up an error which doesn't really
| >exist???)
| >

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-26-2008
philo
 

Posts: n/a
Re: Vista SP1 Will Not Install

"Mr Taf" <Mr Taf@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:39856363-1020-41A6-8BA6-EEDDD8878909@microsoft.com...
> I've tried numerous times to Install Vista Sp1, but without success. The
> install appers to go well, reaching 100% at stage 3, but then the screen
> reports the SP did not successfully install, and proceeds to roll back.
> On
> Checking the message in Windows Update, the install failed with error
> 80004005.
>
> I've raised the issue directly with MS, but the advice to install the SP
> in
> Safe mode has not helped. I've also trawled various forums and cannot
> find
> any reference to the specific error code.
>
> I own a Sony Vaio VGN-FZ1. A number of forums seem to suggest it might be
> a
> hardware issue, and I have tried disabling / uninstalling various devices
> to
> see if this helps, but this also has not got me any further.
>
> Has anyone else experienced this? Does anyone know what this error code
> means? Is there a way to force the SP to install despite this error code
> (it
> does get to 100% at stage 3 after all, so maybe it does install, but one
> of
> the packages check routines is picking up an error which doesn't really
> exist???)



I had the same problem
and after a lot of trial and error, got SP1 to install by opting to install
in the quiet mode /q

Does not make sense but for me , it worked


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04-26-2008
Mr Taf
 

Posts: n/a
RE: Vista SP1 Will Not Install
Hi Darrell

This is the extract from CBS.LOG from my latest attempt. the errors near
the end of the extract go on for a lot longer...

2008-04-25 20:15:26, Info CSI 000000a1 Begin executing
advanced installer phase 22 (0x00000016) index 669 (0x0000029d) (sequence 692)
Old component: Microsoft-Windows-NetworkTopology-Inf, Version =
6.0.6000.16386, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture neutral,
VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type
neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral
New component: Microsoft-Windows-NetworkTopology-Inf, Version =
6.0.6001.18000, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture neutral,
VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type
neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral
Install mode: uninstall
Installer ID: {c145fd5d-1b9b-4738-9961-64034a3da28f}
Installer name: [27]"Generic Command (uninstall)"
2008-04-25 20:15:26, Info CSI 000000a2 Performing 1
operations; 1 are not lock/unlock and follow:
LockComponentPath (10): flags: 0 comp: {l:16
b:328405b808a7c801e8000000e8044405} pathid: {l:16
b:328405b808a7c801e9000000e8044405} path:
[l:228{114}]"\SystemRoot\WinSxS\x86_microsoft-windows-networktopology-inf_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_3821e712a 6535c57"
pid: 4e8 starttime: 128536244827437272 (0x01c8a7089db3b8d8)
2008-04-25 20:15:26, Info CSI 000000a3 Performing 1
operations; 1 are not lock/unlock and follow:
LockComponentPath (10): flags: 0 comp: {l:16
b:f2460ab808a7c801ea000000e8044405} pathid: {l:16
b:f2460ab808a7c801eb000000e8044405} path:
[l:228{114}]"\SystemRoot\WinSxS\x86_microsoft-windows-networktopology-inf_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_3a58a90ea 33e6d2b"
pid: 4e8 starttime: 128536244827437272 (0x01c8a7089db3b8d8)
2008-04-25 20:15:26, Info CSI
000000a4@2008/4/25:19:15:26.931 CSI Advanced installer perf trace:
CSIPERF:AIDONE;{c145fd5d-1b9b-4738-9961-64034a3da28f};Microsoft-Windows-NetworkTopology-Inf,
Version = 6.0.6001.18000, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture
neutral, VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35},
Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral;65341
2008-04-25 20:15:26, Info CSI 000000a5 End executing
advanced installer (sequence 692)
Completion status: S_OK

