Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Svchost 100% CPU load after installed forefront

microsoft.public.security.forefront






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 03-14-2008
 

Posts: n/a
Svchost 100% CPU load after installed forefront
Hi,

I deployed 100+ forefront clients on my site, but some of my users reported
that
the after the installation of forefront, it slows down the OS performance a
lot.

All of them are XP platform in laptop T42, their svchost runs in 100% load.

Does anyone encounter this problem before? Thanks.


Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 03-19-2008
Jetze Mellema
 

Posts: n/a
Re: Svchost 100% CPU load after installed forefront
<et@et.com> schreef in bericht
news:e%23ZqEyahIHA.4536@TK2MSFTNGP06.phx.gbl...
> I deployed 100+ forefront clients on my site, but some of my users
> reported that
> the after the installation of forefront, it slows down the OS performance
> a lot.
>
> All of them are XP platform in laptop T42, their svchost runs in 100%
> load.
>
> Does anyone encounter this problem before? Thanks.


Might be a problem with WUAUServ, please use tasklist /svc to check if the
PID of this process is the one that runs 100%.

http://support.microsoft.com/kb/927891/en-us
--
Met vriendelijke groet,

Jetze Mellema (MS MVP)
Lees mijn blog: http://jetzemellema.blogspot.com/
Mijn hobby: http://www.mellema.net/homecomputers
How to ask a question: http://support.microsoft.com/?id=555375

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06-09-2008
Aaron Marks
 

Posts: n/a
Re: Svchost 100% CPU load after installed forefront
On 2008-03-19 06:01:02 -0700, "Jetze Mellema" <stoppen@hotmail.com> said:

> <et@et.com> schreef in bericht news:e%23ZqEyahIHA.4536@TK2MSFTNGP06.phx.gbl...
>> I deployed 100+ forefront clients on my site, but some of my users
>> reported that
>> the after the installation of forefront, it slows down the OS
>> performance a lot.
>>
>> All of them are XP platform in laptop T42, their svchost runs in 100% load.
>>
>> Does anyone encounter this problem before? Thanks.

>
> Might be a problem with WUAUServ, please use tasklist /svc to check if
> the PID of this process is the one that runs 100%.
>
> http://support.microsoft.com/kb/927891/en-us


I'm currently experiencing this issue on a client that was installed
with the /nomom switch. So in this case there is no WSUS.

Please post back if anyone has discovered another solution to this problem.
--
Aaron Marks
AM IT Consulting
Contact me via http://blog.aaronmarks.com

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06-09-2008
Jetze Mellema \(MS MVP\)
 

Posts: n/a
Re: Svchost 100% CPU load after installed forefront
"Aaron Marks" <go.to@blog.aaronmarks.com> wrote in message
news:2008060821520816807-goto@blogaaronmarkscom...
> I'm currently experiencing this issue on a client that was installed with
> the /nomom switch. So in this case there is no WSUS.
>
> Please post back if anyone has discovered another solution to this
> problem.


Please see the posting you responded to, I asked a question and suggested a
possible solution:

>> Might be a problem with WUAUServ, please use tasklist /svc to check if
>> the PID of this process is the one that runs 100%.
>>
>> http://support.microsoft.com/kb/927891/en-us

--
Met vriendelijke groet,

Jetze Mellema (MS MVP)
Lees mijn blog: http://jetzemellema.blogspot.com/
Mijn hobby: http://www.mellema.net/homecomputers
How to ask a question: http://support.microsoft.com/?id=555375

Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Re: svchost.exe at 100% dcsuti microsoft.public.windowsupdate 0 01-10-2008 06:07
Windows Updates on Windows Vista causes 100% cpu load Mark Henry microsoft.public.windowsupdate 13 12-13-2007 23:42
svchost.exe running 100% of my CPU john microsoft.public.windows.vista.general 1 08-25-2007 11:25
svchost CPU spikes Sebastiaan microsoft.public.windows.vista.performance maintenance 0 08-03-2007 12:51
svchost.exe keeps use 100% CPU Davide microsoft.public.windows.vista.performance maintenance 3 03-22-2007 06:44




All times are GMT +1. The time now is 15:48.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120