Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

New user account creation fails - Vista 64 Ultimate

microsoft.public.windows.vista.administration accounts passwords






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 04-08-2007
=?Utf-8?B?c2hpa2FyaXNoYW1idQ==?=
 

Posts: n/a
New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
I have Vista 64 bit Ulitmate running on HP Presario dual core 64bit with 2GB
RAM.

I have the hard disk partitioned to two c and D. C for the OS and D for
data. I want the Users directory and everything under it on D.

And, this is where my problems started. When I create an account using the
Welcome Center the account creates (at least I do not get an error). But,
when I try to logon with that I get "User Profile Service service failed to
logon".

I see the following error in the event log
Log Name: Application
Source: Microsoft-Windows-User Profiles Service
Date: 4/8/2007 12:45:27 PM
Event ID: 1500
Task Category: None
Level: Error
Keywords: Classic
Description:
Windows cannot log you on because your profile cannot be loaded. Check that
you are connected to the network, and that your network is functioning
correctly.

DETAIL - The system cannot find the path specified.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-User Profiles Service"
Guid="{89B1E9F0-5AFF-44A6-9B44-0A07A7CE5845}" EventSourceName="profsvc" />
<EventID Qualifiers="49152">1500</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2007-04-08T17:45:27.000Z" />
<EventRecordID>1016</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>Application</Channel>
<Computer>shankars</Computer>
<Security UserID="S-1-5-21-1094207062-1088527449-342408442-1004" />
</System>
<EventData Name="EVENT_FAILED_LOAD_PROFILE">
<Data Name="Error">The system cannot find the path specified. </Data>
</EventData>
</Event>

My ProfileList key in the REgistry looks like this
Default : D:\Users\Default
ProfilesDirectory: %SystemDrive%\Users (I changed it to D:\Users and then
back)
ProgramData: %SystemDrive%\ProgramData
Public: D:\Users\Public

Any help in fixing this error is appreciated.

TIA

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 04-10-2007
Darrell Gorter[MSFT]
 

Posts: n/a
RE: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
Hello,
When you changed the folder in the registry from %systemdrive%\users to
d:\users did you also copy over the all the files and folders that existed
on %systemdrive%\users?
When a new user is created the system looks for the default user account (
normally located at %systemdrive\users\default) and copies that profile to
the new user accoun to use as a starting point for account creation. So if
accounts that were located at %systemdrive%\users were not copied to
d:\users in particular %systemdrive%\users\default there isn't a default
account to create the new user aco**** with.
Thanks,
Darrell Gorter[MSFT]