2008-04-25 20:15:26, Info CSI 000000a6 Begin executing
advanced installer phase 22 (0x00000016) index 670 (0x0000029e) (sequence 693)
Old component: Networking-MPSSVC-Rules-FPS, Version = 6.0.6000.16386, pA
= PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS,
PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral,
PublicKey neutral
New component: Networking-MPSSVC-Rules-FPS, Version = 6.0.6001.18000, pA
= PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture neutral, VersionScope = 1 nonSxS,
PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral,
PublicKey neutral
Install mode: uninstall
Installer ID: {68ce8d69-26ae-4f9f-bea7-50613e7ab5c1}
Installer name: [13]"Firewall Rule"
2008-04-25 20:15:26, Info CSI 000000a7 Performing 1
operations; 1 are not lock/unlock and follow:
LockComponentPath (10): flags: 0 comp: {l:16
b:72cc13b808a7c801ec000000e8044405} pathid: {l:16
b:72cc13b808a7c801ed000000e8044405} path:
[l:208{104}]"\SystemRoot\WinSxS\x86_networking-mpssvc-rules-fps_31bf3856ad364e35_6.0.6000.16386_none_618150ff6 009cf62"
pid: 4e8 starttime: 128536244827437272 (0x01c8a7089db3b8d8)
2008-04-25 20:15:27, Info CSI 000000a8 Performing 1
operations; 1 are not lock/unlock and follow:
LockComponentPath (10): flags: 0 comp: {l:16
b:d22d16b808a7c801ee000000e8044405} pathid: {l:16
b:d22d16b808a7c801ef000000e8044405} path:
[l:208{104}]"\SystemRoot\WinSxS\x86_networking-mpssvc-rules-fps_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_63b812fb5 cf4e036"
pid: 4e8 starttime: 128536244827437272 (0x01c8a7089db3b8d8)
2008-04-25 20:15:27, Info CSI 000000a9 Performing 1
operations; 1 are not lock/unlock and follow:
LockComponentPath (10): flags: 0 comp: {l:16
b:328f18b808a7c801f0000000e8044405} pathid: {l:16
b:328f18b808a7c801f1000000e8044405} path:
[l:234{117}]"\SystemRoot\WinSxS\x86_microsoft-windows-f..allconfig-installer_31bf3856ad364e35_6.0.6001.18000_none_172 92e3efec80e43"
pid: 4e8 starttime: 128536244827437272 (0x01c8a7089db3b8d8)
2008-04-25 20:15:27, Error CSI 00000022 (F) Logged
@2008/4/25:19:15:27.290 :
[ml:148{74},l:146{73}]"FirewallConfigInstaller:AddRemoveFirewallConf ig()
installation type is 4."
[gle=0x80004005]
2008-04-25 20:15:27, Error CSI 00000023 (F) Logged
@2008/4/25:19:15:27.290 :
[ml:132{66},l:130{65}]"FirewallConfigInstaller:AddRemoveFirewallConf ig()
SERVICING is 1."
[gle=0x80004005]
2008-04-25 20:15:27, Error CSI 00000024 (F) Logged
@2008/4/25:19:15:27.290 :
[ml:710{355},l:708{354}]"FirewallConfigInstaller:AddRemoveFirewallConf ig()
installing <firewallRule xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3"
Action="Allow" Active="FALSE" Binary="System" Desc="@FirewallAPI.dll,-28506"
Dir="In" LPort="139" Name="@FirewallAPI.dll,-28503" Profile="Domain"
Protocol="6" group="@FirewallAPI.dll,-28502"
internalName="FPS-NB_Session-In-TCP-NoScope" />"
[gle=0x80004005]
2008-04-25 20:15:27, Error CSI 00000025 (F) Logged
@2008/4/25:19:15:27.290 :
[ml:146{73},l:144{72}]"FirewallConfigInstaller:AddRemoveFirewallConf ig()
Uninstalling a rule..."
[gle=0x80004005]
2008-04-25 20:15:27, Error CSI 00000026 (F) Logged
@2008/4/25:19:15:27.290 :
[ml:238{119},l:236{118}]"FirewallConfigInstaller::RemoveFirewallRule
(FPS-NB_Session-In-TCP-NoScope / @FirewallAPI.dll,-28503, 1) from DEFAULTS"
[gle=0x80004005]
2008-04-25 20:15:27, Error CSI 00000027 (F) Logged
@2008/4/25:19:15:27.306 :
[ml:258{129},l:256{128}]"FirewallConfigInstaller::MatchRules() did not
matched rules @FirewallAPI.dll,-28546 and @FirewallAPI.dll,-28503 because of
name."
[gle=0x80004005]
2008-04-25 20:15:27, Error CSI 00000028 (F) Logged
@2008/4/25:19:15:27.306 :
[ml:258{129},l:256{128}]"FirewallConfigInstaller::MatchRules() did not
matched rules @FirewallAPI.dll,-28545 and @FirewallAPI.dll,-28503 because of
name."
[gle=0x80004005]
2008-04-25 20:15:27, Error CSI 00000029 (F) Logged
@2008/4/25:19:15:27.306 :
[ml:258{129},l:256{128}]"FirewallConfigInstaller::MatchRules() did not
matched rules @FirewallAPI.dll,-28544 and @FirewallAPI.dll,-28503 because of
name."
[gle=0x80004005]


