Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

WAIK error 0x800F0823 during cataloging WIM image

microsoft.public.windows.vista.installation setup






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 03-17-2008
ChielV
 

Posts: n/a
WAIK error 0x800F0823 during cataloging WIM image
Hi,

I am getting error 0x800F0823 when using Windows System Image Manager. This
happens when the .WIM is being cataloged. At first it gave an error about the
WIMGAPI.DLL which could not be found. When I copied this file to the System32
folder this error comes up:

11:43 AM :
11:43 AM : User Name: Administrator
Machine Name: VISTA-1
Processor Architecture: x86
Domain Name: CHIEL
CLR Version: 2.0.50727.1434
OS Version: Microsoft Windows NT 6.0.6001 Service Pack 1
Current Directory: Z:\
Command Line Parameters: "C:\Program Files\Windows AIK\Tools\Image
Manager\ImgMgr.EXE"
Physical Memory for this process: 41811968
Bitness for this process: Native 32-bit
File Version Information
C:\Program Files\Windows AIK\Tools\Image Manager
Microsoft.ComponentStudio.Command.dll Microsoft Corporation
6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) msil
Microsoft.ComponentStudio.Common.dll Microsoft Corporation
6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) msil
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformImpleme ntation.dll
Microsoft Corporation 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) x86
Microsoft.componentstudio.componentplatforminterfa ce.dll
Microsoft Corporation 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) msil
Microsoft.ComponentStudio.Controls.dll Microsoft Corporation
6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) msil
Microsoft.ComponentStudio.Serializer.dll Microsoft Corporation
6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) msil
ImageCat.EXE Microsoft Corporation 6.0.6000.16386
(vista_rtm.061101-2205) msil
ImgMgr.EXE Microsoft Corporation 6.0.6000.16386
(vista_rtm.061101-2205) msil
C:\Program Files\Windows AIK\Tools\Image Manager\EN
imagecat.resources.dll Microsoft Corporation 6.0.6000.16386
msil
ImgMgr.resources.dll Microsoft Corporation 6.0.6000.16386
msil
Microsoft.ComponentStudio.Command.resources.dll Microsoft
Corporation 6.0.6000.16386 msil
Microsoft.ComponentStudio.Common.resources.dll Microsoft
Corporation 6.0.6000.16386 msil
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.resources.dll
Microsoft Corporation 6.0.6000.16386 msil
Microsoft.ComponentStudio.Controls.resources.dll Microsoft
Corporation 6.0.6000.16386 msil

C:\Program Files\Windows AIK\Tools\Servicing\SmiEngine.dll Microsoft
Corporation 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) x86
C:\Program Files\Windows AIK\Tools\Servicing\pkgmgr.exe Microsoft
Corporation 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) x86
C:\Program Files\Windows AIK\Tools\Servicing\cbscore.dll Microsoft
Corporation 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) x86
C:\Program Files\Windows AIK\Tools\Servicing\wcp.dll Microsoft
Corporation 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) x86
C:\Windows\system32\drivers\WimFltr.sys Microsoft Corporation
6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) x86
C:\Windows\system32\wimgapi.dll Microsoft Corporation 6.0.6000.16386
(vista_rtm.061101-2205) x86

11:43 AM :
11:43 AM :
11:43 AM : There was an error generating a catalog file for image Vista
Business x32 in Windows image file Z:\VistaBusinessx32.wim.
11:43 AM :
11:43 AM : System.InvalidOperationException: Exception from HRESULT:
0x800F0823 ---> System.Reflection.TargetInvocationException: Exception has
been thrown by the target of an invocation. --->
System.Runtime.InteropServices.COMException (0x800F0823): Exception from
HRESULT: 0x800F0823
at
System.Runtime.InteropServices.Marshal.ThrowExcept ionForHRInternal(Int32
errorCode, IntPtr errorInfo)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.CbsSessionAdaptor.OpenInstalledPackage(ComPoint er<ICbsPackage>* , Identity id)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.OfflineImageImpl.InitializePackages()
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.OfflineImageImpl..ctor(OfflineImageInfo imageInfo)
--- End of inner exception stack trace ---
at System.RuntimeMethodHandle._InvokeConstructor(Obje ct[] args,
SignatureStruct& signature, IntPtr declaringType)
at System.RuntimeMethodHandle.InvokeConstructor(Objec t[] args,
SignatureStruct signature, RuntimeTypeHandle declaringType)
at System.Reflection.RuntimeConstructorInfo.Invoke(Bi ndingFlags
invokeAttr, Binder binder, Object[] parameters, CultureInfo culture)
at System.RuntimeType.CreateInstanceImpl(BindingFlags bindingAttr, Binder
binder, Object[] args, CultureInfo culture, Object[] activationAttributes)
at System.Activator.CreateInstance(Type type, BindingFlags bindingAttr,
Binder binder, Object[] args, CultureInfo culture, Object[]
activationAttributes)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.Cpi.PlatformImplementation.CreateOfflineImageIn stance(OfflineImageInfo imageInfo)
--- End of inner exception stack trace ---

