Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads
Recommended Download



Welcome to the Microsoft Windows Vista Community Forums - Vistaheads, YOUR Largest Resource for Windows Vista related information.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so , join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Driver Scanner

Vista x64 no video acceleration without aero

Audio & Video Software






Speedup My PC
Reply
  #1 (permalink)  
Old 10-04-2008
CutterSlade's Avatar  

Join Date: Oct 2008
Posts: 2
CutterSlade is on a distinguished road
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Vista x64 no video acceleration without aero
Hi, this is my first post and I hope to be a good member of Vistaheads in the future.

I have some serious problems with Vista. I have to disable aero because otherwise I will experience bluescreens saying atidmag.sys stalled. Now with disabled aero and some disabled services following this advice.
Quote:
With Vista I presume. I 'think' I have finally stopped the NVLDDMKM error. Here is what you need to do.

START/ right click Computer goto Manage/ click Services

Here are the services I have stopped and disabled. You can right click each service and goto properties to disable them.

readyboost
superfetch
print spooler - must be re-enabled and started if you use a printer
server
computer browser
secondary logon
security center
windows error reporting
windows search
windows firewall - must be re-enabled and started to use windows firewall
Good Luck and Welcome to TweakForce.
I have low quality videos with every player eg. vlc 9.2.0, MPC HC x64 v1.1.604.0, Zattoo, and even WMP. Low quality means that there are no blurred pixels, everything is, I call it software scaled.
If I enable aero videos are fine.

I have ffdshow 64 bit installed an it worked fine all the time. The version is ffdshow tryoutts revision 2026 Jun 22 2008 21:42:13 (msvc 2005, x 64, unicode). I don't think it does matter but I hope somebody knows better.

Why is this? Has it something to do with grafik card driver or is it suppose to act like that? My catalyst drivers are 8.9 but I tried older ones and the Vista build in driver after wiping the ATI driver, nothing helped.

Oh, and I have a dual monitor setup primary: CRT @ 1280x960 85 Hz and a TFT @ 1280x1024 60 Hz.

I hope someone has an idea this errors made my system nearly unusable.

Last edited by CutterSlade : 11-09-2008 at 00:38.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Acceleration with Powerpoint Wayno microsoft.public.windows.vista.general 1 09-23-2008 00:07




All times are GMT +1. The time now is 07:13.




Driver Scanner - Free Scan Now

Vistaheads.com is part of the Heads Network. See also XPHeads.com , Win7Heads.com and Win8Heads.com.


Design by Vjacheslav Trushkin for phpBBStyles.com.
Powered by vBulletin® Version 3.6.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 RC 2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120