Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Need help setting up RAID 1

microsoft.public.windows.vista hardware devices






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 02-06-2009
howwon
 

Posts: n/a
Need help setting up RAID 1

Hello everyone,

Noob person needs help setting up RAID 1. I have the following hardware
and I would like some help in turning this into a RAID 1 storage vault.

Two (2) Western Digital Caviar Green 1TB 32MB HD (WD10EADS)
Vantec NexStar MX (NST-400MX-SR)

Switching Jumper 1&2 are ON
Switching Jumper 3&4 are OFF

At the moment, both drives are up and running.

If someone could point me in the right direction (link), that would be
appreciated.

Cheers


--
howwon
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 02-06-2009
DL
 

Posts: n/a
Re: Need help setting up RAID 1
http://www.vantecusa.com/front/product/view_detail/370

"howwon" <guest@unknown-email.com> wrote in message
news:81b884d0f51d9f34ada3bfd9d1f1e396@nntp-gateway.com...
>
> Hello everyone,
>
> Noob person needs help setting up RAID 1. I have the following hardware
> and I would like some help in turning this into a RAID 1 storage vault.
>
> Two (2) Western Digital Caviar Green 1TB 32MB HD (WD10EADS)
> Vantec NexStar MX (NST-400MX-SR)
>
> Switching Jumper 1&2 are ON
> Switching Jumper 3&4 are OFF
>
> At the moment, both drives are up and running.
>
> If someone could point me in the right direction (link), that would be
> appreciated.
>
> Cheers
>
>
> --
> howwon



Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02-06-2009
howwon
 

Posts: n/a
Re: Need help setting up RAID 1

Your link goes to an enclosure that does not handle RAID 1.

DL;960161 Wrote:
> 'Welcome to Vantec – Vantec NexStar MX - NST-400MX-UFB - Dual 3.5''
> SATA to USB 2.0 and eSATA with Individual/JBOD/RAID 0 External Hard
> Drive Enclosure'
> (http://www.vantecusa.com/front/product/view_detail/370)
>
> "howwon" <guest@xxxxxx-email.com> wrote in message
> news:81b884d0f51d9f34ada3bfd9d1f1e396@xxxxxx-gateway.com...> > >
> > >
> > > Hello everyone,
> > >
> > > Noob person needs help setting up RAID 1. I have the following

> > hardware
> > > and I would like some help in turning this into a RAID 1 storage

> > vault.
> > >
> > > Two (2) Western Digital Caviar Green 1TB 32MB HD (WD10EADS)
> > > Vantec NexStar MX (NST-400MX-SR)
> > >
> > > Switching Jumper 1&2 are ON
> > > Switching Jumper 3&4 are OFF
> > >
> > > At the moment, both drives are up and running.
> > >
> > > If someone could point me in the right direction (link), that would

> > be
> > > appreciated.
> > >
> > > Cheers
> > >
> > >
> > > --
> > > howwon > >



--
howwon
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 02-07-2009
DL
 

Posts: n/a
Re: Need help setting up RAID 1
I simply picked the Vantec page that appeared to resemble the enclosure you
have, If it doesnt support raid 1 you would appear to be SOL

If you are using any usb enclosure, for other than data backup, then there
is likely to be a bottle neck in the connection

"howwon" <guest@unknown-email.com> wrote in message
news:f43c5c863f73a56b115b0d96637f70cd@nntp-gateway.com...
>
> Your link goes to an enclosure that does not handle RAID 1.
>
> DL;960161 Wrote:
>> 'Welcome to Vantec ?" Vantec NexStar MX - NST-400MX-UFB - Dual 3.5''
>> SATA to USB 2.0 and eSATA with Individual/JBOD/RAID 0 External Hard
>> Drive Enclosure'
>> (http://www.vantecusa.com/front/product/view_detail/370)
>>
>> "howwon" <guest@xxxxxx-email.com> wrote in message
>> news:81b884d0f51d9f34ada3bfd9d1f1e396@xxxxxx-gateway.com...> > >
>> > >
>> > > Hello everyone,
>> > >
>> > > Noob person needs help setting up RAID 1. I have the following
>> > hardware
>> > > and I would like some help in turning this into a RAID 1 storage
>> > vault.
>> > >
>> > > Two (2) Western Digital Caviar Green 1TB 32MB HD (WD10EADS)
>> > > Vantec NexStar MX (NST-400MX-SR)
>> > >
>> > > Switching Jumper 1&2 are ON
>> > > Switching Jumper 3&4 are OFF
>> > >
>> > > At the moment, both drives are up and running.
>> > >
>> > > If someone could point me in the right direction (link), that would
>> > be
>> > > appreciated.
>> > >
>> > > Cheers
>> > >
>> > >
>> > > --
>> > > howwon > >

>
>
> --
> howwon



Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 02-07-2009
howwon
 

Posts: n/a
Re: Need help setting up RAID 1

The enclosure that I have, Vantec NexStar MX (NST-400MX-SR), does
support RAID 1. I am looking for guidance on how to set this up.