Server stack trace:
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.Cpi.PlatformImplementation.CreateOfflineImageIn stance(OfflineImageInfo imageInfo)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.Cpi.CreateOfflineImageInstance(OfflineImageInfo imageInfo)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.OfflineImageCatalog.Serialize(OfflineImageInfo imageInfo)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.OfflineImageInfo.CreateCatalog()
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.CatalogCreatorImpl.CreateCatalog(OfflineImageIn fo offlineImageInfo)
at
System.Runtime.Remoting.Messaging.StackBuilderSink ._PrivateProcessMessage(IntPtr
md, Object[] args, Object server, Int32 methodPtr, Boolean fExecuteInContext,
Object[]& outArgs)
at
System.Runtime.Remoting.Messaging.StackBuilderSink .PrivateProcessMessage(RuntimeMethodHandle
md, Object[] args, Object server, Int32 methodPtr, Boolean fExecuteInContext,
Object[]& outArgs)
at
System.Runtime.Remoting.Messaging.StackBuilderSink .SyncProcessMessage(IMessage msg, Int32 methodPtr, Boolean fExecuteInContext)

Exception rethrown at [0]:
at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleRe turnMessage(IMessage
reqMsg, IMessage retMsg)
at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateI nvoke(MessageData&
msgData, Int32 type)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.ICatalogCreator.CreateCatalog(OfflineImageInfo offlineImageInfo)
at Microsoft.ComponentStudio.CatalogGenerator.CreateC at(ProgressDialog
pd, Object o)
11:43 AM : System.Reflection.TargetInvocationException: Exception has been
thrown by the target of an invocation. --->
System.Runtime.InteropServices.COMException (0x800F0823): Exception from
HRESULT: 0x800F0823
at
System.Runtime.InteropServices.Marshal.ThrowExcept ionForHRInternal(Int32
errorCode, IntPtr errorInfo)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.CbsSessionAdaptor.OpenInstalledPackage(ComPoint er<ICbsPackage>* , Identity id)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.OfflineImageImpl.InitializePackages()
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.OfflineImageImpl..ctor(OfflineImageInfo imageInfo)
--- End of inner exception stack trace ---
at System.RuntimeMethodHandle._InvokeConstructor(Obje ct[] args,
SignatureStruct& signature, IntPtr declaringType)
at System.RuntimeMethodHandle.InvokeConstructor(Objec t[] args,
SignatureStruct signature, RuntimeTypeHandle declaringType)
at System.Reflection.RuntimeConstructorInfo.Invoke(Bi ndingFlags
invokeAttr, Binder binder, Object[] parameters, CultureInfo culture)
at System.RuntimeType.CreateInstanceImpl(BindingFlags bindingAttr, Binder
binder, Object[] args, CultureInfo culture, Object[] activationAttributes)
at System.Activator.CreateInstance(Type type, BindingFlags bindingAttr,
Binder binder, Object[] args, CultureInfo culture, Object[]
activationAttributes)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.Cpi.PlatformImplementation.CreateOfflineImageIn stance(OfflineImageInfo imageInfo)
11:43 AM : System.Runtime.InteropServices.COMException (0x800F0823):
Exception from HRESULT: 0x800F0823
at
System.Runtime.InteropServices.Marshal.ThrowExcept ionForHRInternal(Int32
errorCode, IntPtr errorInfo)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.CbsSessionAdaptor.OpenInstalledPackage(ComPoint er<ICbsPackage>* , Identity id)
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.OfflineImageImpl.InitializePackages()
at
Microsoft.ComponentStudio.ComponentPlatformInterfa ce.OfflineImageImpl..ctor(OfflineImageInfo imageInfo)

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 04-09-2008
z28chevyl48@gmail.com
 

Posts: n/a
Re: WAIK error 0x800F0823 during cataloging WIM image
I'm getting this as well and frankly it totally hacks me off.
Documentation lists everything as being as simple as creating the
catalog only to find out that a bizarre and so far totally obscure
error message gets through out.

