Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

USB mouse via PS2 KVM works when 2nd USM mouse plugged in

microsoft.public.windows.vista hardware devices






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 01-19-2009
xenon2000
 

Posts: n/a
USB mouse via PS2 KVM works when 2nd USM mouse plugged in

Odd behaviour. IOGear PS2 KVM 2-port built in cables.

USB MS optical wheel mouse using its included USB->PS2 adapter.
With Vista x32 Business with SP1, I have no issues. The setup works as
expected.

But with Vista x64 Ultimate with SP1, the mouse via the KVM mouse only
works if I have a 2nd USB mouse plugged directly into the PC while Vista
boots up. After it's booted, I can unplug the extra mouse and the PS2
KVM mouse will keep working. BUT if the USB mouse is not connected when
I boot Vista, then the PS2 KVM mouse does not work.

Fresh install of Vista Ultimate x64 with SP1 and all windows updates. I
want to solve this before I start adding my software.

As of right now, I only know of 3 possible solutions.
1. Leave a spare USB mouse plugged into Vista x64 all the time and wrap
it up behind the PC. Lame, but that's what I am doing right now.
2. Buy a USB based KVM. I really don't want to spend the money on that
since option 1 above is working at no extra cost to me.
3. Buy a different PS2 based KVM to test with. Again, don't want to
spend the money.

Also, seems silly to buy another KVM when the one I have works fine
with x32 Vista and only has this oddity with x64 Vista, yet it does work
in x64 Vista with the spare USB mouse plugged in at boot up and can be
removed after bootup. So it seems there should be a software solution to
solve the issue.


--
xenon2000
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mouse click only works while moving the mouse UniqueHorn microsoft.public.nl.windows.vista 7 11-30-2008 00:44
Mouse DPI and pointer speed at the Mouse Properties. RealCat microsoft.public.windows.vista.general 0 10-16-2008 06:09
mouse pointer is hidden in ms works and msn Doug microsoft.public.windows.vista.general 1 07-16-2007 07:06
Right Mouse Button no longer works since update bob clere microsoft.public.windows.vista.general 0 07-13-2007 23:40
Text Disappears On Mouse Enter or Mouse Leave J. W. T. Kottekoe microsoft.public.windows.vista.general 0 03-01-2007 02:59




All times are GMT +1. The time now is 15:32.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120