DL;961003 Wrote:
> I simply picked the Vantec page that appeared to resemble the enclosure
> you
> have, If it doesnt support raid 1 you would appear to be SOL
>
> If you are using any usb enclosure, for other than data backup, then
> there
> is likely to be a bottle neck in the connection
>
> "howwon" <guest@xxxxxx-email.com> wrote in message
> news:f43c5c863f73a56b115b0d96637f70cd@xxxxxx-gateway.com...> > >
> > >
> > > Your link goes to an enclosure that does not handle RAID 1.
> > >
> > > DL;960161 Wrote:> > > > >
> > > >> 'Welcome to Vantec ?" Vantec NexStar MX - NST-400MX-UFB - Dual
> > > 3.5''
> > > >> SATA to USB 2.0 and eSATA with Individual/JBOD/RAID 0 External Hard
> > > >> Drive Enclosure'
> > > >> ('Welcome to Vantec – Vantec NexStar MX - NST-400MX-UFB - Dual
> > > 3.5'' SATA to USB 2.0 and eSATA with Individual/JBOD/RAID 0 External
> > > Hard Drive Enclosure'
> > > (http://www.vantecusa.com/front/product/view_detail/370))
> > > >>
> > > >> "howwon" <guest@xxxxxx-email.com> wrote in message
> > > >> news:81b884d0f51d9f34ada3bfd9d1f1e396@xxxxxx-gateway.com...> > >> > > >
> > >
> > >
> > > --
> > > howwon > >



--
howwon
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 02-07-2009
David Vair
 

Posts: n/a
Re: Need help setting up RAID 1
How about going through this:

http://www.vantecusa.com/system/appl...ser_manual.pdf



--
David Vair
CNE, CNA, MCP, A+, N+



"howwon" <guest@unknown-email.com> wrote in message
news:1d16ea060211231554c40ded57d4b4b3@nntp-gateway.com...
>
> The enclosure that I have, Vantec NexStar MX (NST-400MX-SR), does
> support RAID 1. I am looking for guidance on how to set this up.
>
> DL;961003 Wrote:
>> I simply picked the Vantec page that appeared to resemble the enclosure
>> you
>> have, If it doesnt support raid 1 you would appear to be SOL
>>
>> If you are using any usb enclosure, for other than data backup, then
>> there
>> is likely to be a bottle neck in the connection
>>
>> "howwon" <guest@xxxxxx-email.com> wrote in message
>> news:f43c5c863f73a56b115b0d96637f70cd@xxxxxx-gateway.com...> > >
>> > >
>> > > Your link goes to an enclosure that does not handle RAID 1.
>> > >
>> > > DL;960161 Wrote:> > > > >
>> > > >> 'Welcome to Vantec ?" Vantec NexStar MX - NST-400MX-UFB - Dual
>> > > 3.5''
>> > > >> SATA to USB 2.0 and eSATA with Individual/JBOD/RAID 0 External
>> > > >> Hard
>> > > >> Drive Enclosure'
>> > > >> ('Welcome to Vantec ?" Vantec NexStar MX - NST-400MX-UFB - Dual
>> > > 3.5'' SATA to USB 2.0 and eSATA with Individual/JBOD/RAID 0 External
>> > > Hard Drive Enclosure'
>> > > (http://www.vantecusa.com/front/product/view_detail/370))
>> > > >>
>> > > >> "howwon" <guest@xxxxxx-email.com> wrote in message
>> > > >> news:81b884d0f51d9f34ada3bfd9d1f1e396@xxxxxx-gateway.com...> > >>
>> > > >> > > >
>> > >
>> > >
>> > > --
>> > > howwon > >

>
>
> --
> howwon


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting up Vista on a Sil3x12 RAID - please help. JTHM microsoft.public.windows.vista.installation setup 6 01-21-2009 08:57
Raid 5 with Vista Ultimate x64 on non Raid drive... No boot disk detected! ThaClown microsoft.public.windows.vista hardware devices 4 03-07-2008 16:32
Setting up as a RAID setup will_s microsoft.public.windows.vista.installation setup 4 12-17-2007 23:38
Windows is unable to find system volume... (Raid & no Raid) tyeh26 microsoft.public.windows.vista.installation setup 3 12-14-2007 21:44
RE: Vista x64 dual boot WinXP with RAID-5 ICH8R messes up RAID array =?Utf-8?B?LS1yb3ktLQ==?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 0 02-19-2007 07:25




All times are GMT +1. The time now is 18:35.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120