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
--------------------
|>Thread-Topic: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
|>thread-index: Acd6CEkB8ANASiKFT3y07BaFdPS98g==
|>X-WBNR-Posting-Host: 67.167.98.207
|>From: =?Utf-8?B?c2hpa2FyaXNoYW1idQ==?=
<shikarishambu@discussions.microsoft.com>
|>Subject: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
|>Date: Sun, 8 Apr 2007 11:04:00 -0700
|>Lines: 60
|>Message-ID: <A4A4E258-B38B-446C-8DFB-ACECDBCEB815@microsoft.com>
|>MIME-Version: 1.0
|>Content-Type: text/plain;
|> charset="Utf-8"
|>Content-Transfer-Encoding: 7bit
|>X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
|>Content-Class: urn:content-classes:message
|>Importance: normal
|>Priority: normal
|>X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2757
|>Newsgroups:
microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords
|>Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
|>Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords:2129
|>NNTP-Posting-Host: tk2msftsbfm01.phx.gbl 10.40.244.148
|>X-Tomcat-NG:
microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords
|>
|>I have Vista 64 bit Ulitmate running on HP Presario dual core 64bit with
2GB
|>RAM.
|>
|>I have the hard disk partitioned to two c and D. C for the OS and D for
|>data. I want the Users directory and everything under it on D.
|>
|>And, this is where my problems started. When I create an account using
the
|>Welcome Center the account creates (at least I do not get an error). But,
|>when I try to logon with that I get "User Profile Service service failed
to
|>logon".
|>
|>I see the following error in the event log
|>Log Name: Application
|>Source: Microsoft-Windows-User Profiles Service
|>Date: 4/8/2007 12:45:27 PM
|>Event ID: 1500
|>Task Category: None
|>Level: Error
|>Keywords: Classic
|>Description:
|>Windows cannot log you on because your profile cannot be loaded. Check
that
|>you are connected to the network, and that your network is functioning
|>correctly.
|>
|> DETAIL - The system cannot find the path specified.
|>Event Xml:
|><Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
|> <System>
|> <Provider Name="Microsoft-Windows-User Profiles Service"
|>Guid="{89B1E9F0-5AFF-44A6-9B44-0A07A7CE5845}" EventSourceName="profsvc" />
|> <EventID Qualifiers="49152">1500</EventID>
|> <Version>0</Version>
|> <Level>2</Level>
|> <Task>0</Task>
|> <Opcode>0</Opcode>
|> <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
|> <TimeCreated SystemTime="2007-04-08T17:45:27.000Z" />
|> <EventRecordID>1016</EventRecordID>
|> <Correlation />
|> <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
|> <Channel>Application</Channel>
|> <Computer>shankars</Computer>
|> <Security UserID="S-1-5-21-1094207062-1088527449-342408442-1004" />
|> </System>
|> <EventData Name="EVENT_FAILED_LOAD_PROFILE">
|> <Data Name="Error">The system cannot find the path specified. </Data>
|> </EventData>
|></Event>
|>
|>My ProfileList key in the REgistry looks like this
|>Default : D:\Users\Default
|>ProfilesDirectory: %SystemDrive%\Users (I changed it to D:\Users and then
|>back)
|>ProgramData: %SystemDrive%\ProgramData
|>Public: D:\Users\Public
|>
|>Any help in fixing this error is appreciated.
|>
|>TIA
|>
|>

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-10-2007
shikarishambu
 

Posts: n/a
Re: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
Hi,
Thanks for the response. I guess that could have been the problem. I did
manage to get it fixed by following the steps outlined in this post

http://joshmouch.wordpress.com/2007/...tion-in-vista/

It wasn't pretty but it works.

I am more than a touch disappointed with Vista. MSFT seem to have taken the
approach that users are either idiots or powershell/registry gurus and
completely forgotten about the so called "power" users - who need a little
more configuration tweaking but do not have the necessary tech skills.

I can't wait for sp1 to come out.

