Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

ATI Radeon X1050 problem

microsoft.public.windows.vista hardware devices






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 01-31-2007
Brian J
 

Posts: n/a
ATI Radeon X1050 problem
If I perform a cleam install of Vista 5744 on Shuttle xPC SS21T
with: AMD X2 4200 & 2gb & 160gb SATA & ATI Radeeon X1050.
Connect3D ATI Radeeon X1050 is 256mb GDDR, PCI/E and
"Certified for Windows Vista".

Vista initially finds an X550 and loads MS WDDM Drivers.
'Update Drivers' loads MS WDDM drivers for X1050.
Screen Performance is abominable, around 5 secs between cursor click and
display response. It's as though WINSAT is running (I checked, it isn't
running).

After a lot of experimenting and reading, I downloaded the 29 Jan update
from ATI and installed the drivers and Catalyst Control. No performance
change noticable. Further, if I select any of the CCC options from the
start menu there is no visual output. Digging a bit I can see CLI pop up in
Task Mgr then disappear again.

Currently running with X1050 disabled.
Has anyone seen anything like this?
Any pointers, hints, tips, advice, constructive musings welcomed.
Thank you.

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 01-31-2007
JW
 

Posts: n/a
Re: ATI Radeon X1050 problem
Release 5744 was a prelease/Beta release and will expire soon and is no
longer supported by MS or any of the manufacturers now that the Real VISTA
RTM release has occured so don't be surprised if your problems are never
solved.

"Brian J" <brian@REMOVETHIS.brianjcook.freeserve.co.uk> wrote in message
news:3D4C93FB-42DA-4335-BB85-CFFF86E39577@microsoft.com...
> If I perform a cleam install of Vista 5744 on Shuttle xPC SS21T
> with: AMD X2 4200 & 2gb & 160gb SATA & ATI Radeeon X1050.
> Connect3D ATI Radeeon X1050 is 256mb GDDR, PCI/E and
> "Certified for Windows Vista".
>
> Vista initially finds an X550 and loads MS WDDM Drivers.
> 'Update Drivers' loads MS WDDM drivers for X1050.
> Screen Performance is abominable, around 5 secs between cursor click and
> display response. It's as though WINSAT is running (I checked, it isn't
> running).
>
> After a lot of experimenting and reading, I downloaded the 29 Jan update
> from ATI and installed the drivers and Catalyst Control. No performance
> change noticable. Further, if I select any of the CCC options from the
> start menu there is no visual output. Digging a bit I can see CLI pop up
> in Task Mgr then disappear again.
>
> Currently running with X1050 disabled.
> Has anyone seen anything like this?
> Any pointers, hints, tips, advice, constructive musings welcomed.
> Thank you.



Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09-05-2007
 

Join Date: Sep 2007
Posts: 1
alteregoxxx is on a distinguished road
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Same Problem
Have found a solution yet? I'm having the same problem. egoonthefly@hotmail.com
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RE: which ati radeon driver to use =?Utf-8?B?Qmhhdg==?= microsoft.public.windows.vista.general 4 03-23-2007 14:09
ATI Radeon XPRESS 200 =?Utf-8?B?VGFtZXI=?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 0 01-31-2007 01:14
ATI Radeon X800 Pro AleXXX microsoft.public.windows.vista hardware devices 2 01-29-2007 19:32
Re: ATI Radeon 9200 has lived it's life ? =?Utf-8?B?SG93YXJk?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 0 01-28-2007 07:25
Need drivers for ATI Mobily Radeon 7500 Michael Quesada microsoft.public.windows.vista hardware devices 3 01-21-2007 03:58




All times are GMT +1. The time now is 19:44.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120