I have located documentation regarding Updating the Service Stack.
Sounds good where / how. It lists Vista SP1 as being the update. I
am loading the install.wim file straight from our Volume licenses
provided Windows Vista Business with SP1.

here are the links i've been able to locate:

http://technet2.microsoft.com/Window...f44751033.mspx
http://technet2.microsoft.com/window....mspx?mfr=true
http://support.microsoft.com/?kbid=938371
http://support.microsoft.com/?kbid=937287

Not sure if this will help anyone or not but any help or solutions
anyone has would be appreciated.

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-10-2008
Darrell Gorter[MSFT]
 

Posts: n/a
Re: WAIK error 0x800F0823 during cataloging WIM image
Hello,
Are you using the updated Windows AIK?
You may get this error message if the Windows AIK is from Vista RTM and you
are using an SP1 image to capture
Thanks,
Darrell Gorter[MSFT]

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
--------------------
|> From: z28chevyl48@gmail.com
|> Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.installation_setup
|> Subject: Re: WAIK error 0x800F0823 during cataloging WIM image
|> Date: Wed, 9 Apr 2008 14:37:55 -0700 (PDT)
|> Organization: http://groups.google.com
|> Lines: 20
|> Message-ID:
<f05f0ade-4da3-48f9-a948-cfc42314edf2@m73g2000hsh.googlegroups.com>
|> References: <5EDE654F-83D8-49D6-A32A-AC6A737A0AC6@microsoft.com>
|> NNTP-Posting-Host: 169.147.3.25
|> Mime-Version: 1.0
|> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
|> Content-Transfer-Encoding: 7bit
|> X-Trace: posting.google.com 1207777075 28547 127.0.0.1 (9 Apr 2008
21:37:55 GMT)
|> X-Complaints-To: groups-abuse@google.com
|> NNTP-Posting-Date: Wed, 9 Apr 2008 21:37:55 +0000 (UTC)
|> Complaints-To: groups-abuse@google.com
|> Injection-Info: m73g2000hsh.googlegroups.com; posting-host=169.147.3.25;
|> posting-account=OJbl0goAAABMxl3GmJIQX7wxx9iMXmXm
|> User-Agent: G2/1.0
|> X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; (R1
1.6);
|> .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR
|> 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR
3.5.21022),gzip(gfe),gzip(gfe)
|> Path:
TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl!TK2MSFTNGP01.phx.gbl!TK2MSF TFEEDS02.phx.gbl!msrtrans!
msrn-in!newshub.sdsu.edu!postnews.google.com!m73g2000hs h.googlegroups.com!no
t-for-mail
|> Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
microsoft.public.windows.vista.installation_setup: 38403
|> X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.installation_setup
|>
|> I'm getting this as well and frankly it totally hacks me off.
|> Documentation lists everything as being as simple as creating the
|> catalog only to find out that a bizarre and so far totally obscure
|> error message gets through out.
|>
|> I have located documentation regarding Updating the Service Stack.
|> Sounds good where / how. It lists Vista SP1 as being the update. I
|> am loading the install.wim file straight from our Volume licenses
|> provided Windows Vista Business with SP1.
|>
|> here are the links i've been able to locate:
|>
|>
http://technet2.microsoft.com/Window...f84-6c65-4b86-
94f8-6f1b38df44751033.mspx
|>
http://technet2.microsoft.com/window...a187c-1ead-445
9-829b-614a6428721f1033.mspx?mfr=true
|> http://support.microsoft.com/?kbid=938371
|> http://support.microsoft.com/?kbid=937287
|>
|> Not sure if this will help anyone or not but any help or solutions
|> anyone has would be appreciated.
|>
|>

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-15-2008
S M
 

Posts: n/a
Any luck with cataloging WIM Image??
Hi, Thanks for posting this info. I checked it out. But haven't been able to resolve this yet. I assume I have the lates AIK as I just downloaded it from Microsoft today !! It isn't clear on how to do this "servicing" as I already have Vista Business with SP1 on it.
Did you manage to get it resolved? Any tips appreciated.
Cheers.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06-10-2008
Blario
 

Posts: n/a
Re: WAIK error 0x800F0823 during cataloging WIM image

I searched online and didn't find this solution directly, so I'm glad to
be able to post what fixed it for me.