Thanks



""Darrell Gorter[MSFT]"" <Darrellg@online.microsoft.com> wrote in message
news:ytu3Q%23veHHA.6068@TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl...
> Hello,
> When you changed the folder in the registry from %systemdrive%\users to
> d:\users did you also copy over the all the files and folders that existed
> on %systemdrive%\users?
> When a new user is created the system looks for the default user account (
> normally located at %systemdrive\users\default) and copies that profile to
> the new user accoun to use as a starting point for account creation. So
> if
> accounts that were located at %systemdrive%\users were not copied to
> d:\users in particular %systemdrive%\users\default there isn't a default
> account to create the new user aco**** with.
> Thanks,
> Darrell Gorter[MSFT]
>
> This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
> --------------------
> |>Thread-Topic: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
> |>thread-index: Acd6CEkB8ANASiKFT3y07BaFdPS98g==
> |>X-WBNR-Posting-Host: 67.167.98.207
> |>From: =?Utf-8?B?c2hpa2FyaXNoYW1idQ==?=
> <shikarishambu@discussions.microsoft.com>
> |>Subject: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
> |>Date: Sun, 8 Apr 2007 11:04:00 -0700
> |>Lines: 60
> |>Message-ID: <A4A4E258-B38B-446C-8DFB-ACECDBCEB815@microsoft.com>
> |>MIME-Version: 1.0
> |>Content-Type: text/plain;
> |> charset="Utf-8"
> |>Content-Transfer-Encoding: 7bit
> |>X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
> |>Content-Class: urn:content-classes:message
> |>Importance: normal
> |>Priority: normal
> |>X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2757
> |>Newsgroups:
> microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords
> |>Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
> |>Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
> microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords:2129
> |>NNTP-Posting-Host: tk2msftsbfm01.phx.gbl 10.40.244.148
> |>X-Tomcat-NG:
> microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords
> |>
> |>I have Vista 64 bit Ulitmate running on HP Presario dual core 64bit with
> 2GB
> |>RAM.
> |>
> |>I have the hard disk partitioned to two c and D. C for the OS and D for
> |>data. I want the Users directory and everything under it on D.
> |>
> |>And, this is where my problems started. When I create an account using
> the
> |>Welcome Center the account creates (at least I do not get an error).
> But,
> |>when I try to logon with that I get "User Profile Service service failed
> to
> |>logon".
> |>
> |>I see the following error in the event log
> |>Log Name: Application
> |>Source: Microsoft-Windows-User Profiles Service
> |>Date: 4/8/2007 12:45:27 PM
> |>Event ID: 1500
> |>Task Category: None
> |>Level: Error
> |>Keywords: Classic
> |>Description:
> |>Windows cannot log you on because your profile cannot be loaded. Check
> that
> |>you are connected to the network, and that your network is functioning
> |>correctly.
> |>
> |> DETAIL - The system cannot find the path specified.
> |>Event Xml:
> |><Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
> |> <System>
> |> <Provider Name="Microsoft-Windows-User Profiles Service"
> |>Guid="{89B1E9F0-5AFF-44A6-9B44-0A07A7CE5845}" EventSourceName="profsvc"
> />
> |> <EventID Qualifiers="49152">1500</EventID>
> |> <Version>0</Version>
> |> <Level>2</Level>
> |> <Task>0</Task>
> |> <Opcode>0</Opcode>
> |> <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
> |> <TimeCreated SystemTime="2007-04-08T17:45:27.000Z" />
> |> <EventRecordID>1016</EventRecordID>
> |> <Correlation />
> |> <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
> |> <Channel>Application</Channel>
> |> <Computer>shankars</Computer>
> |> <Security UserID="S-1-5-21-1094207062-1088527449-342408442-1004" />
> |> </System>
> |> <EventData Name="EVENT_FAILED_LOAD_PROFILE">
> |> <Data Name="Error">The system cannot find the path specified.
> </Data>
> |> </EventData>
> |></Event>
> |>
> |>My ProfileList key in the REgistry looks like this
> |>Default : D:\Users\Default
> |>ProfilesDirectory: %SystemDrive%\Users (I changed it to D:\Users and
> then
> |>back)
> |>ProgramData: %SystemDrive%\ProgramData
> |>Public: D:\Users\Public
> |>
> |>Any help in fixing this error is appreciated.
> |>
> |>TIA
> |>
> |>
>



Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-11-2007
Darrell Gorter[MSFT]
 

Posts: n/a
Re: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
Hello,
The option to locate the profile at another location still exists Windows
Vista just as it did in Windows XP.
Right-click on My computer and choose manage:
Choose Local users and Groups
choose a user and choose the profiles tab.
On this tab is the option to choose a path for the local profile for each
user.

Thanks,
Darrell Gorter[MSFT]

