Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Windows Audio Endpoint Builder Service fails to start

microsoft.public.windows.vista.installation setup






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 02-14-2008
Kghareus
 

Posts: n/a
Windows Audio Endpoint Builder Service fails to start
Looking for any way to default thwhatever tables builder has created. I
bought a soundblaster X-Fi gamer card and it was working ok except that it
would just stop. If I changed modes it came back for a while. About 10 days
ago the audio services failed to start and when I try to start the service I
get

Error 0x80070002: The system cannot find the file specified.

If I look in the event log there is no record of which file it is looking
for. I have uninstalled the creative drivers, removed the card and re enabled
the onboard sound. Then reversed that and reinstalled the creative drivers
but no change.

I see PlugPlay is a dependency and I'm pretty sure plugPlay has created a
list of devices and somehow an audio driver is missing.

Where can I see the table of PP detected devices, how can I clear plugplay
or the endpoint builder info.

Right now, No matter what I do I have no sound.

Thanks

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Fails to Start Windows Firewall Service Jacob microsoft.public.windows.vista.security 39 04-29-2009 22:23
Can't start Windows audio-service error: 0x80070005: Access denied Bert Bouwknegt microsoft.public.windows.vista.general 0 01-17-2008 12:27
Windows Search Service fails David Salmon microsoft.public.windows.vista.installation setup 6 12-20-2007 04:44
Article ID: 941144 Error message when you try to manually start the Telephony service: "Windows could not start the Telephony service on Local Computer" KBArticles English 0 10-22-2007 20:00
Windows Audio Endpoint builder: high cpu usage =?Utf-8?B?ZWRzYWdlcg==?= microsoft.public.windows.vista.performance maintenance 0 04-15-2007 09:38




All times are GMT +1. The time now is 06:30.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120