Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

CPU showing wrong speed on vista

microsoft.public.windows.vista hardware devices






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 06-13-2007
camachoboss
 

Posts: n/a
CPU showing wrong speed on vista
Hi here´s the deal i have a Core2 duo 6600 CPU it should work at 2.4 ghz and
vista is telling me it works 900mhz, because of that i cannot play halo 2
because of low cpu speed it doens even install.
i have an Abit ADW9 chipset intel 975X
Pls help
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 06-13-2007
mikeyhsd
 

Posts: n/a
Re: CPU showing wrong speed on vista
change your power setting to High Performance.



mikeyhsd@comcast.net



"camachoboss" <camachoboss@discussions.microsoft.com> wrote in message news:3213E3D5-ADC1-4DC6-841E-A66EED92E6E4@microsoft.com...
Hi here´s the deal i have a Core2 duo 6600 CPU it should work at 2.4 ghz and
vista is telling me it works 900mhz, because of that i cannot play halo 2
because of low cpu speed it doens even install.
i have an Abit ADW9 chipset intel 975X
Pls help
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06-14-2007
Richard Urban
 

Posts: n/a
Re: CPU showing wrong speed on vista
Make certain that the FSB (front side bus)speed in the bios is correct for
your installed hardware. On my board an improper startup can revert the FSB
speed to it's default settings. This will make the CPU run a lot slower. My
AMD Athlon XP 3200, for instance, will show up as running at 1.2 meg instead
of at the correct 2.2 meg.

--


Regards,

Richard Urban
Microsoft MVP Windows Shell/User
(For email, remove the obvious from my address)



"camachoboss" <camachoboss@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:3213E3D5-ADC1-4DC6-841E-A66EED92E6E4@microsoft.com...
> Hi here´s the deal i have a Core2 duo 6600 CPU it should work at 2.4 ghz
> and
> vista is telling me it works 900mhz, because of that i cannot play halo 2
> because of low cpu speed it doens even install.
> i have an Abit ADW9 chipset intel 975X
> Pls help


Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06-14-2007
Captain Roberts
 

Posts: n/a
Re: CPU showing wrong speed on vista

"Richard Urban" <richardurbanREMOVETHIS@hotmail.com> wrote in message
news:%23dFhg$hrHHA.4764@TK2MSFTNGP06.phx.gbl...
> Make certain that the FSB (front side bus)speed in the bios is correct for
> your installed hardware. On my board an improper startup can revert the
> FSB speed to it's default settings. This will make the CPU run a lot
> slower. My AMD Athlon XP 3200, for instance, will show up as running at
> 1.2 meg instead of at the correct 2.2 meg.
>


meg? You meant GHz, right? ;0)


Captain Roberts


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06-14-2007
Richard Urban
 

Posts: n/a
Re: CPU showing wrong speed on vista
Oops! You are so right

--


Regards,

Richard Urban
Microsoft MVP Windows Shell/User
(For email, remove the obvious from my address)



"Captain Roberts" <none@given.hyar> wrote in message
news:%23OHYaLkrHHA.192@TK2MSFTNGP02.phx.gbl...
>
> "Richard Urban" <richardurbanREMOVETHIS@hotmail.com> wrote in message
> news:%23dFhg$hrHHA.4764@TK2MSFTNGP06.phx.gbl...
>> Make certain that the FSB (front side bus)speed in the bios is correct
>> for your installed hardware. On my board an improper startup can revert
>> the FSB speed to it's default settings. This will make the CPU run a lot
>> slower. My AMD Athlon XP 3200, for instance, will show up as running at
>> 1.2 meg instead of at the correct 2.2 meg.
>>

>
> meg? You meant GHz, right? ;0)
>
>
> Captain Roberts
>


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Device manager shows wrong CPU =?Utf-8?B?TWFydmF5?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 0 03-03-2007 00:27
Utilities Updates: CPU Speed Accelerator 3.6; IPNetMonitorX 2.1; Virex 7 DAT 070228; Symantec NAV/SAV virus def Feb 28; more Paul Security News 0 03-02-2007 17:59
How to check your Speed Boost tested memory speed Bob microsoft.public.windows.vista.general 0 02-23-2007 01:22
Strange P4 HT CPU behavior when turning on HP computer. CPU usage =?Utf-8?B?R1Q=?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 2 02-21-2007 00:05
Strange P4 HT CPU behavior when turning on HP computer. CPU usage/ =?Utf-8?B?R1Q=?= microsoft.public.windows.vista.general 1 02-20-2007 08:37




All times are GMT +1. The time now is 22:46.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120