Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Windows Mobile 5.0 issues connecting

microsoft.public.windows.vista hardware devices






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 08-17-2007
Quilnux
 

Posts: n/a
Windows Mobile 5.0 issues connecting
Hello,

I have a Windows Mobile 5.0 PDA that has been working very well. I recently
had to reinstall Windows Vista Home Premium and now I cannot get it to
connect. I have updated the Mobile Center from the update on Microsofts web
site. It also, does not show up in Device Manager but Vista makes a "noise"
when the device is sitting in it's cradle. Further more Vista has not tryed
to install any drivers for it like it normally does on a fresh windows
install. here is what I have done so far.

1. Wiped the device.
2. tried a different sync cable.
3. tried using another computer (works)
4. tried uninstalling/reinstalling all USB Host Controllers, hubs, and roots
from device manager, restarted.
5. tried another USB port.
6. tested the USB ports with another USB device (works).

At this point I am not sure what else to try. Is there any other suggestions?

Thanks in advance!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 08-17-2007
JUICY LUCY and PIGLY FIGGLY
 

Posts: n/a
RE: Windows Mobile 5.0 issues connecting
Gee that's too bad. I've got the same problem.

Call MS support and see if they don't tell you the same thing and tell you
to buy the more expensive and better Vista Ultimate.

"Quilnux" wrote:

> Hello,
>
> I have a Windows Mobile 5.0 PDA that has been working very well. I recently
> had to reinstall Windows Vista Home Premium and now I cannot get it to
> connect. I have updated the Mobile Center from the update on Microsofts web
> site. It also, does not show up in Device Manager but Vista makes a "noise"
> when the device is sitting in it's cradle. Further more Vista has not tryed
> to install any drivers for it like it normally does on a fresh windows
> install. here is what I have done so far.
>
> 1. Wiped the device.
> 2. tried a different sync cable.
> 3. tried using another computer (works)
> 4. tried uninstalling/reinstalling all USB Host Controllers, hubs, and roots
> from device manager, restarted.
> 5. tried another USB port.
> 6. tested the USB ports with another USB device (works).
>
> At this point I am not sure what else to try. Is there any other suggestions?
>
> Thanks in advance!

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-17-2007
Quilnux
 

Posts: n/a
RE: Windows Mobile 5.0 issues connecting
Heh, I learned my lesson long ago about Microsoft Support. I won't call them
anymore unless it's to do activation over the phone. :-).

This URL is just to show that others are having this problem:
https://forums.microsoft.com/Windows...id=0#17 44819

Maybe we can start a PDA protest "We want connected devices!" :-P.

If you find an answer before I do please post it for me. I am getting to the
point of reinstalling the OS again. I really don't wanna do that since there
is no garrenttee that, that will resolve it.

"JUICY LUCY and PIGLY FIGGLY" wrote:

> Gee that's too bad. I've got the same problem.
>
> Call MS support and see if they don't tell you the same thing and tell you
> to buy the more expensive and better Vista Ultimate.
>
> "Quilnux" wrote:
>
> > Hello,
> >
> > I have a Windows Mobile 5.0 PDA that has been working very well. I recently
> > had to reinstall Windows Vista Home Premium and now I cannot get it to
> > connect. I have updated the Mobile Center from the update on Microsofts web
> > site. It also, does not show up in Device Manager but Vista makes a "noise"
> > when the device is sitting in it's cradle. Further more Vista has not tryed
> > to install any drivers for it like it normally does on a fresh windows
> > install. here is what I have done so far.
> >
> > 1. Wiped the device.
> > 2. tried a different sync cable.
> > 3. tried using another computer (works)
> > 4. tried uninstalling/reinstalling all USB Host Controllers, hubs, and roots
> > from device manager, restarted.
> > 5. tried another USB port.
> > 6. tested the USB ports with another USB device (works).
> >
> > At this point I am not sure what else to try. Is there any other suggestions?
> >
> > Thanks in advance!