""Darrell Gorter[MSFT]"" wrote:

> Hello,
>
> Open in notepad, the cbs.log file, search for the error code: 80004005
> post 10 lines prior and 10 lines after the error code.
>
> CBS.log is located at c:\windows\logs\cbs\cbs.log
>
> Thanks,
> Darrell Gorter[MSFT]
>
> This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
> --------------------
> | >Thread-Topic: Vista SP1 Will Not Install
> | >thread-index: AcinD4J38DanatyjTCijiiXIT77aUg==
> | >X-WBNR-Posting-Host: 207.46.19.168
> | >From: =?Utf-8?B?TXIgVGFm?= <Mr Taf@discussions.microsoft.com>
> | >Subject: Vista SP1 Will Not Install
> | >Date: Fri, 25 Apr 2008 13:04:03 -0700
> | >Lines: 19
> | >Message-ID: <39856363-1020-41A6-8BA6-EEDDD8878909@microsoft.com>
> | >MIME-Version: 1.0
> | >Content-Type: text/plain;
> | > charset="Utf-8"
> | >Content-Transfer-Encoding: 7bit
> | >X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
> | >Content-Class: urn:content-classes:message
> | >Importance: normal
> | >Priority: normal
> | >X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2992
> | >Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.installation_setup
> | >Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
> | >Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
> microsoft.public.windows.vista.installation_setup: 39013
> | >NNTP-Posting-Host: tk2msftsbfm01.phx.gbl 10.40.244.148
> | >X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.installation_setup
> | >
> | >I've tried numerous times to Install Vista Sp1, but without success.
> The
> | >install appers to go well, reaching 100% at stage 3, but then the screen
> | >reports the SP did not successfully install, and proceeds to roll back.
> On
> | >Checking the message in Windows Update, the install failed with error
> | >80004005.
> | >
> | >I've raised the issue directly with MS, but the advice to install the SP
> in
> | >Safe mode has not helped. I've also trawled various forums and cannot
> find
> | >any reference to the specific error code.
> | >
> | >I own a Sony Vaio VGN-FZ1. A number of forums seem to suggest it might
> be a
> | >hardware issue, and I have tried disabling / uninstalling various
> devices to
> | >see if this helps, but this also has not got me any further.
> | >
> | >Has anyone else experienced this? Does anyone know what this error code
> | >means? Is there a way to force the SP to install despite this error
> code (it
> | >does get to 100% at stage 3 after all, so maybe it does install, but one
> of
> | >the packages check routines is picking up an error which doesn't really
> | >exist???)
> | >
>
>

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 04-26-2008
Mr Taf
 

Posts: n/a
Re: Vista SP1 Will Not Install
Thanks for response Carey. I've tried the standalone version as well as the
one via automatic update and get the same error in both cases..