Background:

1) I already had the latest version of WAIK installed, the version that
is supposedly compatible with Server 2008 imaging and Vista SP1. I
still ran into this problem regardless.

2) The problem I experienced, to be clear, is windows system image
manager (WSIM), a component of WAIK, not being able to find wimgapi.dll
when attempting to add a Windows image. The image in my case was server
2008 x86 and x64.

Using hints from other post that I've read via google, I see that this
dll is installed all over the WAIK installation. There are 3 versions
under c:\program files\WAIK\tools. x86, x64, & ia64. I took the x86
version of the dll, which is 321KB, and copied it to the directory
containing the WSIM executable. I close WSIM and opened it again,
tried the windows image again, and WAH LAH!!!


--
Blario
------------------------------------------------------------------------
Blario's Profile: http://forums.techarena.in/member.php?userid=51361
View this thread: http://forums.techarena.in/showthread.php?t=933354

http://forums.techarena.in

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 07-10-2008
es34
 

Posts: n/a
Re: WAIK error 0x800F0823 during cataloging WIM image

hi all,

you simply must install the last WAIK v.1.1 for SP1 of VISTA :

http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en


Automated Installation Kit (AIK) for Windows Vista SP1 and Windows
Server 2008

and you will see the version 6.0.6001.1800 in Help/About instead the
6.0.6000.16386

Rds,

Emmanuel


--
es34
------------------------------------------------------------------------
es34's Profile: http://forums.techarena.in/member.php?u=52852
View this thread: http://forums.techarena.in/showthread.php?t=933354

http://forums.techarena.in

Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 07-10-2008
Blario
 

Posts: n/a
Re: WAIK error 0x800F0823 during cataloging WIM image

That wasn't the case for me. As I mentioned:

"1) I already had the latest version of WAIK installed, the version
that is supposedly compatible with Server 2008 imaging and Vista SP1. I
still ran into this problem regardless."


--
Blario
------------------------------------------------------------------------
Blario's Profile: http://forums.techarena.in/member.php?u=51361
View this thread: http://forums.techarena.in/showthread.php?t=933354

http://forums.techarena.in

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 07-24-2008
Tyler Durden
 

Posts: n/a
Re: WAIK error 0x800F0823 during cataloging WIM image

Did you ever find a fix for this? people have suggested updating WAIK
but i have checked and i have the correct install for Vista sp1.

any advice?


--
Tyler Durden
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 08-19-2008
PWT24
 

Posts: n/a
Re: WAIK error 0x800F0823 during cataloging WIM image
Thanks for posting your solution!! Saved me many many hours.

"Blario" wrote:

>
> I searched online and didn't find this solution directly, so I'm glad to
> be able to post what fixed it for me.
>
> Background:
>
> 1) I already had the latest version of WAIK installed, the version that
> is supposedly compatible with Server 2008 imaging and Vista SP1. I
> still ran into this problem regardless.
>
> 2) The problem I experienced, to be clear, is windows system image
> manager (WSIM), a component of WAIK, not being able to find wimgapi.dll
> when attempting to add a Windows image. The image in my case was server
> 2008 x86 and x64.
>
> Using hints from other post that I've read via google, I see that this
> dll is installed all over the WAIK installation. There are 3 versions
> under c:\program files\WAIK\tools. x86, x64, & ia64. I took the x86
> version of the dll, which is 321KB, and copied it to the directory
> containing the WSIM executable. I close WSIM and opened it again,
> tried the windows image again, and WAH LAH!!!
>
>
> --
> Blario
> ------------------------------------------------------------------------
> Blario's Profile: http://forums.techarena.in/member.php?userid=51361
> View this thread: http://forums.techarena.in/showthread.php?t=933354
>
> http://forums.techarena.in
>
>

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I can't find WAIK LaurenM3335 microsoft.public.windows.vista.installation setup 1 11-26-2007 14:51
Vista WAIK WDS Andy W. microsoft.public.de.windows.vista.administration 0 11-19-2007 09:39
BDD und WAIK Jens Weber microsoft.public.de.windows.vista.sonstiges 2 05-31-2007 08:58
WAIK and Windows xp =?Utf-8?B?TGl6?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 7 03-09-2007 15:54
Installing WAIK =?Utf-8?B?WlpCYXJyeQ==?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 4 02-28-2007 16:53




All times are GMT +1. The time now is 21:43.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120