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
--------------------
|>From: "shikarishambu" <shikarishambu70@hotmail.com>
|>References: <A4A4E258-B38B-446C-8DFB-ACECDBCEB815@microsoft.com>
<ytu3Q#veHHA.6068@TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl>
|>Subject: Re: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
|>Date: Tue, 10 Apr 2007 09:19:19 -0500
|>Lines: 136
|>X-Priority: 3
|>X-MSMail-Priority: Normal
|>X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
|>X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
|>X-RFC2646: Format=Flowed; Original
|>Message-ID: <eVuz7s3eHHA.5044@TK2MSFTNGP05.phx.gbl>
|>Newsgroups:
microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords
|>NNTP-Posting-Host: 94.161.244.66.biz.sta.networkgci.net 66.244.161.94
|>Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl!TK2MSFTNGP01.phx.gbl!TK2MSF TNGP05.phx.gbl
|>Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords:2194
|>X-Tomcat-NG:
microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords
|>
|>Hi,
|> Thanks for the response. I guess that could have been the problem. I
did
|>manage to get it fixed by following the steps outlined in this post
|>
|>http://joshmouch.wordpress.com/2007/...e-folder-locat
ion-in-vista/
|>
|>It wasn't pretty but it works.
|>
|>I am more than a touch disappointed with Vista. MSFT seem to have taken
the
|>approach that users are either idiots or powershell/registry gurus and
|>completely forgotten about the so called "power" users - who need a
little
|>more configuration tweaking but do not have the necessary tech skills.
|>
|>I can't wait for sp1 to come out.
|>
|>Thanks
|>
|>
|>
|>""Darrell Gorter[MSFT]"" <Darrellg@online.microsoft.com> wrote in message
|>news:ytu3Q%23veHHA.6068@TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl.. .
|>> Hello,
|>> When you changed the folder in the registry from %systemdrive%\users to
|>> d:\users did you also copy over the all the files and folders that
existed
|>> on %systemdrive%\users?
|>> When a new user is created the system looks for the default user
account (
|>> normally located at %systemdrive\users\default) and copies that profile
to
|>> the new user accoun to use as a starting point for account creation.
So
|>> if
|>> accounts that were located at %systemdrive%\users were not copied to
|>> d:\users in particular %systemdrive%\users\default there isn't a default
|>> account to create the new user aco**** with.
|>> Thanks,
|>> Darrell Gorter[MSFT]
|>>
|>> This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no
rights
|>> --------------------
|>> |>Thread-Topic: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
|>> |>thread-index: Acd6CEkB8ANASiKFT3y07BaFdPS98g==
|>> |>X-WBNR-Posting-Host: 67.167.98.207
|>> |>From: =?Utf-8?B?c2hpa2FyaXNoYW1idQ==?=
|>> <shikarishambu@discussions.microsoft.com>
|>> |>Subject: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
|>> |>Date: Sun, 8 Apr 2007 11:04:00 -0700
|>> |>Lines: 60
|>> |>Message-ID: <A4A4E258-B38B-446C-8DFB-ACECDBCEB815@microsoft.com>
|>> |>MIME-Version: 1.0
|>> |>Content-Type: text/plain;
|>> |> charset="Utf-8"
|>> |>Content-Transfer-Encoding: 7bit
|>> |>X-Newsreader: Microsoft CDO for Windows 2000
|>> |>Content-Class: urn:content-classes:message
|>> |>Importance: normal
|>> |>Priority: normal
|>> |>X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2757
|>> |>Newsgroups:
|>> microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords
|>> |>Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
|>> |>Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
|>> microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords:2129
|>> |>NNTP-Posting-Host: tk2msftsbfm01.phx.gbl 10.40.244.148
|>> |>X-Tomcat-NG:
|>> microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords
|>> |>
|>> |>I have Vista 64 bit Ulitmate running on HP Presario dual core 64bit
with
|>> 2GB
|>> |>RAM.
|>> |>
|>> |>I have the hard disk partitioned to two c and D. C for the OS and D
for
|>> |>data. I want the Users directory and everything under it on D.
|>> |>
|>> |>And, this is where my problems started. When I create an account using
|>> the
|>> |>Welcome Center the account creates (at least I do not get an error).
|>> But,
|>> |>when I try to logon with that I get "User Profile Service service
failed
|>> to
|>> |>logon".
|>> |>
|>> |>I see the following error in the event log
|>> |>Log Name: Application
|>> |>Source: Microsoft-Windows-User Profiles Service
|>> |>Date: 4/8/2007 12:45:27 PM
|>> |>Event ID: 1500
|>> |>Task Category: None
|>> |>Level: Error
|>> |>Keywords: Classic
|>> |>Description:
|>> |>Windows cannot log you on because your profile cannot be loaded. Check
|>> that
|>> |>you are connected to the network, and that your network is functioning
|>> |>correctly.
|>> |>
|>> |> DETAIL - The system cannot find the path specified.
|>> |>Event Xml:
|>> |><Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
|>> |> <System>
|>> |> <Provider Name="Microsoft-Windows-User Profiles Service"
|>> |>Guid="{89B1E9F0-5AFF-44A6-9B44-0A07A7CE5845}"
EventSourceName="profsvc"
|>> />
|>> |> <EventID Qualifiers="49152">1500</EventID>
|>> |> <Version>0</Version>
|>> |> <Level>2</Level>
|>> |> <Task>0</Task>
|>> |> <Opcode>0</Opcode>
|>> |> <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
|>> |> <TimeCreated SystemTime="2007-04-08T17:45:27.000Z" />
|>> |> <EventRecordID>1016</EventRecordID>
|>> |> <Correlation />
|>> |> <Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
|>> |> <Channel>Application</Channel>
|>> |> <Computer>shankars</Computer>
|>> |> <Security UserID="S-1-5-21-1094207062-1088527449-342408442-1004"
/>
|>> |> </System>
|>> |> <EventData Name="EVENT_FAILED_LOAD_PROFILE">
|>> |> <Data Name="Error">The system cannot find the path specified.
|>> </Data>
|>> |> </EventData>
|>> |></Event>
|>> |>
|>> |>My ProfileList key in the REgistry looks like this
|>> |>Default : D:\Users\Default
|>> |>ProfilesDirectory: %SystemDrive%\Users (I changed it to D:\Users and
|>> then
|>> |>back)
|>> |>ProgramData: %SystemDrive%\ProgramData
|>> |>Public: D:\Users\Public
|>> |>
|>> |>Any help in fixing this error is appreciated.
|>> |>
|>> |>TIA
|>> |>
|>> |>
|>>
|>
|>
|>