"Carey Frisch [MVP]" wrote:

> You might try installing the standalone version of SP1.
>
> Learn how to install Windows Vista Service Pack 1 (SP1)
> http://windowshelp.microsoft.com/win...6f2021033.mspx
>
> Windows Vista Service Pack 1 Standalone (KB936330)
> http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
>
> Free SP1 technical support from Microsoft:
> https://support.microsoft.com/oas/de...4&gprid=500921
>
>
> --
> Carey Frisch
> Microsoft MVP
> Windows Desktop Experience -
> Windows System & Performance
>
> ---------------------------------------------------------------
>
> "Mr Taf" wrote:
>
> I've tried numerous times to Install Vista Sp1, but without success. The
> install appers to go well, reaching 100% at stage 3, but then the screen
> reports the SP did not successfully install, and proceeds to roll back. On
> Checking the message in Windows Update, the install failed with error
> 80004005.
>
> I've raised the issue directly with MS, but the advice to install the SP in
> Safe mode has not helped. I've also trawled various forums and cannot find
> any reference to the specific error code.
>
> I own a Sony Vaio VGN-FZ1. A number of forums seem to suggest it might be a
> hardware issue, and I have tried disabling / uninstalling various devices to
> see if this helps, but this also has not got me any further.
>
> Has anyone else experienced this? Does anyone know what this error code
> means? Is there a way to force the SP to install despite this error code (it
> does get to 100% at stage 3 after all, so maybe it does install, but one of
> the packages check routines is picking up an error which doesn't really
> exist???)
>

Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-26-2008
Mr Taf
 

Posts: n/a
Re: Vista SP1 Will Not Install
Philo - Does sound stange, but i'll give it a go. You never know...

"philo" wrote:

>
> "Mr Taf" <Mr Taf@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:39856363-1020-41A6-8BA6-EEDDD8878909@microsoft.com...
> > I've tried numerous times to Install Vista Sp1, but without success. The
> > install appers to go well, reaching 100% at stage 3, but then the screen
> > reports the SP did not successfully install, and proceeds to roll back.
> > On
> > Checking the message in Windows Update, the install failed with error
> > 80004005.
> >
> > I've raised the issue directly with MS, but the advice to install the SP
> > in
> > Safe mode has not helped. I've also trawled various forums and cannot
> > find
> > any reference to the specific error code.
> >
> > I own a Sony Vaio VGN-FZ1. A number of forums seem to suggest it might be
> > a
> > hardware issue, and I have tried disabling / uninstalling various devices
> > to
> > see if this helps, but this also has not got me any further.
> >
> > Has anyone else experienced this? Does anyone know what this error code
> > means? Is there a way to force the SP to install despite this error code
> > (it
> > does get to 100% at stage 3 after all, so maybe it does install, but one
> > of
> > the packages check routines is picking up an error which doesn't really
> > exist???)

>
>
> I had the same problem
> and after a lot of trial and error, got SP1 to install by opting to install
> in the quiet mode /q
>
> Does not make sense but for me , it worked
>
>
>

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 04-26-2008
philo
 

Posts: n/a
Re: Vista SP1 Will Not Install

"Mr Taf" <MrTaf@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:13966257-D825-48E9-B560-AB26BAD0E67E@microsoft.com...
> Philo - Does sound stange, but i'll give it a go. You never know...
>



It won't hurt anything to try...
please post back with results.

I suspect it was just some odd fluke


> "philo" wrote:
>
>>
>> "Mr Taf" <Mr Taf@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:39856363-1020-41A6-8BA6-EEDDD8878909@microsoft.com...
>> > I've tried numerous times to Install Vista Sp1, but without success.
>> > The
>> > install appers to go well, reaching 100% at stage 3, but then the
>> > screen
>> > reports the SP did not successfully install, and proceeds to roll back.
>> > On
>> > Checking the message in Windows Update, the install failed with error
>> > 80004005.
>> >
>> > I've raised the issue directly with MS, but the advice to install the
>> > SP
>> > in
>> > Safe mode has not helped. I've also trawled various forums and cannot
>> > find
>> > any reference to the specific error code.
>> >
>> > I own a Sony Vaio VGN-FZ1. A number of forums seem to suggest it might
>> > be
>> > a
>> > hardware issue, and I have tried disabling / uninstalling various
>> > devices
>> > to
>> > see if this helps, but this also has not got me any further.
>> >
>> > Has anyone else experienced this? Does anyone know what this error
>> > code
>> > means? Is there a way to force the SP to install despite this error
>> > code
>> > (it
>> > does get to 100% at stage 3 after all, so maybe it does install, but
>> > one
>> > of
>> > the packages check routines is picking up an error which doesn't really
>> > exist???)

