Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Vista doesnt show slave drive

microsoft.public.windows.vista hardware devices






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 05-18-2008
profution
 

Posts: n/a
Vista doesnt show slave drive
IQON new machine Core TM 2 Duo 3 MHz



Problem: vista premium doesn't show Slave drive in explorer

Device manager sees master and slave?

Any ideas please

a.. Master hard-drive Samsung sp2514n 250GB (Pata) partitioned
b.. Slave WDC WD2500JB 250GB
On a gigabyte Motherboard GA-945GZM-S2 (I read the manual)

Bios see both drives master/slave. And in cable select mode on one ribbon
EIDE port

I've tried two old IDE drives both worked but put any with the Samsung and
vista doesn't show in explorer.

Please help !

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 05-18-2008
Colin Barnhorst
 

Posts: n/a
Re: Vista doesnt show slave drive
I'm sure that you have checked the jumpers already. Is it a new drive?
Have you assigned a drive letter in DM?

"profution" <campbellivan@hotmail.com> wrote in message
news:B3302F50-BA83-4D17-91FF-6128B0738E0C@microsoft.com...
> IQON new machine Core TM 2 Duo 3 MHz
>
>
>
> Problem: vista premium doesn't show Slave drive in explorer
>
> Device manager sees master and slave?
>
> Any ideas please
>
> a.. Master hard-drive Samsung sp2514n 250GB (Pata) partitioned
> b.. Slave WDC WD2500JB 250GB
> On a gigabyte Motherboard GA-945GZM-S2 (I read the manual)
>
> Bios see both drives master/slave. And in cable select mode on one ribbon
> EIDE port
>
> I've tried two old IDE drives both worked but put any with the Samsung and
> vista doesn't show in explorer.
>
> Please help !
>


Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05-19-2008
Rick Rogers
 

Posts: n/a
Re: Vista doesnt show slave drive
Hi,

Does it show in disk manager? Is it already partitioned? Run diskmgmt.msc
and check that the drive shows here. Once you've created volumes with this
tool, they will show in Windows Explorer.

--
Best of Luck,

Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP
http://mvp.support.microsoft.com/
Windows help - www.rickrogers.org
My thoughts http://rick-mvp.blogspot.com

"profution" <campbellivan@hotmail.com> wrote in message
news:B3302F50-BA83-4D17-91FF-6128B0738E0C@microsoft.com...
> IQON new machine Core TM 2 Duo 3 MHz
>
>
>
> Problem: vista premium doesn't show Slave drive in explorer
>
> Device manager sees master and slave?
>
> Any ideas please
>
> a.. Master hard-drive Samsung sp2514n 250GB (Pata) partitioned
> b.. Slave WDC WD2500JB 250GB
> On a gigabyte Motherboard GA-945GZM-S2 (I read the manual)
>
> Bios see both drives master/slave. And in cable select mode on one ribbon
> EIDE port
>
> I've tried two old IDE drives both worked but put any with the Samsung and
> vista doesn't show in explorer.
>
> Please help !
>


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to format slave drive/vista MGS9500 microsoft.public.windows.vista hardware devices 5 01-03-2010 02:56
Vista, and Office XP on slave drive Nancy microsoft.public.windows.vista.general 11 03-31-2008 22:54
Slave drive not listed after Vista Upgrade wldonnell microsoft.public.windows.vista.general 0 09-21-2007 23:10
Vista not reading slave drive from former XP install. =?Utf-8?B?bWVuZG9zYXByaW1l?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 8 06-27-2007 21:28
dvd drive doesnt show in vista =?Utf-8?B?eGly?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 0 04-08-2007 17:56




All times are GMT +1. The time now is 14:25.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120