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04-12-2007
cquirke (MVP Windows shell/user)
 

Posts: n/a
Re: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
On Mon, 09 Apr 2007 23:33:59 GMT, ("Darrell Gorter[MSFT]") wrote:

>When you changed the folder in the registry from %systemdrive%\users to
>d:\users did you also copy over the all the files and folders that existed
>on %systemdrive%\users?


Interesting that you can do the above; from eXPerience, I expected
that to fail?

>When a new user is created the system looks for the default user account
>(normally located at %systemdrive\users\default) and copies that profile to
>the new user accoun to use as a starting point for account creation. So if
>accounts that were located at %systemdrive%\users were not copied to
>d:\users in particular %systemdrive%\users\default there isn't a default
>account to create the new user aco**** with.


Which poses a Q I really want answered or URL'd:

How do I modify that new user account template?

It's not enough to simply copy files over except for the registry (as
one MS article suggests) because I want to edit the registry too.

Copying the registry hive over as well, raises two problems:

1) Need to interactively apply settings
2) Hard-coded references to a particular account's locations etc.

Else one might:
- set up a new account and log into it
- set that account's settings, paths etc. as required
- log out, and copy that account's registry to Default User

That passes (1) but may break on (2).

Or I could bind the Default User hive to HKLM via Regedit and manually
edit settings that way.

That passes (2) if I'm careful, but breaks on (1).

The problem is that it's hard to determine what .REG edits match
settings that one applies through the UI. So what one needs to do is
to log into Default User and be able to set things interactively
there, which AFAIK is not a possibility.

Also; are all settings for a new account derived from Default User, or
are some applied from hidden "boilerplate"?

Thanks for any help you can give - this has been a "Holy Grail" for
me, as without the ability to do this, multiple accounts are a menace.



>--------------- ----- ---- --- -- - - -

Who is General Failure and
why is he reading my disk?
>--------------- ----- ---- --- -- - - -

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 04-12-2007
cquirke (MVP Windows shell/user)
 

Posts: n/a
Re: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
On Wed, 11 Apr 2007 00:23:02 GMT, ("Darrell Gorter[MSFT]") wrote:

>The option to locate the profile at another location still exists Windows
>Vista just as it did in Windows XP.
> Right-click on My computer and choose manage:
> Choose Local users and Groups
> choose a user and choose the profiles tab.
> On this tab is the option to choose a path for the local
> profile for each user.


Not seeing this in XP Home SP2 - is this a "Pro only" thing?

If so, is it also absent in Vista Home Basic and Premium?