>>
>>
>> I had the same problem
>> and after a lot of trial and error, got SP1 to install by opting to
>> install
>> in the quiet mode /q
>>
>> Does not make sense but for me , it worked
>>
>>
>>



Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 04-26-2008
Mr Taf
 

Posts: n/a
Re: Vista SP1 Will Not Install
Sounds like it was a fluke. It has failed with the same error. The errors
in CBS.LOG (in Darrells answer) all point around an issue with Windows
Firewall, so I've even tried turning the firewall off, but this also has not
helped.

So no luck yet, but thanks for the post, it was definitely worth a go.

"philo" wrote:

>
> "Mr Taf" <MrTaf@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:13966257-D825-48E9-B560-AB26BAD0E67E@microsoft.com...
> > Philo - Does sound stange, but i'll give it a go. You never know...
> >

>
>
> It won't hurt anything to try...
> please post back with results.
>
> I suspect it was just some odd fluke
>
>
> > "philo" wrote:
> >
> >>
> >> "Mr Taf" <Mr Taf@discussions.microsoft.com> wrote in message
> >> news:39856363-1020-41A6-8BA6-EEDDD8878909@microsoft.com...
> >> > I've tried numerous times to Install Vista Sp1, but without success.
> >> > The
> >> > install appers to go well, reaching 100% at stage 3, but then the
> >> > screen
> >> > reports the SP did not successfully install, and proceeds to roll back.
> >> > On
> >> > Checking the message in Windows Update, the install failed with error
> >> > 80004005.
> >> >
> >> > I've raised the issue directly with MS, but the advice to install the
> >> > SP
> >> > in
> >> > Safe mode has not helped. I've also trawled various forums and cannot
> >> > find
> >> > any reference to the specific error code.
> >> >
> >> > I own a Sony Vaio VGN-FZ1. A number of forums seem to suggest it might
> >> > be
> >> > a
> >> > hardware issue, and I have tried disabling / uninstalling various
> >> > devices
> >> > to
> >> > see if this helps, but this also has not got me any further.
> >> >
> >> > Has anyone else experienced this? Does anyone know what this error
> >> > code
> >> > means? Is there a way to force the SP to install despite this error
> >> > code
> >> > (it
> >> > does get to 100% at stage 3 after all, so maybe it does install, but
> >> > one
> >> > of
> >> > the packages check routines is picking up an error which doesn't really
> >> > exist???)
> >>
> >>
> >> I had the same problem
> >> and after a lot of trial and error, got SP1 to install by opting to
> >> install
> >> in the quiet mode /q
> >>
> >> Does not make sense but for me , it worked
> >>
> >>
> >>

>
>
>

Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 04-26-2008
philo
 

Posts: n/a
Re: Vista SP1 Will Not Install

"Mr Taf" <MrTaf@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:E85DB551-5EA6-4368-AE8C-0C24D1F93C30@microsoft.com...
> Sounds like it was a fluke. It has failed with the same error. The
> errors
> in CBS.LOG (in Darrells answer) all point around an issue with Windows
> Firewall, so I've even tried turning the firewall off, but this also has
> not
> helped.
>
> So no luck yet, but thanks for the post, it was definitely worth a go.
>



Thanks for posting back...
I still don't know why that did the trick on my system


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista Home Premium Install Hangs At Completing. (Clean Install) Serges2K microsoft.public.windows.vista.installation setup 3 05-05-2010 15:38
HP LaserJet 1012: Update Failing to Install, Vista Constantly Fails to Install Driver T. Hulot microsoft.public.windows.vista hardware devices 5 03-09-2008 02:22
Article ID: 934538 You cannot turn on an optional feature, install a Windows update, install a hotfix, or install a language pack on a Windows Vista-based computer KBArticles English 0 10-22-2007 20:00
HP LaserJet 1012: Update Failing to Install, Vista Constantly Fails to Install Driver T. Hulot microsoft.public.windows.vista.installation setup 3 08-01-2007 15:56
Can't Install Vista Home premium upgrade - "can't install a file and quits vincen11@msu.edu microsoft.public.windows.vista.installation setup 3 02-21-2007 03:10




All times are GMT +1. The time now is 07:36.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120