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10-23-2007
Gunny
 

Posts: n/a
RE: Windows Mobile 5.0 issues connecting
Quilnux, did you ever get help and resolve your problem. I am in the same
boat. When my PDA (TREO 799wx) plugs in my laptop signals that there was a
connection yet nothing shows up in "Safely Remove Hardware" or in the "Device
Manager". Running Vista Ultimate is not necessarily the answer, that is what
I am running. I've done all the things you talked about and am about to pull
all my hair out. I hope you did get some sort of fix for this. It is
driving me nuts.

"Quilnux" wrote:

> Hello,
>
> I have a Windows Mobile 5.0 PDA that has been working very well. I recently
> had to reinstall Windows Vista Home Premium and now I cannot get it to
> connect. I have updated the Mobile Center from the update on Microsofts web
> site. It also, does not show up in Device Manager but Vista makes a "noise"
> when the device is sitting in it's cradle. Further more Vista has not tryed
> to install any drivers for it like it normally does on a fresh windows
> install. here is what I have done so far.
>
> 1. Wiped the device.
> 2. tried a different sync cable.
> 3. tried using another computer (works)
> 4. tried uninstalling/reinstalling all USB Host Controllers, hubs, and roots
> from device manager, restarted.
> 5. tried another USB port.
> 6. tested the USB ports with another USB device (works).
>
> At this point I am not sure what else to try. Is there any other suggestions?
>
> Thanks in advance!

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10-24-2007
Justbob30
 

Posts: n/a
Re: Windows Mobile 5.0 issues connecting
Did you allow it in windows firewall?

"Gunny" <Gunny@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:F58863E5-07B5-42E7-9D5C-69B166902CB2@microsoft.com...
> Quilnux, did you ever get help and resolve your problem. I am in the same
> boat. When my PDA (TREO 799wx) plugs in my laptop signals that there was
> a
> connection yet nothing shows up in "Safely Remove Hardware" or in the
> "Device
> Manager". Running Vista Ultimate is not necessarily the answer, that is
> what
> I am running. I've done all the things you talked about and am about to
> pull
> all my hair out. I hope you did get some sort of fix for this. It is
> driving me nuts.
>
> "Quilnux" wrote:
>
>> Hello,
>>
>> I have a Windows Mobile 5.0 PDA that has been working very well. I
>> recently
>> had to reinstall Windows Vista Home Premium and now I cannot get it to
>> connect. I have updated the Mobile Center from the update on Microsofts
>> web
>> site. It also, does not show up in Device Manager but Vista makes a
>> "noise"
>> when the device is sitting in it's cradle. Further more Vista has not
>> tryed
>> to install any drivers for it like it normally does on a fresh windows
>> install. here is what I have done so far.
>>
>> 1. Wiped the device.
>> 2. tried a different sync cable.
>> 3. tried using another computer (works)
>> 4. tried uninstalling/reinstalling all USB Host Controllers, hubs, and
>> roots
>> from device manager, restarted.
>> 5. tried another USB port.
>> 6. tested the USB ports with another USB device (works).
>>
>> At this point I am not sure what else to try. Is there any other
>> suggestions?
>>
>> Thanks in advance!


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connecting to printer issues blondgirl1978 microsoft.public.windows.vista.networking sharing 1 06-20-2007 13:48
Having issues connecting to the internet jennyjen microsoft.public.windows.vista.networking sharing 4 06-05-2007 20:05
Connecting & recognizing Windows Mobile Device in Vista? ChrisNYC75 microsoft.public.windows.vista hardware devices 1 05-09-2007 23:54
Syncing issues with HP IPAQ hw6945 and windows mobile 6 =?Utf-8?B?Sm9obg==?= microsoft.public.windows.vista hardware devices 0 04-21-2007 17:34
Read Only issues connecting to Server 2003 from Vista Business Mac =?Utf-8?B?RXZlcmVhZHlTQw==?= microsoft.public.windows.vista.networking sharing 1 04-16-2007 15:28




All times are GMT +1. The time now is 16:39.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120