Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

0x0000007b after installation

microsoft.public.windows.vista.installation setup






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 02-05-2007
=?Utf-8?B?UGF0cmljaw==?=
 

Posts: n/a
0x0000007b after installation
Installation goes fine but presents STOP 0x0000007B when it reboots to finish
it.

This is a clean install with a completely formatted 25 GB partition.
I have updated the BIOS to the latest version (1.D) and get the same problem
after reformating and reinstalling.
I have run a CHKDSK /R on the installation drive and it found no errors.
I have removed all non-essential peripherals as well as disabled all
non-essential onboard devices. In additon I am using a PS2 mouse and
keyboard.

I don't know what else to try. Does anyone have any suggestions?

AMD Athlon 64 4000+
2 GB DDR 400 PC 3200 RAM
XFX PVT70GUDF7 GeForce 7800GT 256MB Video Card
MSI K8N Neo4-F nForce4 Motherboard
Western Digital Caviar SE16 WD2500KS 250GB SATA
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 02-05-2007
=?Utf-8?B?Um9i?=
 

Posts: n/a
RE: 0x0000007b after installation
I am having similar problem.
I had Vista installed before since November kept trying new build #'s.
Then january came tried newer RTM stuff I got from School worked until the
2nd week of January.

Now I got the Retail DVD... After its installed it just reboots and doesnt
make it to Welcome Screen (errors out there) but cant see what its trying to
tell me.

ASUS P4P800-E-DELUXE
PENTIUM 4 PRESCOTT HT 3.0GHZ
2X512MB DDR400 2X1GB DDR400 (TRIED WITH ONLY 2X512MB OR 2X1GB STICKS TOO)
WD 160GB + WD 20GB SLAVE
NEC DVDRW
ATI SAPPHIRE RADEON X1600 PRO

"Patrick" wrote:

> Installation goes fine but presents STOP 0x0000007B when it reboots to finish
> it.
>
> This is a clean install with a completely formatted 25 GB partition.
> I have updated the BIOS to the latest version (1.D) and get the same problem
> after reformating and reinstalling.
> I have run a CHKDSK /R on the installation drive and it found no errors.
> I have removed all non-essential peripherals as well as disabled all
> non-essential onboard devices. In additon I am using a PS2 mouse and
> keyboard.
>
> I don't know what else to try. Does anyone have any suggestions?
>
> AMD Athlon 64 4000+
> 2 GB DDR 400 PC 3200 RAM
> XFX PVT70GUDF7 GeForce 7800GT 256MB Video Card
> MSI K8N Neo4-F nForce4 Motherboard
> Western Digital Caviar SE16 WD2500KS 250GB SATA

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02-05-2007
=?Utf-8?B?UGF0cmljaw==?=
 

Posts: n/a
RE: 0x0000007b after installation
On my machine I believe I have narrowed this down to a problem with the
partitions on the disk or possibly the fact that its a dynamic disk.

I at first had a dynamic disk with a 25 GB volume and the rest in another
volume. I wiped the disk clean and made it a basic disk and now its working
fine.

Maybe that will help you.

"Rob" wrote:

> I am having similar problem.
> I had Vista installed before since November kept trying new build #'s.
> Then january came tried newer RTM stuff I got from School worked until the
> 2nd week of January.
>
> Now I got the Retail DVD... After its installed it just reboots and doesnt
> make it to Welcome Screen (errors out there) but cant see what its trying to
> tell me.
>
> ASUS P4P800-E-DELUXE
> PENTIUM 4 PRESCOTT HT 3.0GHZ
> 2X512MB DDR400 2X1GB DDR400 (TRIED WITH ONLY 2X512MB OR 2X1GB STICKS TOO)
> WD 160GB + WD 20GB SLAVE
> NEC DVDRW
> ATI SAPPHIRE RADEON X1600 PRO
>
> "Patrick" wrote:
>
> > Installation goes fine but presents STOP 0x0000007B when it reboots to finish
> > it.
> >
> > This is a clean install with a completely formatted 25 GB partition.
> > I have updated the BIOS to the latest version (1.D) and get the same problem
> > after reformating and reinstalling.
> > I have run a CHKDSK /R on the installation drive and it found no errors.
> > I have removed all non-essential peripherals as well as disabled all
> > non-essential onboard devices. In additon I am using a PS2 mouse and
> > keyboard.
> >
> > I don't know what else to try. Does anyone have any suggestions?
> >
> > AMD Athlon 64 4000+
> > 2 GB DDR 400 PC 3200 RAM
> > XFX PVT70GUDF7 GeForce 7800GT 256MB Video Card
> > MSI K8N Neo4-F nForce4 Motherboard
> > Western Digital Caviar SE16 WD2500KS 250GB SATA

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 02-05-2007
Johnthomas334@gmail.com
 

Posts: n/a
Re: 0x0000007b after installation
You may need a drive controller installed at the F6 prompt when you
install windows. I had same problem with an nForce nvidia chipset. You
may find that you have more problems with vista, as according to dell,
the chipset is not supported by Vista (yet). See my other post I just
started.


On Feb 5, 9:33 am, Patrick <Patr...@discussions.microsoft.com> wrote:
> Installation goes fine but presents STOP 0x0000007B when it reboots to finish
> it.
>
> This is a clean install with a completely formatted 25 GB partition.
> I have updated the BIOS to the latest version (1.D) and get the same problem
> after reformating and reinstalling.
> I have run a CHKDSK /R on the installation drive and it found no errors.
> I have removed all non-essential peripherals as well as disabled all
> non-essential onboard devices. In additon I am using a PS2 mouse and
> keyboard.
>
> I don't know what else to try. Does anyone have any suggestions?
>
> AMD Athlon 64 4000+
> 2 GB DDR 400 PC 3200 RAM
> XFX PVT70GUDF7 GeForce 7800GT 256MB Video Card
> MSI K8N Neo4-F nForce4 Motherboard
> Western Digital Caviar SE16 WD2500KS 250GB SATA



Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vista installation =?Utf-8?B?S2VpdGg=?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 186 01-23-2008 01:06
Vista Installation freezes at Completing Installation stage. =?Utf-8?B?QnJhaW4gQWNoZQ==?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 15 01-01-2008 08:37
0x0000007B BSOD after first reboot Vista RTM =?Utf-8?B?RnJhbmsgUC4=?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 7 02-04-2007 11:23
Installation =?Utf-8?B?Zmx5ZmlzaG5t?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 3 02-02-2007 16:52
installation error =?Utf-8?B?bWF6c29v?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 1 01-16-2007 03:50




All times are GMT +1. The time now is 07:27.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120