>------------ ----- ---- --- -- - - - -

The most accurate diagnostic instrument
in medicine is the Retrospectoscope
>------------ ----- ---- --- -- - - - -

Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-12-2007
Darrell Gorter[MSFT]
 

Posts: n/a
Re: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
Hello,
I don't have a "Home" installation to check whether it's available in there
or not.
Thanks,
Darrell Gorter[MSFT]

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights
--------------------
|>From: "cquirke (MVP Windows shell/user)" <cquirkenews@nospam.mvps.org>
|>Subject: Re: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
|>Date: Thu, 12 Apr 2007 14:34:52 +0200
|>Reply-To: cquirkenews@removethis.mvps.org
|>Message-ID: <fo9s13d7bfeser0sksb82hjra6k050hhbd@4ax.com>
|>References: <A4A4E258-B38B-446C-8DFB-ACECDBCEB815@microsoft.com>
<ytu3Q#veHHA.6068@TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl>
<eVuz7s3eHHA.5044@TK2MSFTNGP05.phx.gbl>
<QY1YT#8eHHA.5016@TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl>
|>X-Newsreader: Forte Free Agent 2.0/32.646
|>MIME-Version: 1.0
|>Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
|>Content-Transfer-Encoding: 7bit
|>Newsgroups:
microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords
|>NNTP-Posting-Host: dsl-240-118-122.telkomadsl.co.za 41.240.118.122
|>Lines: 1
|>Path: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl!TK2MSFTNGP01.phx.gbl!TK2MSF TNGP04.phx.gbl
|>Xref: TK2MSFTNGHUB02.phx.gbl
microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords:2236
|>X-Tomcat-NG:
microsoft.public.windows.vista.administration_acco unts_passwords
|>
|>On Wed, 11 Apr 2007 00:23:02 GMT, ("Darrell Gorter[MSFT]") wrote:
|>
|>>The option to locate the profile at another location still exists
Windows
|>>Vista just as it did in Windows XP.
|>> Right-click on My computer and choose manage:
|>> Choose Local users and Groups
|>> choose a user and choose the profiles tab.
|>> On this tab is the option to choose a path for the local
|>> profile for each user.
|>
|>Not seeing this in XP Home SP2 - is this a "Pro only" thing?
|>
|>If so, is it also absent in Vista Home Basic and Premium?
|>
|>
|>
|>>------------ ----- ---- --- -- - - - -
|> The most accurate diagnostic instrument
|> in medicine is the Retrospectoscope
|>>------------ ----- ---- --- -- - - - -
|>

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 04-12-2007
Jane C
 

Posts: n/a
Re: New user account creation fails - Vista 64 Ultimate
Yes, it's a 'Pro only' mmc snapin. Absent in Home Basic and Home Premium.

--
Jane, not plain 64 bit enabled :-)
Batteries not included. Braincell on vacation ;-)
MVP Windows Shell/User
"cquirke (MVP Windows shell/user)" <cquirkenews@nospam.mvps.org> wrote in
message news:fo9s13d7bfeser0sksb82hjra6k050hhbd@4ax.com...
> On Wed, 11 Apr 2007 00:23:02 GMT, ("Darrell Gorter[MSFT]") wrote:
>
>>The option to locate the profile at another location still exists Windows
>>Vista just as it did in Windows XP.
>> Right-click on My computer and choose manage:
>> Choose Local users and Groups
>> choose a user and choose the profiles tab.
>> On this tab is the option to choose a path for the local
>> profile for each user.

>
> Not seeing this in XP Home SP2 - is this a "Pro only" thing?
>
> If so, is it also absent in Vista Home Basic and Premium?
>
>
>
>>------------ ----- ---- --- -- - - - -

> The most accurate diagnostic instrument
> in medicine is the Retrospectoscope
>>------------ ----- ---- --- -- - - - -


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
User Account - Vista Upgrade =?Utf-8?B?QmVu?= microsoft.public.windows.vista.administration accounts passwords 6 03-30-2007 19:28
Vista and UAC (User Account Control) BlogFeed Windows Vista Blogs Forum 0 03-16-2007 01:00
Vista user account and mail intergration Amrykid microsoft.public.windows.vista.administration accounts passwords 0 03-15-2007 01:52
Vista Ultimate Podcast Creation =?Utf-8?B?UHJvZmVzc29yIENvcmlubmU=?= microsoft.public.windows.vista.general 3 02-28-2007 21:00
Vista User Account Control Magnus Flysj÷ microsoft.public.windows.vista.security 1 02-02-2007 16:47




All times are GMT +1. The time now is 02:07.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120