Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

SiS IDE problem when installing Vista HPE

microsoft.public.windows.vista.installation setup






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 02-01-2007
=?Utf-8?B?RHIgWm9pZEJlcmc=?=
 

Posts: n/a
SiS IDE problem when installing Vista HPE
Hi, I am having a problem installing my copy of Vista Home Premium Edition.
When the setup program reaches the "Where do you want to install Windows?"
section, it does not detect any HDD’s. I have downloaded latest SiS IDE
drivers for Windows XP from the Gigabyte website and it finds the drive, I
can then create and format the partition on the HDD. Unfortunately after the
first Vista restart after copying files I get a BSoD with what I think is a
0x7B STOP error, it is only on the screen for a second before it reboots.

I have tried installing XP pro and this installs and works fine, I even ran
the Windows Vista Upgrade Adviser and apart from my printer it says every
thing else is compatible. Last year I had installed the beta version of Vista
and this installed fine, the only issues I had then were with unstable (beta)
sound drivers.

Can anyone advise me on the best way of getting Vista working on my PC, or
have I wasted my money.

System info
Intel P4 2.4GHz (socket 478)
Gigabyte GA-8SG800 (latest BIOS F5)
SiS 648 Chipset
SiS 963 IDE Controller
1.0GiB RAM (DDR 2700)
140GB Maxtor HDD
NVIDIA 7600GS AGP Video

Thanks

John D
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IDE drives problem in Vista Legato microsoft.public.windows.vista hardware devices 1 02-22-2007 10:27
Not able to burn CD or DVD w/ SiS PCI IDE driver Popocatepetl microsoft.public.windows.vista hardware devices 0 02-02-2007 16:13
Vista RC2 Setup Problem with SiS IDE Controller. =?Utf-8?B?TXVzYWZpcl84Ng==?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 0 12-26-2006 12:13
RE: Problem installing Vista =?Utf-8?B?TWlrZQ==?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 1 12-16-2006 05:33
Problem Installing Adaptec 39230 and vista 64 RTM =?Utf-8?B?UmVuZWVD?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 0 12-09-2006 11:43




All times are GMT +1. The time now is 13:57.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120