Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Hard Disk went missing after installing vista.... Help

microsoft.public.windows.vista hardware devices






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 08-17-2007
MJ
 

Posts: n/a
Hard Disk went missing after installing vista.... Help
i have 2 SATA HDD in my system, was using XP without any problems. After i've
installed vista, only one is displayed. The weird thing is the "missing" HDD
appears in my system bios and is even in the "Device Manager", but i cannot
choose the "populate" option nor make make it appear under "Computer".

Any help will be greatly appreciated. Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 08-17-2007
Gary G. Little
 

Posts: n/a
Re: Hard Disk went missing after installing vista.... Help
Did you take a look at Disk Manager? You may need to delete and then create
a new volume, which implies you have a backup from which you can restore the
volume.

--
The personal opinion of
Gary G. Little


"MJ" <MJ@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:2A388CB6-3E1B-4362-B1AC-F71F46A598B3@microsoft.com...
>i have 2 SATA HDD in my system, was using XP without any problems. After
>i've
> installed vista, only one is displayed. The weird thing is the "missing"
> HDD
> appears in my system bios and is even in the "Device Manager", but i
> cannot
> choose the "populate" option nor make make it appear under "Computer".
>
> Any help will be greatly appreciated. Thanks



Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-17-2007
MJ
 

Posts: n/a
Re: Hard Disk went missing after installing vista.... Help
ok, i found it under disk management. It is listed as "dynamic" and
"offline". Is there any way to get it working without losing the information
on it? thanks
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-18-2007
Michael Solomon
 

Posts: n/a
Re: Hard Disk went missing after installing vista.... Help


"MJ" <MJ@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:2A388CB6-3E1B-4362-B1AC-F71F46A598B3@microsoft.com...
>i have 2 SATA HDD in my system, was using XP without any problems. After
>i've
> installed vista, only one is displayed. The weird thing is the "missing"
> HDD
> appears in my system bios and is even in the "Device Manager", but i
> cannot
> choose the "populate" option nor make make it appear under "Computer".
>
> Any help will be greatly appreciated. Thanks


Have you checked for any updated or Vista compatible drivers for the SATA
drive? If the controller is on the motherboard, you may need to check for
updated chipset or motherboard drivers from the motherboard manufacturer or
from your computer's manufacturer. If this is an add-in third party
controller, you may need to check that manufacturer's website for updated
drivers.

--
Michael Solomon
Backup is a PC user's best friend
DTS-L.Org: http://www.dts-l.org/

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing Vista on new Hard Drive Daniel microsoft.public.windows.vista.installation setup 1 05-20-2007 23:15
Missing hard disk Mr Fribbit microsoft.public.windows.vista hardware devices 8 05-15-2007 22:21
Data Hard disk not reflected after installing Viats Home Basic =?Utf-8?B?Q2h1YXdz?= microsoft.public.windows.vista.installation setup 0 04-20-2007 12:28
Hard disk no longer available in XP after installing Vista =?Utf-8?B?TWljaGFlbCBGZWxk?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 8 02-12-2007 18:24
striped disk gone after installing vista =?Utf-8?B?TGVvbiBmcm9tIEhvbGxhbmQ=?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 2 02-10-2007 15:38




All times are GMT +1. The time now is 05:51.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120