Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

IE 8 displays nothing for a page with a high-order Unicode character

microsoft.public.internetexplorer.general






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 02-26-2010
David Lowndes
 

Posts: n/a
IE 8 displays nothing for a page with a high-order Unicode character
Below is a minimal file that IE fails to display:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<body>
<p>Big Unicode ﺡ<br />0 items</p>
</body>
</html>

If I change the "0 items" to start with something non-numerical, such
as "A items" it displays OK. Similarly, changing the high value
Unicode char to something much lower and it also displays fine.

Any suggestions?

Dave
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2 (permalink)  
Old 02-26-2010
Robert Aldwinckle
 

Posts: n/a
Re: IE 8 displays nothing for a page with a high-order Unicode character

"David Lowndes" <DavidL@example.invalid> wrote in message
news:4s8fo5dimgvrj3pbpvgfljijrev9ak1l3b@4ax.com...
> Below is a minimal file that IE fails to display:
>
> <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
> "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
> <html>
> <body>
> <p>Big Unicode ﺡ<br />0 items</p>
> </body>
> </html>
>
> If I change the "0 items" to start with something non-numerical, such
> as "A items" it displays OK. Similarly, changing the high value
> Unicode char to something much lower and it also displays fine.
>


> Any suggestions?


65185 = 0xFEA1 Is that a valid UTF-8 value?...

http://www.fileformat.info/info/unic...fea1/index.htm

(BING search for
unicode FEA1 utf8
)

What is being generated? Is it all 3 characters?

<quote>
UTF-8 (hex) 0xEF 0xBA 0xA1 (efbaa1)
</quote>

Any different results with a different encoding?


HTH

Robert Aldwinckle
---

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02-27-2010
David Lowndes
 

Posts: n/a
Re: IE 8 displays nothing for a page with a high-order Unicode character
>65185 = 0xFEA1 Is that a valid UTF-8 value?...

Yep, the actual character value doesn't seem to matter, others in that
range that I tried also gave rise to the problem.

I forgot to mention that FireFox, Chrome, & Opera have no problem with
the construct and display the character (and the page) correctly (as
far as I can see).

Dave
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 02-27-2010
PA Bear [MS MVP]
 

Posts: n/a
Re: IE 8 displays nothing for a page with a high-order Unicode character
Developer-specific resources include:

MSDN IE Development Forum (post such questions here instead)
http://social.msdn.microsoft.com/For...opment/threads

IE Developer Center
http://msdn.microsoft.com/en-us/ie/default.aspx

Learn IE8
http://msdn.microsoft.com/en-us/ie/aa740473.aspx

HTML and DHTML Overviews and Tutorials
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms537623.aspx and

Cascading Style Sheets (CSS)
http://msdn2.microsoft.com/en-us/ie/aa740476.aspx

Expression Web SuperPreview for Internet Explorer (free, stand-alone visual
debugging tool for IE6, IE7, and IE8)
http://www.microsoft.com/downloads/d...b-dccff3fae677

Expression Web SuperPreview Release Notes
http://www.microsoft.com/expression/...easeNotes.aspx

Validators:
http://validator.w3.org/
http://jigsaw.w3.org/css-validator/

--
~Robear Dyer (PA Bear)
MS MVP-IE, Mail, Security, Windows Client - since 2002

David Lowndes wrote:
> Below is a minimal file that IE fails to display:
>
> <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
> "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
> <html>
> <body>
> <p>Big Unicode ﺡ<br />0 items</p>
> </body>
> </html>
>
> If I change the "0 items" to start with something non-numerical, such
> as "A items" it displays OK. Similarly, changing the high value
> Unicode char to something much lower and it also displays fine.
>
> Any suggestions?
>
> Dave


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 02-28-2010
Robert Aldwinckle
 

Posts: n/a
Re: IE 8 displays nothing for a page with a high-order Unicode character
"David Lowndes" <DavidL@example.invalid> wrote in message
news:esngo5pardcdafva9o5a90o4bai7r488qq@4ax.com...
>>65185 = 0xFEA1 Is that a valid UTF-8 value?...

>
> Yep, the actual character value doesn't seem to matter, others in that
> range that I tried also gave rise to the problem.



Do you realize that the question you answered was rhetorical, one that I
answered myself with the search that I gave? The other questions, which
you have ignored, might have helped with diagnosis. However, I agree with
PA Bear, you're more likely to get informed comment about this in a web
developer forum.


Good luck

Robert
---


>
> I forgot to mention that FireFox, Chrome, & Opera have no problem with
> the construct and display the character (and the page) correctly (as
> far as I can see).
>
> Dave


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IE8 displays partially blank MS page captfbgnet microsoft.public.internetexplorer.general 7 10-19-2009 15:22
UseHR key for high resolution displays doesn't work in IE8 peternoyes microsoft.public.internetexplorer.general 0 03-19-2009 17:40
Help and support page displays no icons Robert microsoft.public.windows.vista.performance maintenance 6 12-21-2008 04:49
EXIF:UserComment Unicode byte-order bug osoviejo microsoft.public.windows.vista.general 1 03-12-2008 12:13
Unicode byte-order bug in EXIF "User Comment" field? osoviejo microsoft.public.windows.vista.music pictures video 0 03-07-2008 22:14




All times are GMT +1. The time now is 00:30.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120