Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

could not reinitialize deployment engine

microsoft.public.windows.vista.installation setup






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 02-08-2007
=?Utf-8?B?RGFu?=
 

Posts: n/a
could not reinitialize deployment engine
I have a new machine that I'm trying to install Windows Vista Ultimate 64-bit
on.

I'm using the onboard SATA in non-RAID mode on an Asus P5N32-E SLI
motherboard with BIOS 0602 (the latest). The HDD is a WD1600AAJS 160GB SATA
from Western Digital.

During the copying files phase I get the error messgae "Windows could not
reinitialize deployment engine"

I've tried installing with and without the motherboard SATA RAID drivers
(which I should not need as I'm not running RAID).

Thoughts? I've used every version of Windows since it's introduction and
never had an install problem until now...
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 02-08-2007
BobS
 

Posts: n/a
Re: could not reinitialize deployment engine
Dan,

Problem may be similar to one that is known for A8N32-SLI series boards that
use the nForce4 drivers (SATA controller). Vista x64 cannot be installed to
a SATA drive that is controlled by the nForce4 SATA controller.

Nvidia now has updated drivers posted for both 32 & 64 bit versions. When
you get to the page to download, (Platform / nForce drivers > nForce Series
AMD > Windows Vista 64 bit > Go) look on the left side and click on "RAID
Floppy Disk Install" and read the part about making a floppy for a F6 key
install.

It's convoluted and I haven't done it myself, but it does address both RAID
and non-RAID usage - even though in one of the paragraphs, it says not for
use on non-RAID setups. But then goes on to say if RAID is not being
used.....? I emailed Nvidia this morning about which files need to be
loaded for a non-RAID configuration on Vista x64.....

I have Vista x64 running on a PATA drive and I have Vista 32 bit (x86)
running on a SATA drive but can't get Vista x64 on a SATA drive. I have some
Raptor drives that I want to use along with the 64 bit version for CAD and
photo-editing.

Others in this ng are also experiencing similar problems with this series of
mb that use the nForce4 driver sets. I called Asus - they were real
helpful... "we don't support Vista on this motherboard..."

Please post back if you find a solution......

Bob S.



"Dan" <Dan@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:F7AF3148-E16D-4DB1-9B0B-25CDAFC6626A@microsoft.com...
>I have a new machine that I'm trying to install Windows Vista Ultimate
>64-bit
> on.
>
> I'm using the onboard SATA in non-RAID mode on an Asus P5N32-E SLI
> motherboard with BIOS 0602 (the latest). The HDD is a WD1600AAJS 160GB
> SATA
> from Western Digital.
>
> During the copying files phase I get the error messgae "Windows could not
> reinitialize deployment engine"
>
> I've tried installing with and without the motherboard SATA RAID drivers
> (which I should not need as I'm not running RAID).
>
> Thoughts? I've used every version of Windows since it's introduction and
> never had an install problem until now...



Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02-08-2007
Darrell Gorter[MSFT]
 

Posts: n/a
RE: could not reinitialize deployment engine
Hello Dan,
Is the message "Windows Setup could not reinitialize the Windows Deployment
Service engine."?
Which is slightly different.
Is so check if SAC is enabled in the BIOS, this could be an issue with
EMC(Emergency Management Console) detecting SAC enabled.
This would be the remote control option during setup or post setup through
an interface card or the serial port.
If it is enabled try disabling it to get through setup.
Thanks,
Darrell Gorter[MSFT]

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
--------------------
|>Thread-Topic: could not reinitialize deployment engine
|>thread-index: AcdLrioyXzc/53S2RvmfX33lYNJexA==
|>X-WBNR-Posting-Host: 70.176.198.186
|>From: =?Utf-8?B?RGFu?= <Dan@discussions.microsoft.com>
|>Subject: could not reinitialize deployment engine
|>Date: Thu, 8 Feb 2007 10:23:00 -0800
|>Lines: 15
|>Message-ID: <F7AF3148-E16D-4DB1-9B0B-25CDAFC6626A@microsoft.com>
|>MIME-Version: 1.0
|>Content-Type: text/plain;
|> charset="Utf-8"
|>Content-Transfer-Encoding: 7bit
|>X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
|>Content-Class: urn:content-classes:message
|>Importance: normal
|>Priority: normal
|>X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2757
|>Newsgroups: microsoft.public.windows.vista.installation_setup
|>Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
|>Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
microsoft.public.windows.vista.installation_setup: 6731
|>NNTP-Posting-Host: tk2msftibfm01.phx.gbl 10.40.244.149
|>X-Tomcat-NG: microsoft.public.windows.vista.installation_setup
|>
|>I have a new machine that I'm trying to install Windows Vista Ultimate
64-bit
|>on.
|>
|>I'm using the onboard SATA in non-RAID mode on an Asus P5N32-E SLI
|>motherboard with BIOS 0602 (the latest). The HDD is a WD1600AAJS 160GB
SATA
|>from Western Digital.
|>
|>During the copying files phase I get the error messgae "Windows could not
|>reinitialize deployment engine"
|>
|>I've tried installing with and without the motherboard SATA RAID drivers
|>(which I should not need as I'm not running RAID).
|>
|>Thoughts? I've used every version of Windows since it's introduction and
|>never had an install problem until now...
|>

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Could not reinitialize the deployment engine =?Utf-8?B?TWlrZSBN?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 14 04-23-2009 05:53
Winhelp engine download -- is it available yet? When? =?Utf-8?B?R29yZGll?= microsoft.public.windows.vista.general 7 03-01-2007 12:17
reinitialize offline files cache Ragnar microsoft.public.windows.vista.general 0 02-28-2007 20:08
OT: Best IT price search engine Mr. Vista microsoft.public.windows.vista.general 2 02-18-2007 13:15
Re-Deployment of WIM =?Utf-8?B?SmF5?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 1 12-20-2006 03:37




All times are GMT +1. The time now is 16:07.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120